Magic the Gathering: Core Set 2020 ранглиста

Сигурно сте видели в събитията за новия сезон фразата „точки за сезонното класиране, с които могат да се спечелят още награди“ и със сигурност знаете за новия начин,  по който Wizards изпращат награди, които можете да получите. Тук ще разясним новата система, съдържание на наградните бустери и начинът, по който можете да ги спечелите в предстоящия Core Set 2020 сезон.

Промяната в наградите

Докато преди всяко място организиращо Magic събития получаваше различни промо карти за всевъзможните събития – Open House, FNM, Limited League, Standard Showdown, Draft Weekend и т.н. сега всичко, което получваме са бустери с по 4 карти. Те съдържат:

  • Rare или Mythic Rare карта от последното издание (в случая 2020)
  • Kарта от специална селекция (списъкът е наличен в края на тази статия); в 25% от случаите на това място ще стои planeswalker от War of the Spark с илюстрацията от японското издание
  • Kарта с оформлението на досегашните FNM промо карти, която може да бъде една от следните – Corpse Knight, Disfigure, Flame Sweep, Negate или Thrashing Brontodon
  • Basic land

25% от всички бустери ще са изцяло с фоил карти и ще са по-трудни за получаване.

Съществената промяна за нас е, че това намалява почти наполовина бройката карти, които раздаваме за един сезон (грубо около три месеца събития), така че се наложи да измислим наградна структура, която да е интересна както за хора, които играят редовно, така и за тези, които имат по-малко възможности да участват.

Възможно (и вероятно) е системата да претърпи еволюция в следващите сезони.

 

Как ще раздаваме новите наградни бустери?

 

Главно по два начина – на традиционните събития във вторник, петък и събота, както и като награда за добро представяне сезона. За всеки тип събитие наградните бустери са описани в текста на събитие както като брой, така и като вид.

Оставащите награди ще се раздават на база спечелени точки през определен период от време. За сезон Core set 2020 двата периода са 15.7-18.8 и 19.8-22.9. Всеки полусезон ще завършва с голям Standard турнир в неделя, след който ще се раздават картите от 5 отворени на място premium promo бустера. Играчите избират карти по реда на класирането си в сезонната ранклиста. Отсъстващите играчи няма да губят правото на награда, но ще трябва своевременно да обявят изборът си от предварително известния списък с наградни карти.

Точки за сеазонната ранглиста ще се трупат на база спечелени мачове в редовните ни турнири (3 т. за победа, 1 за равен и 0 за загуба), като турнирите ще имат и коефициент:

Лига – х1

FNM, Standard Saturdays (включително драфтовете след това) – х2

Финален Standard тунрир – х3

За още яснота, ето и кога ще се провеждат турнирите ни, които участват в месечната ранглиста:

Limited League – всеки вторник между 16.7 и 17.9 от 19:00; при достатъчно желаещи в по същото време могат да се проведат и Draft и Standard турнири

FNM (Draft и Standard) – всеки петък между 12.7 и 20.9 от 19:00

Съботни събития – Standard от 12:00 и Draft от 16:00 в периода 20.7-21.9 без 27.7

Финал на полусезона (Standard) – 18.8 и 22.9. Информация за тези събития ще обявим допълнително.

Други събития, организирани от нас, които не участват в ранглистата:

Core Set 2020 Draft Weekend – 13-14.07

Premium Championship Qualifier: European Modern Series – 27.07 и 28.07

Core Set 2020 Planeswalker weekend – 24.08