GTA

Най-интересното в гейминга – 5 юли

Какви бяха най-интересните новости от света на гейминга за последната седмица? Приятелите ни от Rero.bg са събрали всичко значимо за периода 29 юни-5 юли. Първи трейлър на Minecraft: Story Mode, ново видео на The Division, стартира отворената бета на Skyforge, геймплей от Uncharted 4, Resident Evil 0 Remasteр, F1 2015 и други

Походовият платформър Ronin вече е достъпен

Походовият екшън-платформър Ronin вече е достъпен за PC. До момента играта се предлагаше предварително по програмата за рананен достъп на Steam. Заглавието се предлага също и в GOG и Humble Store.

Споделен е и нов трейлър на Ronin. В него са показани основни геймплей механики и част от общо 15-те мисии в играта.

Ill-Gotten Gains – Part 2 за GTA Online излиза следващата седмица

Второто част на DLC-то Ill-Gotten Gains за онлайн компонента на Grand Theft Auto V ще бъде пуснат на 8 юли на всички платформи, за които е достъпна играта. Той добавя нов набор от допълнителни превозни средства, облекла, оръжия и аксесоари.

Наличната до момента само за PC радио станция „The Lab“ ще бъде добавена и за PS3, PS4, Xbox 360 и Xbox One версиите на GTA V. Подобно на миналата година, Rockstar подготвят специални изненади за 4 юли, без да споделят повече подробности.

Геймплей от Civilization: Beyond Earth – Rising Tide

2K Games споделиха геймплей демонстрацията на Civilization: Beyond Earth – Rising Tide, която е била провеждана на закрити врати по време на тазгодишното изложението Е3. В него са представени новите геймплей механики, които добавя експанжънът, извънземните форми на живот, единиците и други.

Civilization: Beyond Earth – Rising Tide ще бъде достъпен края на тази година.

Нов поглед към геймплей демонстрацията на Uncharted 4

Naughty Dog споделиха нова допълнителна версия на геймплей демонстрацията на Uncharted 4, която беше показана по време на PlayStation пресконференцията на таз годишното E3. Алтернативното видео от A Thief’s End първоначално беше достъпно единствено за присъстващите на изложението, но днес от студиото представиха кадрите и за всички останали. Новият геймплей откъс беше излъчен на живо в Twitch, а вече може да бъде гледан и многократно в официалния Youtube канал на PlayStation.

Uncharted 4: A Thief’s End се очаква да направи своята ексклузивна PlayStation 4 премиера през пролетта на следващата година.

Геймплей трейлър на F1 2015

Codemasters публикуваха ново видео на предстоящата F1 2015 игра. В него акцентът е режимът Championship Season, за който студиото твърди, че ще успее да предостави „най-завладяващото Формула 1 преживяване досега.

F1 2015 ще отбележи своята премиера в Европа на 10 юли. Състезателното заглавие се разработва за PC, PlayStation 4 и Xbox One.

37-минутен геймплей на Resident Evil 0 Remaster

Capcom споделиха запис на геймплей презентацията, която беше проведена в Twitch по време на изложението Е3. Във видеото могат да се видят визуалните подобрения, които налага римейкът и е показан геймплей с героите Rebecca Chambers, която разследва серия от убийства и избягалия затворник Billy Coen.

Resident Evil 0 Remaster е предвиден да направи своята премиера в началото на 2016 за PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 и Xbox One. С наближаване датата на излизане Capcom ще повече информация относно техническите подобрения в преработената версия на играта.

Трейлър на Awesome Level MAX DLC за Trials Fusion

Ubisoft представиха официалния трейлър на Awesome Level MAX DLC за Trials Fusion. Компанията определя допълнението като най-мащабното, което е излизало до момента за играта. В него са включени 30 нови писти и 10 Supercross трасета, 30 „неочаквани“ и предизвикателни изпитания, огнебълващ еднорог и котка ездач с пистолет, 5 нови предмета за гаража и над 130 нови елемента за редактора на писти в играта.

Awesome Level MAX излиза на 14 юли за всички платформи, за които е достъпна Trials Fusion. За тези, които нямат основната игра, на същата дата ще се предлага и пакет, който включва базовата версия на Trials Fusion, шестте DLC пакета от Season Pass-a на заглавието, както и новото Awesome Level Max допълнение. Пакетът ще се предлага за PlayStation 4 и Xbox One.

Отворената бета на Skyforge започва на 16 юли

Отворените предварителни тестове на ММО заглавието Skyforge ще стартират на 16 юли. Закупилите някои от фаундър пакетите на играта ще могат да започнат игра седем дни по-рано – на 9 юли и ще получат ексклузивни предмети и костюми.

Споделен е нов трейлър на Skyforge, който може да видите отдолу.

Victor Vran ще излезе официално на 24 юли

Изометричното екшън-ролевото заглавие на Haemimont Games – Victor Vran ще излезе официално на 24 юли за PC (Windows, Mac и Linux). Играта в момента е достъпна в Steam по програмата за ранен достъп на платформата.

Студиото сподели и нов трейлър на Victor Vran разкриващ повече за сюжета на играта. Видеото разказва за ловците на демони, които са пазителите на смъртните, но биват погубени от чудовища, след като са навлезли в дълбините на прокълнат град.

Batgirl: A Matter of Family за Batman: Arkham Knight излиза на 14 юли

Warner Bros. Interactive Entertainment и DC Entertainment обявиха, че първото DLC, добавящо нови елементи към историята на Batman: Arkham Knight ще се излезе на 14 юли. В него играчите влизат в ролята на Batgirl, с която ще посетят нови локации, мисии, странични куестове. Batgirl разполага и с нова възможност за хакване на елементи в света на играта, като по този начин основно ще се разрешават различни пъзели. Героинята ще бъде включена в режима Dual Play, където ще си партнира с Robin.

Batgirl: A Matter of Family ще се предлага като част от Season Pass-a на играта и самостоятелно за / в PlayStation Network и Xbox Live. за PC за момента няма да се предлага тъй като играта е временно спряна от продажба за тази платформа, като Warner Bros. твърдят, че тя ще бъде пусната отново „в близките седмици“.

The Division – Dark Zone трейлър

Ubisoft споделиха нов трейлър на Tom Clancy’s The Division. Видеото внася повече яснота около историята в играта и разказва за началото на инфекцията и трагичните събития, последвали след нейното разпространение, както и в образуваната на така наречената „Dark Zone“, която се счита за една от най-опасните места.

Tom Clancy’s The Division ще излезе на 8 март. Отворени бета тестове са предвидени през декември за Xbox One и началото на 2016 за всички платформи.

Първи трейлър на Minecraft: Story Mode

По време на събитието MineCon, което се провежда този уикенд в Лондон, беше представен първи трейлър на Minecraft: Story Mode. Видеото разкрива основната сюжетна линия на епизодичното приключенско заглавие, което е съвместен проект на Mojang и Telltale Games.

В Minecraft: Story Mode играчът влиза в ролята на Jesse, който с неговата група приятели попадат на нещо страховито, което може да доведе до унищожението на света. Героите се отправят в търсене на Орденът на Камъка, с чиято помощ ще могат да се противопоставят на злите сили и да спасят себе си и всичко останали от забвение.

Разкрит е и актьорският състав, който ще озвучава ключови персонажи в Minecraft: Story Mode. Той се състои от имена като: Ashley Johnson, позната с ролята си на Ellie от The Last of Us, Patton Oswalt, Scott Porter (Batman: Arkham Knight, The Walking Dead: The Game – Season 2), Martha Plimpton, Dave Fennoy (Evolve, Bayonetta 2, заглавията на Telltale и други), Corey Feldman, Corey Feldman, Billy West и Paul Reubens.

Първият епизод на Minecraft: Story Mode се очаква края на тази година за PC, Mac, PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360, iOS и Anroid.