Ревю на пъзел “Коледна вечер в Ню Йорк”, Eurographics

Има един преломен момент в годината, когато неусетно хората – от онези, най-чувствителните, за които това става с първото зимно кихване, до последния сухар, потомък на Чичо Скрудж, който пази сърцето си от ненужни вълнения, та били те и позитивни – биват завладени от коледния дух. Но както и да посрещаме празника – от викториански – с къдрички, песни, макети на овце и ясли, до такъв, който по-скоро прилича на купон в лятната вила на футболист – има нещо, без което не може да мине една особена група пристрастени – влюбените в реденето на пъзели. Като нейни видни представители, ето какво подбрахме за днешното ревю – картина, която е хем традиционна – има карета с кочияш, стар каменен мост и тъмен парк – хем всичко това е на фона на ярки, окъпани в светлини небостъргачи на Ню Йорк. И това съвсем не е художествена измислица, а си е самата реалност, поне по разкази на очевидци, коледували в Голямата ябълка. В Ню Йорк се срещат минало и бъдеще – там можете да бъдете всякакви и да се насладите на вашата мечтана Коледа. Картината, по която е създаден пъзела на Eurographics, е нарисувана от Доминик Девисън, познат с удивителните си “дишащи” пейзажи. На гърба на кутията можете да видите още пъзели от коледната серия на Доминик, но от други световни столици.

А, ето и изненадата – за всички, които четат това ревю, решихме да направим специален подарък – от 5 до 15 октомври 2017 г. можете да поръчате пъзел от колекцията на Eurographics, създаден по картина на Доминик Дейвисън и то с 25% отстъпка! Пъзелите можете да избирате от този линк: http://ozn.bg/2wv6mwo , като въведете промоционалния код DOMINIC в полето при поръчка.

А сега – сипете си каквато коледна напитка предпочитате – от топъл шоколад, през тъмна бира, до червено вино, и да започваме.

Пъзел: Christmas Eve in New York City,
Брой части: 1000
Художник: Доминик Дейвисън (Dominic Davison)
Издател: Eurographics
Размер: 48.89 х 67.63см

Кутия:

Марката вече ни е позната, така че, качествената изработка на кутията не ни изненадва. Здрава, с много добър принт, стандартен размер.

Отпред изглежда, че има много надписи, но всъщност това са само името на пъзела, автора на картината, марката и броя части – нищо необичайно, плюс името на още 3 езика.

Отзад откриваме цялата коледна колекция на художника Доминик Дейвисън, включително изгледи от Париж и Лондон.

По страните виждаме същата информация, но пръсната, наред с баркода, предупреждение за малки частички и естествено напомняне, че използваните мастила не са токсични и се рециклират.

Картината:

Коледа в Голямата ябълка! Не го разбираме само от името на пъзела, но и по коледните венци, закачени по лампите из града, както и загадъчната тишина, която се излъчва от пъзела. И вие ли се напрягате да чуете тропота на конски копита по камъните?
По качеството на картината нямаме забележки – принта и цветовете са много хубави, можеше да са една идея по-светли, но все пак всичко “се случва” на свечеряване през декември, така че, няма да се оплакваме!

Качеството:

Както вече споменахме – нямаме забележки. Праха в плика беше малко в повече, но установихме, че това е нормално за „рандъм“ изрязаните парченца.

Няма повредени или липсващи части, няма и повтарящи се форми, което нас специално, ни радва МНО-О-ОГО!

Реденето:

Дойде и дългоочакваният момент, след снимките на кутията и обясненията по качеството и тн.
РЕДЕНЕТО ЗАПОЧВА!!! Разбира се, от рамката! Нямаме проблем с откриването й макар и странните форми, и няколко парченца за заблуда на пъзелджията!

Първо отделяме небето и сградите, защото все пак тези разноформени части се подреждат сами и на един дъх, и изобщо еднаквите цветове не могат да ни стреснат.

Ето, че горната половина на пъзела е готова, заедно с част от „каляската“ и коледните лампиони.

Идва ред на моста и водата, които се различават без затруднение.

С помощта на бебето сглобяваме и заснежените брегове на реката, и сме готови!
Накрая имаме страхотна гледка към днешните хотел Плаза и хотел Шери!

Очаква ви приятно редене, а и се подгответе за още нещо – да ви стане коледно и то по ню-йоркски!

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria!