Ревю на пъзел „Джинджър и Фред“, Heye

Със сигурност знаете, че в нашия свят не само влюбените хора танцуват заедно – прегърнати, притиснати, увлечени в ритъма на любима музика. Тази хармония, това сливане се получава и при други същества. Ние знаем, обаче, още нещо – “страстта” може да сполети и сградите. И то не само във филмите, книгите и фантазиите, а и в… Прага. Там – на една от централните улици – има сграда, която по предназначение е офисна и с доста съвременен дизайн. Срещу модерната ѝ архитектура, която един вид “обижда” с присъствието си традиционните стилове за столицата (барок, ар нуво и готика), има много негативни реакции, но също така и аплодисменти от романтиците, както и хората с чувство за хумор. Наречена е “Танцуващата къща” или “Фред и Джинджър” (кръстена на популярните актьори от американските музикални комедии Фред Астер и Джинджър Роджърс).

Хубавото е, че тази “прегърната и танцуваща страстно” сграда е впечатлила и удивителния художник Робърт Крисп, с когото се свързахме, за да разкаже специално за нас нещо интересно за картината си “Ginger & Fred”.

Както вече се досещате тя е превърната в страхотен пъзел от “Heye”, който ще редим днес. Ето какво разказа за произведението си Робърт Крисп: “Както вече знаете, картината е вдъхновена от пражката сграда, превърнала се в съвременен архитектурен шедьовър и голяма туристическа атракция. Тя е проектирана от хърватско-чешкия архитект Владо Милунич. Когато я видях, веднага реших, че ще ѝ направя карикатура, но ми трябваше централна идея. Нещо, което да накара моите картуун рисунки да се раздвижат. И се оказа, че отговорът е бил пред очите ми – в името на сградата “Танцуващата къща”, посветена на известната кино двойка. Веднага започнах да правя скиците, като се сдобих и с техническата информация за сградата, за да направя перспективата правилна, да бъде колкото е възможно по-добра. Останалата част, както виждате, се състои в много танци, които и за самия мен са като пъзел. Всеки един персонаж доизгражда общия вид на картината.

Ето нещо, което ще споделя с вас – винаги в картините си някъде тайно добавям името на съпругата си Ейлат на иврит. Като писателка, тя винаги има последната дума и ми казва “Това е добре да стане по този начин.” 🙂 Защото, както в изкуството, така и в живота, жените винаги имат право на последната дума.”

“Освен това и тук съм добавил инкогнито годината, в която съм нарисувал картината.”

“Пожелавам ви приятно редене на пъзела и успех на Ozone.bg! Продължавайте и занапред да правите вашите забележителни ревюта на различни пъзели!”

След тези финални думи на Робърт Крисп без бавене запрятаме ръкави, поли и крачоли, пускаме си музика и сме готови “да потанцуваме” с пъзела “Джинджър & Фред”, който със сигурност ще ни настрои подходящо за 14 февруари.

Издател: Heye
Име: Ginger & Fred, 1000 части
Автор: Робърт Крисп (Robert Crisp)
Размер: 50 x 70 cm

 

Кутия:

Отново нестандартна – триъгълна

Един път ви показахме такава и то с пъзел на същия автор – Робърт Крисп. Страхотна идея да се направи нетрадиционна опаковка, за да се фокусира вниманието към конкретно страхотно произведение. Винаги ни радва тази кутия, когато я държим и трябва да я разопаковаме. Вече ни сърбят ръцете.

На страните й има следните неща: цялата картина на пъзела, име на автора, брой части, име на пъзела, лого на марката, баркод, размер на пъзела в см и инчове, партиден номер на пъзела и фрагмент от картината.

Вътре откриваме едно от любимите ни неща – голям постер на картинката, каталог с пъзели на марката, сертификат за качеството на пъзела.

Картината:

Страхотна!!! Вече втора картина на талантливия художник Робърт Крисп е в ръцете ни (ако помните разбития във фара кораб, който редихме и ви показахме). По всичко личи, че ще има и трето негово произведение с ревю при нас (скоро). Пъстрота, реалност, но и смях. Пъзелите по негови произведения ще ви ободрят след сивото ежедневие, освен ако работата ви не е да редите пъзели. 🙂

Качество на пъзела:

Ами не смеем да кажем, че качеството е перфектно, но е много добро. Цветовете са хубави и ярки, дебелината на частите е доста добра. Пасват си идеално, имаше 2-3 двойки, които имаха нужда от разделяне, но не е проблем, важно е да няма липсващи части (за щастие – нямахме). Прахът в плика е в нормални количества.

Реденето:

Изненадваме ли ви, като ви показваме рамка? Дано не сте спрели да четете. Недейте! Направете си едно приятно фрешче и да продължим!

Наредихме лилавото небе, иначе доста пъстрота ни чака.

След малко слънцето и осветената от него част на сграда също са готови, заедно със сините прозорци и купола на едната сграда.

Така, след тях вече остава да попълним по-малките пъстроти. Като например децата, които се шегуват с продавача на сладки работи, трамвай 13 (фатален?), но доста забавен!

Съседите горе вляво, там трудно да ги опишем, по-добре като ги наредите, да ги огледате, като нас!

Корабчето и екипажа му, бандита с буса и целият трафик, който е пълна шарена лудница, много приятна за редене.

Това е Крисп – магьосник!

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria.