Ревю на пъзела “Щастливият живот” на Сам Тим, Cobble Hill

Какво за вас е хубав живот? Сигурно няма еднозначен отговор за различните хора, но пък всеки се стреми към щастие – по своя си, напълно уникален начин. Има една особена теория – когато не се чувствате добре си спомнете за един миг, едно място, където сте били напълно щастливи и си представете, че сте там. Казват, че помагало. Днес ще го проверим, защото не сме особено хепи, че се пържим в асфалтовия градски ад на август и то заобиколени от празни бюра на щастливи ваканцуващи. Сещате се вече – ще се пренесем пъзелно там, където е хладно, където е весело и всички са щастливи. Затова ще редим картината на Сам Тим “Щастливият живот”, превърната в пъзел от Cobble Hill. Нарочно избрахме тази марка, за да се почувстваме напълно щастливи, дори глезени. Поканени сте и вие!

Издател: Cobble Hill
Име: “Хубавия” The Good Life
Автор: Сам Тим (Sam Timm)
Брой части: 1000
Размер: 67.6 x 48.9cm

Кутия:

Здрава, нормална на големина, с отличен принт.

Отгоре има хубаво изображение на картината, логото на марката и броя на частите.

На гърба има информация за качеството на пъзела – използвани са изцяло рециклиращи се материали, първокачествени мастила, а също, че няма две еднакви по форма парченца, но за това малко по-късно ще разкажем. Информацията предвидливо е на няколко езика и има предупреждение, че пъзела не е подходящ за мъничета под 3 години, заради дребните части.

По страните са стандартните: име, размер, лого, малка картинка, име на художника и годината на създаването на творбата му

Освен това има баркод, отново размери, лицензи и лога

Вътре, освен плика с частите, откриваме и благодарствена бележка от производителите, за това че сме избрали имено техния пъзел. МОЛЯ!

Качеството:

За нас това не е първата среща с тази марка, обичаме си я отдавна – не за друго – просто всичко е перфектно – като за бягство към щастието. Качеството на картината е изпипано до последния пиксел, така че, изобщо да не се чудим какво редим.

Парченцата…ех, парченцата! Обожаваме да редим пъзели с най-различни форми на частите – тук сме късметлии – няма две еднакви части по форма! Различни размери, разчупени в най-неочаквани комбинации!

И все пак забележка може да направим за цветовете – доста са тъмни, а на нас ни се иска, да са една идея по-искрящи 🙂 и праха в плика е в изобилие, предполагаме, че това е минус на “random-shaped pieces“.

Картината:

Навън е минимум 37 градуса, а ние ще се потопим в миг преди Коледа и то на брега на езеро, което сякаш е излязло от любимата ни детска книга.
Както вече споменахме, малко са тъмни цветовете, но все пак е Christmas Eve. А и това не пречи на безпроблемното редене – всички елементи от картината се различават без грижи.

Реденето:

Голям кеф! Харесваме си “кривите” части и не бихме пропуснали редене на такъв пъзел! Те сами си влизат по местата и няма как да е иначе, защото са уникални!

Започваме от рамката – мислим си, че трудно ще я разпознаем в кривините, но от Cobble Hill са се постарали и ето я – без излишно „тюфкане“.

След това любимото на някои от екипа небе/вода се нареждат за отрицателно време. Лесно се различават и отделят.

Излитат и няколко патици между другото.

Треволякът е следващия елемент, който отделяме и нареждаме почти без затруднение, а паралелно с него извадихме от кутиите с парченца и няколко от къщата…

Оказа се, че имало и лодка, но нямаме време да гледаме картинката, защото е толкова приятно реденето, че не можем да го прекъсваме за надничане.

Следва да “натрупа” и снега по покрива и около къщата, и да се завъргаля снежния човек край брега на езерото.

Завършваме с дърветата зад къщата.

Ама свърши ли? Не усетихме кога го наредихме! И… не ви ли мирише на коледна пуйка и сладкиш с канела?

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria.