Ревю на пъзел “Айфеловата кула”, Trefl

Тя е “Желязната лейди”, но на Франция. Да, псевдонимът ѝ е точно като на Желязната лейди на Англия – Маргарет Тачър. За разлика от нея, обаче, тази е по-дълголетна, много по-висока и по-желязна, като играе също толкова важна роля в живота на сънародниците си. А, и френската е донесла (и продължава да носи) повече приходи от дамата Тачър, защото е… най-посещаваната платена световна забележителност. Сещате се вече, че говорим за Айфеловата кула – една колкото харесвана, толкова и оплювана от французите част от столицата им, която към 2017 г. е на 128 години. И понеже доста народ се позамисля вече дали да предприема пътешествия до металната дантелена дама, ние ще запретнем ръкави и ще си направим наша – пъзелна. Каним безплатно и вас, а ако ви хареса, знаете къде да намерите пъзела ( http://ozn.bg/2sUqBRt )

Издател: Trefl
Име: The Eiffel Tower
Брой части: 2000
Размер: 68 x 96 cm

Кутия:

За пореден път се убеждаваме в качеството на изработка на кутията на Trefl. Голяма, твърда, стабилна, с добро изображение на картината и без излишно претрупване от информация на предния капак.

Всичката информация е пръсната по страниците на горната и долната част на кутията. На гърба, както сме свикнали да ги откриваме, са няколко реда за традициите и качеството на изработката на Trefl, за които са ни разказали на 7 езика!

По страниците са логото, броя на частите, името, баркода, размерите, реклама на килимчето за редене на Trefl (което между другото си е доста полезно за тези от вас, които нямат време да наредят един пъзел на един дъх и трябва да го поприберат за няколко дни/седмици/месеци)

Качеството:

Няма да се повтаряме, затова само с една дума за качеството може да кажем – СТРАХОТНО! Има различни форми на парченцата, но не са от най-нестандартните, също и крайно различни са в големините.

Картината:

Снимките на Айфеловата кула по пъзелите не са кой знае колко различни, все пак тя си е в центъра. Trefl ни предлага гледка към кулата от площад Трокадеро, заедно с уникалните му фонтани, които са най-големите във френската столица, както и красивите градини на двореца Трокадеро. Принта е чудесен и частите се разпознават лесно.

Реденето:

Дълбока въздишка! Забелязахте ли, че небето е около…90% от пъзела? Нищо, ние така ги обичаме – да ни предизвикват!

Още една въздишка и започваме! По принцип обръщаме всички парченца преди да започнем реденето, тук, обаче, сметнахме за безполезно и решаваме да отделим небето от останалите части и да обърнем само тях (като за начало) и се захващаме с най-важния обект на картинката – Айфеловата кула, тази желязна лейди не ни затруднява изобщо и бързо изниква от обърнатите парченца.

След това едновременно отделяме “хоризонта“, зеленината и пътеките.

С лекота се появяват и фонтаните.

До тук добре, само че, различните от небето части свършиха! Ами сега?

Съветваме се с най-младия член на екипа, който с компетентност казва: А-гу-гу-гу!, което значи само едно: Наредете най-тъмното и най-светлото от небето.

След това решаваме, че най-лесно ще е да продължим с облаците…

От там нататък всичко е в ръцете на късмета и ТЪРПЕНИЕТО! Има нюанси на синьото, но са толкова леки, че е безсмислено да се напрягаме да ги отделяме, попълваме дупките между облаците и следва метода проба-грешка – добре че поне има няколко вида части, та може да налучкаме някоя по форма!

За финал ще кажем, че пъзела е доста приятен, макар и с толкова много небе. Този път нямаме проблеми с влизането на парченца, които не са си на мястото!

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria!