Ревю на пъзел “Batman”, King International

Когато “живееш” на върха супер дълго (в случая над 78 години), че на всичкото отгоре си супергерой, супер богат и супер харесван, няма как да не се променяш, да еволюираш, да придобиваш непрестанно такъв вид и да показваш такива качества, че хората по целия свят не само да не губят интерес към теб, но той да става все по-голям.

Става дума за Батман. Както всеки гениален образ и този “се ражда”, вдъхновен от нещо, а в случая и с амбицията да повтори успеха на Супермен, следвайки печелившата му формула. Създателите на Батман “забъркват” микстура от Дракула, Зоро и Сянката, а крилете му идват от скиците на Леонардо. И за разлика от останалите самолетящи, залепващи, мутиращи, свръхбързи и всякакви други супергерои, този си е чиста проба човек, който не спира да се усъвършенства, развива и надгражда изцяло човешките си качества. Може би затова толкова хора го харесват…? За тях, и особено за онази част, обичащи да редят и пъзели, днес имаме изненада – за първи път качваме на подиума “комиксов” пъзел. Той е създаден от King International и е от 1000 части.

Няма какво повече да се бавим, защото в Готъм вече ни очакват.

Издател: King International
Име: “Батман” (“Batman”)
Брой части: 1000
Размер: 68 x 49 cm

Кутия:

Кутията е здрава, компактна, с отличен печат, а в нея идеално влизат 1000 части в плик. Няма нищо друго освен това, но сме им свикнали на King. Тяхното мото за кутиите най-вероятно е: Здрава, малка, достатъчна!

Отпред може да видим голямо хубаво изображение на пъзела, логото на марката и броят части.

Отстрани вече е шоу, виждат се следните неща: Предупреждение за деца под 3 годишна възраст на няколко езика, ситно, но го има, данни за марката, логото им, баркод номер, логото на Батман, логото на DC, сериен номер на пъзела, броят части и размера в сантиметри и инчове, заедно с фрагмент от картината.

От другата страна – отново фрагмент, размери (в инчове и сантиметри), сериен номер, брой части и лого на издателя.

Отдолу на кутията… знаете, празна, но сме свикнали.

Картината:

Батман! Кой не знае Батман?!? Ако сте истински фен, както е един от нас, едва ще се сдържате да не го почвате! Има още 2 от тази серия на същия издател, но с Жокера и Супермен.

Качество на пъзела:

Нормална дебелина и размер. Пасват идеално по местата си, няма някое парче да става на няколко места и да се обърка човек. Прах в пликчето грам нямаше. Печата – перфектен.

Реденето:

Започваме от рамката, за да оправдаем очакванията и ние, като супергероите.

Не пропускаме да си направим надписа „БАТМАН“, задължително е просто.

С тези цветове! Слагаме и другата разновидност на жълтото, емблемата на гърдите му и прилепите долу в средата. Различават се!

Лека полека изваждаме сивият му костюм и попълваме дупките.

Остава за накрая наметалото му и ръката му, понеже са специфично синьо и се открояват.

Кефът е на макс! Някак се чувстваме като художниците на комикса…

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria!