Ревю на пъзела “Костенурки в морето”, King

Пука ли ви за Земята? Пука ли ви за това, което ѝ причиняваме? Каквото и да отговорим заедно с вас, фактите са следните – повечето хора грам не се вълнуват от съдбата на планетата, както и какви са последиците от безумното ни, паразитно пъплене по нея. Все едно не става дума за нашата планета, а за някоя, на която живеят “лошите”, онези “мръсници”, които ги има само във филмите с еко тематика, които замърсяват, изхвърлят токсични отпадъци, разрешават си да изливат какви ли не боклуци в питейната вода на жителите в измислен град накрай света. Ето я и новината – “лошите” ги има в нашия свят и те цапат въздуха на нашите деца, замърсяват нашата вода, отглеждат нашата храна с нитрати. Добрата новина е, че именно на нашата Земя са и “добрите”, онези, които се интересуват от всичко това и посвещават живота си на каузи, като тази на художника Стив Съндрам – да ни показва красотата и загадките на природата, като се надява да помогне за подобряването на “отношенията ни” със Земята. Самият Стив казва: “Мисията ми като художник е да привлека вниманието на хората към ценността и красотата на естествения свят и да насърча по-съзнателен начин на живот, в съжителство с всички живи същества.”.

Така се раждат неговите серии картини “Сънищата на аборигените”, хавайския цикъл “Китовете, които покориха сърцето на Света”, “Митове от Седемте морета”, “Мечтите на делфините” и др.

Е, нашето редене на пъзели днес ще е посветено на “добрите”, защото сме се спрели на картина на Стив, пресъздадена във вариант “Puzzle Plus +”, за хора над 65 години. Сюжетът на “Костенурки в морето” ни потапя – буквално и преносно – под водата, където има толкова живот, толкова красота, която ще пипнем, ще оценим качеството, с което е пресъздадена от издателя “King”. Слагайте шнорхелите, ще се гмуркаме заедно в пъзелното море.

Издател: King
Име: Костенурки в морето (Turtles In Sea)
Брой части: 500
Художник: Стив Съндрам (Steve Sundram)
Серия: Puzzle Plus +, Puzzle For Seniors (над 65 години)
Размер: 68 х 49 cm

Кутия:

Стандартна кутия на King, малка, компактна и спретната, абсолютно достатъчна, за да си побере пликчето с частите.

Виждаме доста надписи отпред на кутията – заглавието, надпис, че пъзела е с по-големи парченца и такъв, че е серия за възрастни пъзелджии. Тук естествено е и логото на марката.

По страните, обичайно, са се разположили размерите, серийния номер, името и фрагмент от картината, баркода, част от картината и предупреждение, че пъзела не е подходящ за деца под 3 години.

По долната част на кутията и на гърба няма нищо.

Картина:

По наше мнение картината е по-скоро детска, отколкото за възрастни, както се твърди в описанието на серията, но това си е само наше заключение. Красива и цветна е, с доста „персонажи“ от морския свят. Принтyt е супер и детайлите се различават без проблем. Изглежда лесна за редене, така че, бързо се потапяме в Голямото Синьо!

Качество:

Тази серия на King ни зарадва с хубавите и плътни парченца, които откриваме в плика! Разбира се още от кутията, че ще редим пъзел с по-големи от нормалните парченца, а за да сме максимално точни 1 от тези парченца е с размер на 2 стандартни.

Страхотни цветове, ясни елементи, няма недоизрязани, повредени или липсващи парченца.

Реденето:

Познайте! Започваме от рамката! Изненадахме ли ви?

Парчетата са толкова големи и хубави, че нареждаме рамката на един дъх (е, дъх на гмуркач за бисерни миди де)!

Размерите на подредения пъзел, както споменахме по-горе, са 68х49 см, което ни подсказва, че картината ще стане с размерите на пъзел от 1000 части.

Позачудихме се коя да е първата наредена рибка и… отделяме двете раирани в лявата част.

Бързо покрай тях “изплуваха” и морските звезди, заедно с коралите.

Отделяме частите на далечните костенурки и докато правим това, от кутиите с обърнати парченца изскачат и двете сини рибки.

След това се захващаме с голямата костенурка, която изглежда всеки момент ще ни проговори, а разказа ѝ ще е за срещата с Немо и Дори!

Без никакво колебание и затруднение завършваме пъзела с последните рибки и запълване на синьото!

Оставаме с приятно чувство на отпочиналост, защото с тези големи парчета не натоварихме нито очите, нито нервите си. Установихме, че този пъзел е отличен за местене, но не пробвайте да го обръщате (приятелски съвет).

Бихме препоръчали на по-възрастните почитатели на пъзели да си изберат от тази серия пъзели, защото няма да имат нужда даже от очила, а качеството на частите е забележително.

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria!