Представяне: Duels of the Planeswalkers 2013 с Whisper от Paladium Games

За да ви запознае с Duels of the Planeswalkers 2013, при нас е Whisper от Paladium Games. Той ще направи кратко представяне на играта и ще отговори веднъж за винаги на въпроса какво представлява Magic: the Gathering и защо може да ни е много интересна.

 Ако никога не сте играли Magic: The Gathering, или пък ако някога сте пробвали и имате желание отново да се докоснете до магията на тази игра, третото поредно издание на Duels of the Planeswalkers – 2013 е вашата игра. Максимално близо до хартиения вариант на Magic, DOTP 2013 е перфектното занимание за всички стари и нови почитатели на най-стария trading card game в света.

Повече за Magic: the Gathering

Основната стратегия на Magic: the Gathering не се е променила много за последните 20 години. Всеки играч влиза в ролята на могъщ магьосник-плейнсуокър, който разполага с огромен арсенал от магии и създания. В дуелите срещу други магьосници, играчът избира с каква комбинация от магии и чудовища да се изправи срещу противника си.

В началото на всеки дуел и двете страни имат по 20 жизнени точки, като целта е вие да намалите жизнените точки на опонента ви до 0 преди той да стори това с вашите. За целта използвате карти, като всяка една от тях е или ресурс (земя) или средство за атакуване на жизнените точки на противника (създания или вид магия). Концепцията на играта е сравнително проста – във всеки ваш ход имате право да играете по една земя от ръката си и ползвайки вече наличния ви ресурс (земите, които се натрупали до момента) да призовете чудовища и/или да използвате магии. Всяка земя влязла в игра ви носи една точка мана от съответния цвят – горите произвеждат зелена мана, островите – синя, равнините – бяла, планините – червена, блатата – черна. Различните видове магии и създания имат цена, показана в горния десен ъгъл на всяка карта. За да призовете създанието или да изиграете магията трябва да платите изписаната там цена.

Оттук насетне във вашите ръце е оставено да изградите вашата магическа колода така, че да успеете да преодолеете изправилите се срещу вас противници. Всеки цвят в играта си има своите специфики, от които трябва да се възползвате, за да изградите правилна стратегия на игра. Червеният цвят е характерен с агресивните си създания и магии за директно поражение върху създания или върху жизнените точки на противника. Черният цвят е на създанията на мрака и на техните унищожителни магии. Белият цвят е дефанзивен, с множество създания със защитни умения и магии, които възстановяват жизнените ви точки или предпазват вас и създанията ви от вражески магии. Зеленият цвят е олицетворение на природата и е характерен с най-могъщите създания – неговата стратегия се основава на грубата сила. Синият цвят е манипулативният цвят – в неговия арсенал са множество летящи създания, както и магии, които нарушават ритъма на игра на противника, контрират неговите магии и като цяло се опитват да измъкнат контрола над играта от ръцете му.

Duels of the Planeswalkers 2013

Duels of the Planeswalkers 2013 ви дава възможност да тествате вашите умения срещу множество компютърни опоненти. Всяка победа ви носи отключване на нови карти, което от своя страна води до нови възможности за разширяване и обогатяване на колодата ви, съответно и на стратегията ви. Освен дуелите играта предлага и множество предизвикателства под формата на дадена игрална ситуация, в която трябва с правилно отиграване на наличните ви карти да спечелите в същия ход.

Но естествено, най-интересната част от играта, както обикновено, е възможността за игра срещу други играчи. Всяка една от наличните платформи, за които е достъпна играта (Xbox, PS3, PC и iPad) си има собствена мултиплейър класация и подредба, където можете да премерите сили и умения с ваши приятели или с други играчи от цял свят.

Дори и за пръв път да се срещате със света на Magic и функционалността да ви се струва твърде сложна, не се притеснявайте. Играта има чудесен tutorial режим, който ще ви покаже нагледно и просто всичко, което ви е необходимо, за да се насладите на стратегическото предизвикателство, наречено Duels of The Planeswalkers 2013. Можете да си изтеглите безплатната демо версия на играта от Xbox Live, PSN Store, Steam за PC, и App Store за iPad, и ако останете доволни (в което не се съмняваме ), можете да закупите пълната версия на играта за съответната платформа. Приятна игра и ще се видим в света на Magic: The Gathering!