Ревю на пъзел „Кафене на терасата II“, Анатолиан

Ако след първия сняг ви се е приискало да сте някъде на топло, някъде на морско, някъде „на по френско кафе“ – то няма да е изненада защо сме подбрали именно този пъзел на един от най-романтичните автори на “Anatolian” – Сунг Ким. Все си мислим, че реденето на пъзели трябва да следва вътрешните потребности на човек, защото има способността да те пренася във времето и пространството, да те изпълва с позитивна енергия и… да сбъдва мечти. Та има ли човек, който ставайки в мразовита сутрин би отказал чаша ободряващо кафе, топъл кроасан и най-страхотната гледка – от тераса, протегнала се над морето в летен ден? Но – нека не се размекваме толкова, а да кажем и втората причина, заради която избрахме тази марка за днешното ревю.

Редили ли сте някога пъзел на „Anatolian“? Това е сравнително млад турски бранд (на около 10 години), който шашка всички с огромното разнообразие на теми и стилове на картините, които подбира, изпипва си нещата, дава страхотно качество – дебели, плътни и добре отрязани парчета и хубави кутии. Затова ще кажем – международните специалисти по пъзелите класират „Анатолиан“ в Level A – BEST QUALITY – (Марки, които винаги си заслужава да следиш, купуваш и редиш).

След такова представяне няма какво да се бавим повече – пренасяме се на „Терасата с кафенето (№2)“, а за повече автентичност (и аромат) – имаме кафе и кроасани докато редим.

 

Издател: Anatolian
Име: “Teras Café II”, 1000 части
Художник: Сунг Ким (Sung Kim)
Размер: 48 х 66 cm

 

КУТИЯ:

Кутията е здрава, с добър печат, като на всяка от страните на горната част има детайли от самия пъзел.

Стандартно намираме баркод и размери.

На долната й част има информация за пъзела, инструкции за изгубена част и стойката за подпиране на кутията с картинката.

Намираме я вътре при плика с частите.

Както сме отбелязвали и преди, стойката е голям плюс не само за начинаещите пъзелджии, но и за всеки, който обича да си поглежда картинката от време на време!

Самата стойка е хартиена, но може да се използва многократно – така че е удобна и за следващи предизвикателства!

Картината:

В началото ни озадачи името на пъзела и по-специално, че е №2, защото не намирахме пъзел с Тераса №1. След като се поровихме малко из картините на художника, намерихме и първата, която просто не е направена на пъзел.

Иначе 2 е впечатляващ изглед към морето, от шикозно френско кафене! Как да не редиш с удоволствие! А и с дъх на лято! (Тук ни помага и аромата на истинското кафе и кроасаните на масата.)

За цветовете и печата може да се каже само – хубави! Може би единствено цветовете на кутията са малко по-наситени от тези на пъзела, но това не повлиява на крайния резултат.

Смеем да твърдим, че подобен тип пейзажи се харесват на голяма част от хората, които редят – и ние не оставаме по-назад!

Качество на пъзела:

Качеството на частите е чудесно, без забележки. Дебелината е идеална, печата е качествен, може да се местят по-големи наредени парчета без проблем. Не открихме повредени части и за наша радост всички парченца бяха на лице.

Реденето:

Както в повечето случаи, започнахме от рамката.

След това направихме вратата вдясно, навеса и прозорците, както и пътеката.

Дойде ред на паважа при масите, палмата и дървото.

Отделихме сините части на морето и небето, и запълнихме всички останали.

Накрая дойде ред и на небето, и морето.

Цветовото отделяне става без проблем и не ни затрудни особено, надяваме се и при Вас да е така!

Като цяло пъзелът беше приятен за редене – почти неочаквано, защото пейзажите често са доста скучновати, но с този пихме кафе на френска морска тераса.

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria