Ревю на пъзел “Сидни”, 1000 части, Kӧnigspuzzle

Знаете ли къде се намира Долната земя? Сега ще кажете – коя от всички – и ще бъдете прави. Има такива земи в почти всички народни приказки, в някои съвременни, а има такава и в реалността. Та за тази, последната Долна земя, истинската, която присъства на всеки глобус говорим. Ето я – Австралия. Не се стягайте, нямаме намерение да се правим на големи мастършефове и да превъзнасяме тамошните пържоли от кенгуру, няма да цвърчим, като кифли, колко “сладички” са австралийските коали или да се правим на големи стилисти и да говорим за местните щраусови пера. Все пак сме пъзелджии и сме решили да проверим как човека се е вписал в тази Долна земя и е “опънал платната” на Кораба на мечтите (Операта в Сидни), за да доплува по-близо до музиката. Освен това с днешния пъзел ще покажем и как човеците сме направили един от най-великите мостове – Харбър бридж в Сидни (широк почти 50 метра!) и колко романтична и вдъхновяваща може да е цялата тази картина, нарисувана от четката на великия Стив Крисп. Ще ви шокираме и с още нещо – днешния пъзел е руски. Да, нищо дето името на бранда е немско (Kӧnigspuzzle) – то само подчертава колко “по немски” са подходили братушките и как са създали нещо перфектно (така се оказа на финала!). Но, да се захващаме за работа, че си има доста редене докато се появи пъзелния Сидни.

Пъзел: Сидни (“Sidney”)
Художник: Стив Крисп
Брой части: 1000
Размери: 68.5 48.5 cm
Бранд: Kӧnigspuzzle
Издател: “Риж котарак”

 

Кутия:

Kӧnigspuzzle са нова марка за нас, така че, се впускаме да ги гледаме “под лупа”  (за сега удряме на камък с намирането на недостатъци).

Кутията не е много голяма и перфектно събира плика с частите (каквато е и най-новата световна тенденция – няма смисъл издателите да си пълнят складовете с полупразни кутии, за да впечатлят с размери, а не с качество!)

Освен плика няма друго в кутията.

На задната страна има информация за марката на седем езика, както и подробности за картината и художника.

По останалите страни са обичайните неща – марката, баркод, брой части и името на пъзела, както и това на издателя, размери, малко изображение на картината.

А отпред пъзела изглежда доста луксозно, може би заради отпечатаните в златно букви и парченцата пъзел. Принтът на кутията е страхотен и изображението е много качествено.

Картината:

Както казахме, принтът е много добър. Цветовете на самия пъзел не се различават от тези на кутията. Картината е „рисунка“, което ни навежда на мисълта за трудно редене. Операта в Сидни е най-известният символ на Австралия, и е толкова уникална сграда, че изобщо не се съмняваме, че ще ни достави удоволствие да се докоснем до нея.

Качеството:

Парченцата са с индивидуални форми, но сравнително стандартни. Няма почти никакъв прах. Дебелината на частите е добра, хубаво изрязани, без повреди и липси.

Реденето:

Залавяме се за работа! Рамката е ясно, че е първа! Докато я отделяме, си набелязваме и следващия елемент – моста Сидни Харбър.

Май не сме споменавали, че мостовете са едно от любимите неща на едната ни пъзелджийка (и под него “не шумят реки”, а солената вода на Порт Джаксън).

Та, следват моста и небето.

Изпитваме страхотното удоволствие докато редим парченцата, които пасват перфектно и нямаме никакво затруднение в различаването на елементите и цветовете, на пук на „рисувания“ метод.

След това се появява, лека полека, Операта, кулите на моста, морето с големите круизни кораби и двойката, която се любува на красивия австралийски залез.

„Разцъфват” и цветята в долната част на пъзела и сме готови.

Ами… не усетихме кога го завършихме. Изключително приятен пъзел за редене, а към марката нямаме никакви забележки – адмирации за новия бранд на руския издател “Риж котарак”! Ще редим пак неща от него!

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria!