„Даровете на влъхвите“, даровете на любовта

Илюстрованото издание на „Даровете на влъхвите“ от О. Хенри, с което издателство „Лабиринт“ ни зарадва този октомври е възхитителна книга – истинско произведение на изкуствата, което ще разлистваш в захлас и може да гушнеш в обятията си, когато се разнежиш от красивата любовна история.

 

Освен един от най-обичаните коледни разкази, книгата съдържа единайсет картини на илюстраторката Соня Дановски, с които историята оживява пред очите на читателя, а той не може да се насити да ги гледа. Контрастът между бедняшката квартира и богатата любов на младата двойка чудесно допълва историята. А артистичното обзавеждане и стотиците красиви малки детайли запленяват въображението.

Влъхвите са мъдреците, които занесли дарове на Младенеца скоро след раждането му. Оттук идва и традицията да си разменяме подаръци на Коледа като израз на обич и вяра.

О. Хенри ни разказва историята на две чисти, наивни сърца, които са готови на всичко, за да засвидетелстват любовта си.

Един долар и осемдесет и седем цента. Това е „богатството“, събирано месеци наред. Копнежът на Дела е да направи перфектия подарък, който да бъде достоен за милия ѝ Джим. Но един долар и осемдесет и седем цента… са крайно недостатъчни, за да покажат силата на чувствата ѝ.

Може би тя трябва да даде нещо от себе си? Или може би нищо повече от любов не ѝ е нужно? Всички знаем как завършва тази история, нали?

„Даровете на влъхвите“ на издателство „Лабиринт“ е луксозно илюстровано издание на една от най-романтичните коледни истории, която ще сгрее сърцата ни и ще ни припомни, че трябва да вярваме в истинските неща, които (за радост) не могат да се купят, защото са безплатни – взаимността, душевната чистотата, искрената усмивка.

Сама по себе си книгата е идеалният подарък!