Ревю на пъзел „По главната улица“

Ревю: Пъзел „По главната улица“ от серията „Светът на Дисни“, 1000 части, King

Всеки от нас има тайно място някъде в съзнанието си, където необезпокоявано от никого продължава да живее онова дете, което е бил някога. И то съвсем не е самотно, защото му правят компания всички мили спомени от онова време – любимия мечок, който дори без едно око си е все така смел и верен приятел, аромата от косите на мама, след като е правила палачинки, самоувереното зайче от първата детска книжка и – разбира се – героите от анимационните филми на Disney. Случвало ли ви се е да си пуснете някоя от тези любими анимирани истории, за да се върнете отново в детството? Оказва се, че има и друг начин да се пренесете там и той е да редите пъзел. Открили са го холандските производители на пъзели от компания King и затова са създали серия, посветена на „Света на Дисни“. В нея откриваме 7 картини с едни от най-известните анимационни герои на компанията, които определено не са предназначени за деца, защото са от по 1000 части (дори има и с 1500!).

Сигурно вече се досещате, че днес на „подиума“ за ревюта сме избрали „да излезе“ пъзел именно от тази серия. И, ако трябва да сме честни, изобщо не съжаляваме, въпреки няколкото дребни недостатъка, които няма да спестим.

Издател: King,  2010
Име: Серия „Светът на Дисни“ (“Disneyland”), „По главната улица“, 1000 части
Размер:  67 x 48 cm

 

Кутия:

Както винаги – съдим за пъзела първо по „дрехата“ (кутията). Според нас е малка за толкова части, но пък е компактна и здрава. Това е по-специална серия от другите, които произвеждат King и може би затова кутията изглежда няколко идеи по-луксозна. На предния капак, както обичайно, са логото на марката, размерите в сантиметри и инчове, броят части и голяма картинка на пъзела.

На задната страна на кутията няма нищо. Отстрани ще забележите: логото на фирмата, броя на частите, партидния номер, баркод и данни за фирмата.

Като доста голям минус може да отбележим, че никъде по кутията няма име на пъзела и единствения начин да се намери е по серийния номер.

Вътре, освен плика с частите, няма нищо допълнително.

Картината:

Какво да кажем освен – ДИСНИ! Ако не сте имали поне един пъзел с техни герои, сте изпуснали ужасно забавление, защото те са особено приятни за редене. Водят ви право в центъра на спомените от детството, където Дисни принцесите грациозно показват най-красивите си рокли, джуджетата на Снежанка пеят и танцуват, младия Цар Лъв е излязъл на разходка с любимата си, а Мечо Пух се опитва да си хапне лакомо от сладоледа. Цветен и изпълнен с любими образи, този пъзел е по-скоро наслада за душата, отколкото тренировка на ръцете и очите.

Качество на пъзела:

Тази луксозна серия е истинска изненада за нас! Частите са дебели и плътни, все едно пипаме големи хубави блокчета шоколад, даже на моменти искахме да ги опитаме дали пък случайно не са шоколадови.

Трудно е да се свикне с тези парченца, тъй като по принцип традиционните части на марката King са тънки – за сравнение имаме същия пъзел, само че, не луксозно издание – може да видите разликата в дебелината.

Силно препоръчваме още сега да опитате тази ексклузивна пъзел серия, защото наистина си заслужава удоволствието. Всички от нашия екип сме опиянени от тези изкушаващи парченца и още ги споменаваме при всяко редене!

Реденето:

Не знаем откъде да започнем! Толкова красив пъзел със съвършени части, които пораждат мигновено желание за редене. Опитахме се да наредим бавно рамката – не се получи, частите сами се нареждат една след друга!

Наредихме малко от зеленината, няколко навеса, роклята на Бел, влакчето зад нея с далматинците (или поне част от 101-та).

Опитахме пак по-бавно, за да му се насладим, но ръцете не ни слушаха и се появиха -замъка и няколко магазина, патетата и чичо им Доналд, Мисис Пот и нейния син-чашка (от „Красавицата и Звяра“), Лейди и Скитникът, Красавицата и Звяра и малкия Цар Лъв.

Трябва да се редят и такива пъзели, наистина разтоварват и пренасят в друго измерение! Чувството на щастие, което струи от пъзела не може да се опише.

То ни заразява с ентусиазъм и се надяваме, че и при вас ще е така, когато се докосвате до тази серия на King!