Ревю на пъзел “Маргаритки”, Росина Вахтмайстер, Heye

Хората, които обичат животните, се определят от всички онези с професионални титли започващи с “психо-“, като такива, които обичат и себеподобните си. От друга страна човеци, които са с емоционална диагноза започваща с ”психо-” (заради голямата си привързаност към животните) или с други думи “луд по (някакво животно)”, са само два вида – такива, които обичат кучета и другите, които обичат котки. Много рядко тези две “лудости” се съвместяват. Защо говорим точно сега за тази лудост ли? Защото попаднахме на човек, който до такава степен се е “вкотарачил”, че тези мърмяукащи животни са в центъра на цялото му удивително творчество, което покорява сърцата дори и на “кучелюбците”.

В чест на всички онези – лудите по котките и по реденето на пъзелни картини – днес сме избрали вариант, създаден по творба на голямата австрийска художничка Росина Вахтмайстер (“жената с котките”). И въпреки че картината е наречена “Маргаритки”, в центъра ѝ е един малък риж дявол с тигрова шарка. А, ето как самата Росина се “самодиагностицира”: “Аз винаги ще обичам котки и всички останали животни… Всяка от тях си има уникален и неповторим характер, по който се водя, когато им измислям имена.” И така – обградена от над 20 котки, котаранчовци и малки котарачета, днес Росина живее щастливо в къщата си в покрайнините на Рим. И, не ни разбирайте погрешно – там освен всичко има и много кучета, кокошки, пауни, пеликани, както и цяла банда внучета, но котките са се пренесли и в изкуството на виенчанката и там ще останат завинаги.

Е, нека не напрягаме повече котколюбците, а да започваме с пъзела, а по-натам обещаваме да подредим и пъзел с кучета.

Издател: Heye
Име: “Маргаритки” (“Daisies”)
Художник: Росина Вахтмайстер (Rosina Wachtmeister)
Брой части: 1000
Размер: 70×50 cm

КУТИЯ:

Кутията е здрава, с добър печат, като на всяка от страните на горната част има детайли от самия пъзел.

На гърба виждаме баркод, както и снимки на някои от сериите “котешки” пъзели на Росина – с каталожен номер, брой части и име, както и кратка информация за художничката на няколко езика.

Вътре в самата кутия намираме плика с части плюс два малки каталога с пъзели от други серии на същата марка.

Картината:

Честно казано изобщо не ни грабна в началото, може би защото не си падаме по този тип картини (или по котки?). Но, както вече споменахме – произведенията на Росина неусетно грабват и онези, които не харесват изобщо животни (само предполагаме, защото не познаваме такива).

Качество на пъзела:

Качеството на частите е на много високо ниво и без никакви забележки. Дебелината е идеална, печата е качествен, както на кутията, така и на самите части. Прах почти нямаше, което беше един много голям плюс.

Цветовото отделяне става без проблем и не би трябвало да Ви затрудни, тъй като печата е перфектен.

Реденето:

Както в повечето случаи, започнахме от рамката.

След това направихме облачетата, маргаритките и зелената трева.

Всичко стана толкова бързо и приятно, че усетихме – усмихваме се и харесваме картината!

Дойде ред на маковете и слънцето, а след това и на самата котка.

Накрая храстите, слънцето и небето.

Всичко стана толкова неусетно, че даже смело можем да кажем, че харесваме този тип рисунки. Е, разбира се редим ги само ако са на “Heye”!

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria.