Mists of Pandaria Launch Party

На 24 септември всички фенове на World of Warcraft вече бяха готови да се отправят към непознатите земи на мистичния континент Pandaria. Бар RockIT се превърна в отправна точка за пътуването с Mists of Pandaria Launch Party.

Събитието отново разпали съревнованието между Horde и Alliance. Още на входа всеки гост трябваше да заяви своята принадлежност и да получи отличителен стикер от своята фракция. Победата във всяка тематична зона на бара носеше точки за фракцията на играча, а контролът на заведението се променяше на всеки час в полза на фракцията с повече събрани точки. Алиансът поведе убедително с почти двойна преднина и играчите бяха възнаградени щедро с шотове от Bulgaren Brewmaster-ирите в RockIT.  Силите на  Хордата бързо се прегрупираха и обърнаха битката, контролирайки убедително развоя на всички активности в следващите два часа. Във финалния час Алиансът отново успя да се вземе в ръце и с малка преднина успя да си върне контрола над бара, поставяйки и общият резултат в края на вечерта  – 2:2.

Освен груповите точки, участниците в отделните игри взимаха и свитъци с тайно съдържание. На тях можеше да се видят известни последни реплики на WoW-играчи от ситуации, познати на всеки World of Warcraft ветеран.

По-големите късметлии намираха в своите свитъци скрити награди от Sapphire и WD. Най-доволни останаха тези, които си тръгнаха с награди на Razer – падове Razer Goliathus, новите мишки Razer Naga 2012 и клавиатури Razer Anansi.

Горещите точки, в които играчите се изправяха срещу опоненти за честта и славата на своята фракция, включваха разнообразни игри и активности, а участието в тях носеше точки за тяхната фракция. ASUS К75 лаптопите бяха опорен пункт за единоборствата и игрите по двойки на StarJeweled. Тук космическите кадри в секунда често бяха в рязък контраст с премислени и много коварни игри и стратегии, понякога с изненадваща продължителност и обрати. За по-аналогово настроените претенденти в съседната зала имаше демострации на настолни игри и двубои с последните издания на  World of Warcraft Trading Card Game (WOW TCG). Вниманието на чакащите бе заето не само от желанието за игра, но и от видеа на Mists of Pandaria, които можеха да се видят от последните модели 42-инчови HD телевизори на Philips. В игралната зала пък се играеше билярд и дартс, които поставяха на изпитание координацията и Throwing Weapon Skill-овете на играчите.

Специален гост на събитието беше самият Lich King, който дойде, за да получи наградата си от играта „Кой е по-по-WoW”. Оказа се, че силата на Lich King след Артас и Болвар е поел Марто Тонев Strangera. Новият Lich King не само излезе на сцената и взе първата Giant Mug of Wisdom вместо златна статуетка, но после наобиколи поданиците в RockIT, всявайки смут, объркване и забавление в двата лагера.

На сцената Александър Ананиев Zing събра играчи, които да разкажат своите искрени и епични истории за WoW. Престрашилите се да излязат на сцената си тръгнаха с тениски Mists of Pandaria.

Разбира се, кулминацията на вечерта бе раздаването на копията на Mists of Pandaria. Към всяко копие добавихме не само обявения преордър бонус Giant Mug of Wisdom, но и плакат на Mists of Pandaria – специална изненада за присъствалите на място.