Ревю на пъзел “Безгрижно детство”, Кевин Даниел, Anatolian

Никога, никога, никога няма да простим на рекламите, в които някакви фатално пораснали, скучни възрастни, забравили, че изобщо са били деца, ни обясняват как дъвкането на дъвки било “полезно за зъбите, почиствало ги, нормализирало рН-то и ги избелвало”! Къде остана удоволствието от дъвкодъвкането ви питаме, от правенето на балончета, от заплескването им по половината ти лице и то след оглушителен пукот, след който събираш всички погледи? А не е ли супер забавна находка сутрин да откриеш заплетена топка от косми и дъвка в косата си, което неминуемо води до използване на ножицата? И кой им каза на порасналите сухари, че веднъж раздъвкана дъвка и извадена от устата се хвърля? Ами! Няма по-сигурно място да я държиш от гънката зад ухото ти – чисто, топло, а и винаги ти е под ръка! А какво ще кажете за “корабчетата” от дъвка, които си правехме в чаша, пълна с ултра газирана Кока-Кола или лимонада (пробвайте – дъвката никога не потъва)?

Ех, не ни се пораства и това си е, защото както казва Луис де Берниер: Детството е единственото време от живота ни, когато лудостта е не само разрешена, но и се очаква. Освен това и ние споделяме мнението на Дюма, с който се питаме: “Как става така, че малките деца са толкова интелигентни, а възрастните са толкова глупави?” – и отговорът ни е еднакъв – “Сигурно причината е в образованието.”.

И за да тушираме последиците от пагубното образование, както и да се върнем поне за малко в детството, ще използваме единствения познат на пъзелманиаците начин – реденето на пъзели. Днес сме се спрели на една от най-романтичните марки – “Анатолиан”, с представител пъзела “Безгрижно детство”. Картината е нарисувана от Кевин Даниел, чийто стил е наситен с детайли, които са “затоплени” от меките цветове и забулени в романтичната мараня на миналото.

Затова – раздъвквайте една (а защо не две или три?) дъвка за балончета (не за чистене на зъби, защото за това си има четки!) и да редим!

Издател: Anatolian
Име: “Безгрижно детство” (“Living Free”),
Автор: Кевин Даниел (Kevin Daniel)
Брой части: 500
Размер: 33 х 48 cm

КУТИЯ:

Кутията е здрава, с добър печат, като отпред виждаме цялата картина, марката, серията и броя на частите.

На страните има детайли от самия пъзел, марката, каталожния номер, името на картината и на автора.

Виждаме и баркода, както и размерите на подредения пъзел.

Вътре в самата кутия намираме плика с частите плюс поставка за кутията (полезно!), както и информация, в случай, че изгубите част.

Картината:

Истинска машина на времето, с която някак неусетно всеки попада в своето детство, в най-щурата си лятна ваканция и си спомня безгрижните ветрове. Печатът е добър, без забележки.

Качество на пъзела:

Качеството на частите е чудесно. Дебелината е идеална, печата е качествен, както на кутията, така и на самите части. Прах почти липсваше, което много ни зарадва.

Цветовото отделяне става без проблем и не би трябвало да Ви затрудни.

Реденето:

Както в повечето случаи, започнахме от рамката.

След това наредихме тревичката отдолу и лилавите цветя.

Впечатление ни направи въжето на люлката, затова то беше следващото наредено.

Появиха се и момиченцето и кученцето вдясно (как ѝ завиждаме в този момент!).

После двамата малки пухчовци, дървото и довършителните части и хоп – всичко се оказа подредено!

На финала стояхме блажено усмихнати и усилено джвакащи дъвките си за балончета – всеки потънал в своите си спомени от детството.

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria.