Ревю на пъзел “Миньоните: Очаквай неочакваното”, Clementoni

Във всяко произведение на изкуството – книга, филм, картина, песен даже – има едни такива персонажи които са т. нар. патерици (казано с много нежност и ясното съзнание, че без тях никак не може). Те са съпътстващи, помагат на Главния герой да се разгърне, да се покаже, да лъсне до блясък, а те просто си мърдат някъде на втори-трети план, цамбуркат и клокочат, без да се напъват да бъдат забелязани. Е, да, но точно такива герои често стават Главни, защото публиката се влюбва в тези “помощни масички”, за тях след това се създават отделни произведения, те се превръщат в център, в любимци и… дават хляб на много браншове. Сещате се вече за кого става дума, защото сте видели заглавието и поне уводната снимка на днешното ревю – за Миньоните. Не Гру – Проклетника, не някой друг, а именно тези нечленоразделни бобчести жълтурчета стават истинските звезди. На тях са посветени и тези редове, на нашето днешно редене и да си кажем истината – много ни забавляваха. Що банани изтъпкахме, докато цъкахме частите 🙂 (малко да разнообразим от кафето, на което натвърдваме по време на всеки “пъзелов сеанс”). Та така – “Очаквайте неочакваното” с миньоните, които са царете на днешните 1000 части от Clementoni.

Издател: Clementoni
Име: “Миньоните: Очаквай неочакваното” (“DMF – Minions”)
Брой части: 1000
Размери: 68 x 48 cm

Кутия:

Кутията е стабилна и много красива. Харесва ни!

Отпред можем да видим голямо изображение на пъзела, логото на марката, броят части и логото от Миньоните.

На гърба имаме информация за пъзелите на Клементони на доста езици, не и на Български, но се надяваме някой ден да има и на нашия, сайта им и малко данни за тях.

По страниците има логото на марката, броят части, малко изображение на пъзела, баркод, партиден номер и малко за правата на картинката.

Вътре, освен плик с частите, имаме и брошурка, ако ви липсват части да попълните и ще ви изпратят нов пъзел.

Картината:

Идва краят на лятото, а на нас ни липсва морето… а и отделно невероятните Миньони са в нея… как да ви я опишем – уникална, връща ни в топлото отпреди няколко седмици.

Качество на пъзела:

Дебелината на частите е средна (спрямо големите марки), но напълно достатъчна за този размер на пъзела. Частите не влизат на няколко места, а само там, за където са предназначени. Печатът е едно към едно с кутията. Страхотни цветове!

Реденето:

Ставаме адски скучни като напишем “РАМКА”, нали?!… Но правила, а и като сме няколко човека, се съобразяваме с момичетата, а те искат рамка.

През това време направих готиния надпис, който е над главите на смешните жълти мъничета.

После, разбира се, съживихме миньончетата с техните интересни и хубави очета.

После небето с морето, и оттам няколко облака, но без дъжд в тях :)!

“Нахвърляхме” пясъка и започна да ни става едно лятно-о-о… Тайно се размечтахме.

За финал оставихме цветята.

И след 3 килограма банани, много “бъзинги” и няколко часа – ето го и него – готовият пъзел!

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria.