BanBao

BanBao – Кои са те?

Има аналози на редица недостъпни за милиони потребители стоки, които клиентите благославят, а големите марки се опитват да линчуват, но… Нещата са такива, каквито са и само съдът може да вземе решение, а той е категоричен – някои от продуктите да се спрат, но другите като BanBao са толкова добри, че заслужават свой живот и собствена борба на пазара…

И това е само един лек юридически PR, който BanBao успява да използва, защото всеки знае, че няма лоша реклама, а тази казва: това са конструктори, които дори да поровите в Amazon, от там ще научите че са съвместими с Lego.

Е, не съвсем, но идеята и принципа са напълно еднакви. Май само дълбочината на тухличките и височината на пинчетата им са различни. Но,… нека сложим разделител между двете марки, които са излизали не веднъж на бойното поле.

Сега ще говорим за BanBao.

Произходът на тези конкуренти е Китай и по-конкретно Шанту, Гуангдонг. Не мислете, че е нещо апокрифно, нещо тайно и без качества, защото ще сгрешите. Компанията е Jumbogrand Plastics Moulding Industrial CO.

Марката конструктори BanBao става популярна именно като един вид „паралел“ на Лего, но притежава удивителни качества на конструкторите и материалите – не са вредни, не съдържат парабени, отговарят на стандартите за качество в САЩ и Европа, имат контрол на производство, който е непознат в много европейски страни. Китайската марка има огромна производствена листа с над 20 серии конструктори, които са съобразени с образователни теми в детската градина и началното училище – транспорт, военно дело, полиция, пожарна, средновековни замъци, динозаври, търговски обекти и др.

Освен всичко BanBao има различни типове блокчета, колела и фигурки, които могат да се свържат по различни начини, използвайки принципа с напасващите се пинчета, познат от Лего. За радост на децата, а и на родителите, частите на BanBao могат да се сглобяват и разглобяват многократно, като се използват включените в повечето конструктори специални ключета.

Освен това за най-малките, за децата, които все още усъвършенстват фината си моторика (на възраст между 2 и 5 години), марката предлага конструктори с елементи, които са с по-едри размери. За по-големите деца, които развиват предимно логиката и въображението си, конструкторите са с BanBao blocks. Те са с по-малки размери, като с тях се сглобяват по-сложни фигури, които са подходящи за деца между 4 и 14 години.

Е, стигнахме и до мини фигурите на човечета, които се включват в повечето конструктори на китайската марка. Те се наричат ToBees и най-често се сглобяват от около 10 или повече елемента, в зависимост от това каква шапка, коса или аксесоар ще се добавят.

Основната разлика с човечетата на Lego  е, че китайските са с монолитни крачета и не могат да се нагласят все едно ходят.

Но, както казахме вече, всеки избира и предпочита едно или друго, в зависимост от своето желание или възможност. В тази връзка друга съществена разлика межди Lego и BanBao е ценовата политика. За известната марка, която носи и своето високо качество, цената е една, а за BanBao, които се опитват да ги конкурират – цената е много по-достъпна.

И така… конкуренция, предпочитания, личен избор, качества… Всеки е свободен да посочва своята стока на свободния пазар.

Хубавото е едно – клиентите имат избор, а на нашия сайт може да се открие цялата продуктова гама на BanBao.