Ревю на пъзел “Чудесата на света”, Ravensburger

Ако ей сега ви се случи откаченото нещо – да кацне пред къщата или блока ви летяща чиния и точно на вас да се наложи да представите Земята пред “чужденците”, кои чудеса на нашия свят бихте им показали? Питаме не защото имаме нещо общо с катедрата по Уфология (не че имаме нещо против тези учени), а защото открихме уникална карта, която сме твърдо решени да споделим с вас. И не просто ще ви я покажем, а заедно ще “минем” по нея по билото на Великата китайска стена, след няколко сантиметра ще “прескочим” Хималаите и ще се “метнем” на гърба на огромен слон. Само едно леко мръдване и ще се озовем пред Тадж Махал, после с няколко камили ще стигнем до Египетските пирамиди, а на има-няма пръст разстояние от там по картата е Колизеума. А дали ще искате да видите и Айфеловата кула, ще ви хареса ли мигновено да стигнем от нея до замъка Нойшванщайн? За нас ще е чест и да споделим с вас едно иглу, да видим заедно Статуята на Свободата, кулата Иглата, Кремъл, да се “завъртим” с “Окото”, та дори и да минем набързо в подножието на статуята на Исус Христос в Рио. И не е само това, защото сме решили да поплуваме заедно с делфините, да послушаме песента на сините китове и да “помътим яйца” с пингвините. И така още, и още… Цели 2000 парченца, които ще разкажат за новите чудеса на света, а тази сглобяема, пъзелна карта, нарисувана от руската художничка Мария Рябинки (Maria Rabinky) открихме в една от забележителните кутии на “Ravensburger”. Е за нас – пъзелджийте – именно те са си едно от чудесата на съвременния пъзелен свят. Сещате се вече на какво ревю ще станете свидетели днес, нали?

Ще редим и коментира голям “Равенсбургер” от серията “Панорама”. И то каква панорама – 132 x 61 cm! Сипахте ли си кафе? Тогава да започваме!

Издател: Ravensburger
Име: Чудесата на света (World Wonders)
Художник: Мария Рябинки (Maria Rabinky)
Брой части: 2000
Размер: 132 х 61 cm

Кутия:

Кутията е здрава, много хубава, типично по Равенсбургски!
Отпред виждаме логото, броят части, това че е панорама, и невероятната картинка, изпълнила доста голяма част от кутията.

По страниците имаме: парт номер, броят части, логото им, на няколко езика за лепилото им, размерите в сантиметри, баркод, името на пъзела и художничката.

Освен частите имаше и брошура на която пише за качеството отново на няколко езика.

Прах… нормалното, трябва вече да сте свикнали, като нас.

Картината:

Картината… Ами освен, че е ЖЕСТОКА, какво да ви кажем. Забавна, примамваща ни да я подредим и да я разгледаме на спокойствие – като едно гранде околосветско пътешествие с новите му чудеса, както вече казахме.
Частите са номер 1, нямат равни Ravensburger… Или се появяват чат-пат, нормално е, трябва да има конкуренция. Всеки елемент има само едно място, не може да бъде сложен на друго. Дебелината е съвършена, печата и цветовете – уникални!

Реденето:

Задължително рамката!
Искахме да видим колко панорамен е този пъзел, защото за първи път редим такъв размер. Е – много е панорамен!

След рамката извадихме пингвините и матрьошките, и синята вода, както и небето, нюансите са уникални, самолетите, които кръжат и надписите HELLO и HI Къде без тях, и някак си лека полека тръгна пъзела.

Доизвадихме всичката вода, както и лилавия нюанс и има вид.

Дойде ред на жълтото, пустинята, пирамидите… една планина си направихме, розовите цветя с ветрилото, не може да не ви се набиват на очи, жирафа, слоновете, маймуните и бизоните.

Уникална карта, според мен за децата ви и за самите вас, трябва да я имате наредена и закачена! Снимали сме малко детайли да ги огледате по-добре, за да се убедите, че картата си заслужава дори за въображаемо пътешествие.

А, кой знае, може да ви вдъхнови за истинско околосветско пътешествие?!

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria!