Ревю на пъзел “Рио де Жанейро, Бразилия”, Eurographics

В “града, който никога не спи” има вълшебно място – плажът Ипанема – бял пясък, създаден само да гали стъпалата, големи океански вълни, които разхлаждат и зареждат духа, красиви, усмихнати хора, които се забавляват и всичко това е на прага на 6-милионния Рио де Жанейро. Дали сте там по време на Карнавала или не, дали е ден или нощ, лято или зима – все едно, защото той е символ на живота, младостта, забавленията, безгрижието. И сигурно чувате отнякъде вече онази песен на Жобим: “Високо и мургаво, младо и красиво,/ момичето от Ипанема върви/ и когато тя минава, всеки възкликва “Ах…”./ … да, аз ще ѝ дам сърцето си с радост, но всеки ден, когато тя върви към морето,/ тя гледа напред, не към мен…” Е, можете да сте сигурни, че ние гледаме винаги към вас, а сега, понеже е лято, понеже е плажно време и много ни се иска нещо в този дух, ще подредим за вас един уникален пъзел с изглед към Рио.

Сипваме по един тоник, пускаме си Жобим и вече усещаме познатия сърбеж в пръстите на ръцете за редене.

Издател: Eurographics
Име: Rio De Janeiro, Brazil
Брой части: 1000
Размер: 48.9 x 67.6 cm

Кутия:

Тази серия на “Eurographics” с HDR снимки е с много стилна и изчистена кутия. Отново е стабилна и здрава, с нормални, напълно точни размери.

На предния капак са снимката, логото на фирмата и броя части, заедно с обективче, което напомня за качеството на фотографията.

По страните са логото, сайта на Eurographics и малка снимка на пъзела.

На гърба има снимки на останалите пъзели от колекцията – какви цветове само!

На една от страните виждаме броя части, името на пъзела, марката и лещата на обектива (символа на серията).

Следват размери, лого, баркод, надпис, че материалите не са токсични.

Качеството:

И преди сме редили и писали за “Eurographics”, затова качеството не ни изненадва, но изображението е наистина фантастично. Парченцата са ни от любимите – най-“кривите”, но перфектно отрязани, има едно-две леко огънати, но с малко натискане се оправят. Доста прах в плика, толкова че, докато обръщаме парченцата се налага на няколко пъти да си чистим ръцете. И… Апчих!

Картината:

Като чуете Рио де Жанейро какво си представяте? Карнавал? Статуята на Иисус? Плаж?
Е, тази снимка ни предлага Рио от птичи поглед, така че да видим цялата му красота, за съжаление без карнавала, но ще го преживеем някак!

Страхотно качество на изображението, без забележки към цветовете, елементите се различават! На преден план е великолепната статуя на Иисус, няколко квартала, водата и небето – красота.

Реденето:

Любимата част започва! Нямаме търпение, защото парченцата са от онези с уникалните “криви” форми!

Обръщаме парченцата, като отделяме тези с небето от тези с останалата част, за да си улесним по-нататъшната работа.

Отделяме рамката и тук може да направим сравнение с новия бранд в Ozone.bg – “Cobble Hill” (http://ozn.bg/2t5jmWQ) – тук имаме малък проблем с разпознаването на парченцата на рамката, докато при Cobble бяха ясно отличими.

Така рамката ни остава с 2 дупки до намирането на подходящите части.

Продължаваме с „границата“ между небето и града, заедно с част от статуята и запълваме частта с морето.

Преминаваме плавно и към небето, защото е такова удоволствие да се реди с тези части, които намират мястото си почти сами.

След това се скриваме под зелените чадъри, които ни се набиват на очи още докато обръщаме частите и стълбите към статуята.

Следва зеленината по един от хълмовете в града на латино танците и статуята и остава само града – блокчетата леко ни забавят, но това е нормално за пъзелите с градове.

Готов е! Слънчев и прекрасен Рио, с удоволствие бихме го посетили и редили на още няколко пъзела!

Ако са на “Eurographics” – със сигурност! Най-вече заради парченцата!

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria.