Ревю на пъзел „Коледна колекция 2“, Симонета Пирола

Помните ли онзи момент в миналото, когато разбрахте, че Дядо Коледа не съществува? Тогава изгасва една от лампичките, които озаряват света ни и го правят по-добър, по-красив и по-справедлив. Пак тогава земята под детските крака се разлюлява и… скачаме в мрака да търсим нова опора, а там се оказва, че живеят скучни, възрастни хора. Ние, пъзелджийте, сме странна порода пораснали, които никога няма да спрат да търсят отново пътя към онази горна земя, където всички вярват в чудеса. Затова и редим, редим си малки картини от това фантастично място, а днес сме избрали за вас нещо изключително и коледно. То е на “Jumbo” (Level A — Best quality) и определено може да се нарече „КРАСИВО!“ – Коледна колекция №2 – три пъзела по 1000 части в една кутия. Картините са като от онези класически, истински картички, които изпращахме по пощата за зимните празници. И на трите е той – пазителят на чудесата – Дядо Коледа. Трите винтидж рисунки са посветени на пътешествията на добрия старец – с влак, с шейна и пеша. Дело са на две изключителни художнички – Симонета Пирола и Дона Гелсингър.

Нека кажем и още нещо практично (!) за тази коледна колекция, което ни накара да се спрем точно на нея – всеки един от трите пъзела в общата опаковка (от много плътен картон и с магнитно затваряне) пристига в отделна коледна кутия – като подарък. Това е изключително удобно, защото имаме три готови подаръка за много близки приятели, опаковани луксозно.

Затова в днешното ревю решихме да подредим една от трите пъзелни картини, нарисувана от художничката Симонета Пирола (Simonetta Pirola), която се нарича „Пътешествията на Дядо Коледа с влак“. Другите два пъзела ще подарим, за да може повече хора да имат страхотно настроение за празниците и малък прозорец към страната на чудесата.

Издател: Jumbo, 2016 г.
Бранд: „Falcon de Luxe“
Из троен комплект пъзели: „Christmas Collection 2“ – 3 x 1000 части, Симонета Пирола (Simonetta Pirola) и Дона Гелсингър (Dona Gelsinger)
Пъзелна картина: „Santa Travels by Train“, 1000 части
Художник: Симонета Пирола, Simonetta Pirola
Размер: 68 х 49 cm

Кутията:

Кутията – плътна, затваря се с магнит. „Best quality“ си казва думата още тук.

Прави страхотно впечатление, че пъзелите са разделени в 3 отделни кутии вътре, а не само в пликове. Готови са за подаряване.

Информацията по нея е стандартната – името на самата Коледна колекция номер 2, трите малки картини, че са 3 пъзелите по 1000 части, както и информация за килимчетата за редене на Jumbo.

От другата страна има информация от „Майстора на пъзели“ с негова снимка – за качеството, традициите, подбора на автори в Jumbo, за технологията на производство и ценностите на компанията. Освен това е посочено, че колекцията е произведена в Холандия, както и сравняване (със снимки) на качеството на картина Jumbo с „обикновен, стандартен“ пъзел. Тук е и баркодът.

На следващата страна са отново трите картини с имената им, броя парченца и серийния номер.

А ето я и кутията на пъзела, който ще редим

Както вече споменахме – тя е винтидж и ни напомня за онази детска книга – „Полярния експрес“ на Крис Ван Алсбърг – който връща вярата на децата в Дядо Коледа.

Относно реденето ѝ – за съжаление на пъзелджийте не намираме по-големи картини на пъзелите, освен тези на капака на кутията, което би причинило известно затруднение. От друга страна печатът е много добър и с малко повече вглеждане нещата се получават.

Качеството:

„Falcon de Luxe” e една от най-добрите марки на „Jumbo“, затова относно качеството не се съмняваме. Въпреки това намираме едно повредено парченце и няколко от еднаквите цветове, които влизат на места, които не са си техни.

Реденето:

Както обикновено започваме от рамката, и оставаме изненадани от бонус парченце! Дали пък няма да липсва някое от останалите?

Продължаваме с части от влака и не след дълго се появява и приятно зачервеното лице на Дядо Коледа!

Купчина подаръци се появяват в единия ъгъл и се замечтаваме какво ли са ни подготвили нашите елфчета под елхата тази година?

Сигурно никой няма да се чуди, че експресът на Санта се казва Falcon de Luxe.

Изникнаха и няколко малки детайла – камбанката на влака, коледния венец на локомотива.

След това идва ред на снега и небето и въпреки ограничената ни светлина (опитваме се да редим под мигащите коледни лампички на елхата) лесно ги разделяме и подреждаме.

Накрая всичко е готово и блесва в коледна светлина, запълваме оставащите няколко дупчици и влака може да потегля… Кой знае, може би следващата му спирка ще е пред вашия дом?

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria