Ревю на пъзел „Owls“ от Дейвид Галчат

Ревю: Пъзел „Owls“, Дейвид Галчат, Castorland, 2000 части

Има художници, които с творчеството си създават нови светове, дори вселени, а сред най-ярките и причудливите са онези, които рисуват илюстрации към детски книги. Те цял живот не порастват, увеличава се само силата на тяхното въображение и способността да общуват с децата чрез цветове и форми. Един такъв безспорен вълшебник с четка е Дейвид Галчат – американски илюстратор, който повече от 30 години не спира да предизвиква децата да „разчитат“ езика на изобразителното изкуство, да им разказва приказки с картини. Дейвид е носител на наградата „Най-добра илюстрация в детско списание“ за 2010 г., като я печели с „Когато котките танцуват“ – илюстрация, публикувана в детското списание Highlights Magazine. Оказва се обаче, че не само малките харесват неговите творби и „четат“ от картините, а и възрастните искат да ги изследват подробно и дори да ги пресъздават, редейки ги като пъзели.

И понеже сме твърдо решени да продължаваме да предизвикваме себе си, следвайки безотказно мисията да ви представяме ревюта за качеството на различни марки пъзели,  а и да бъдем разнообразни в тематиката и стиловете, се спряхме днес на пъзелна картина от Дейвид Галчат, с производител полската компания Castorland. Трябва да кажем, че ни очакваше огромна изненада, особено като знаехме, че те са категоризирани от експертите в Ниво Б – приемливо качество.

Картината на художника се казва „Тарикати“, но за пъзела са избрали по-търговското „Бухали“. А, ето какво ни се случи в компанията на тези приказни птици.

Издател: Castorland,  2015 г.
Пъзел: “Owls”, 2000 части, Дейвид Галчат
Размер:  92 x 68 cm

Кутията:

Направи ни впечатление, че е здрава, стабилна и красива. Размерът е голям и отговаря на броя на частите. Печатът е съвършен. На предния капак е картината за редене с бухалите, броя на частите и марката.

На задния капак намираме сайта на Castorland, QR код и техни предложения на пъзели с различен брой части.

Отстрани на капака има сериен номер, размери на пъзела в сантиметри и инчове, баркод и данни за самата фирма.

Освен това отново е изписан броя на частите, размера, има фрагмент от картината и серийния номер.

Вътре в кутията имаше 2 плика с по 1000 части, без каталог или лепило.

Картината:

Експлозия от цветове! Няма как да подминете пъзела без да улови и задържи погледа ви! Много приятна е за редене. Нестандартно цветните бухали, на фона на реалния им външен вид, ще ви пренесат в приказен и далечен свят, където това да си пъстър е естествено. Шарките са плътни и лесно различими.

Качество на пъзела:

Парченцата са достатъчно дебели, за да може без проблем да се местят по няколко наведнъж. Няма разстояние между тях и пасват идеално, не може да се обърка мястото на частта. Нямаше липсващи, несрязани или деформирани парчета. Стандартно малко прах в плика.

Реденето:

Както се вижда по снимките, хващаме на късмет единия плик и започваме. Започнахме с левия, извадихме си светло и тъмно синьото, понеже докато обръщахме частите ни се видяха малко, както и светлото зелено.

След това контура на бухала.

Листата около бухала се оказват предизвикателство, но доста приятно.

От там започваме шарките му, които бяха доста забавни и малко след това първата част беше готова.

И пак по същата схема извадихме синьото, пеперудите, контурите на бухалите.

Очите им бяха уникални и красиви, затова лесно се разпознават из разпилените части.

Листата, клона долу и главите на бухалите също лесно се отличават. Красота!

Страхотен пъзел за редене, не пропускайте да го добавите във вашия списък с НАРЕДЕНИ картини!

МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ ОТ ТУК