Ревю на пъзела “Залез над Сена”, Доминик Дейвисън, Anatolian

Знаете ли, че ако решите да правите “дисекция” на любовта, една от задължителните дестинации е… Не-е-е, не е вашият дом – там вече знаете всичко – и своите чувства знаете, показвали са ви и отсрещните. Та, става дума за Париж. Това е един странно млад град, където дори бабите, дядковците, котките, кучетата, гълъбите, даже улиците някак се влюбват, докосват, пресичат, целуват. Дали има в това каменно-цветно-цъфнало-пияно-многорасово-многомилионно градище романтичен ъгъл, в който двойка не се е докосвала с желание, взимала и шепнела “Je t’aime !” (Обичам те)?

Та – задължителната дестинация е Париж – единственият град в целия свят, който не е провинциален, не е просташки, не е продал облика и характера си, въпреки пълчищата туристи, които го прегазват всеки миг. Е, на следващия ден, когато вече сте в самолета на път към дома може и да не обичате толкова, колкото в романтичния Париж, но… Той е там и ви очаква. Очаква и нас, защото избора ни днес е… Да! Пъзел, който е уловил Париж почти напълно – “Залез над Сена” от турския издател “Anatolian”. И изобщо не се чудете на избора ни, защото марката е оценена от международните експерти така: “LEVEL A — BEST QUALITY!”.

Затова пускаме малко френска музика и запрятаме ръкави по френско-провансалски – ще се реди днес!
Издател: Anatolian
Име: “Залез над Сена” (“Seine Sunset”), 1000 части
Художник: Доминик Дейвисън (Dominic Davison)
Размер: 48 х 66 cm

Кутия:

Кутията е здрава, с добър печат. Отпред e картинката, която ще редим в голям размер, както и марката на пъзела.

Отзад има информация на 8 езика за изгубена част, за стойката, която е вътре, че пъзела и кутията могат да се рециклират и една забрана деца по-малки от 3 години ДА НЕ РЕДЯТ пъзел от 1000 части, дори родителите им да искат много.

Отстрани виждаме следните неща: баркод, малки и хубави снимки на пъзела, име на картината, марката, броя части, каталожен номер, размер на пъзелната картина и името на автора.

Вътре намираме нещо доста яко за пъзелманиаците. Споменавали сме вече, че “Анатолиан” имат картонена стойка за кутията, за да гледате от нея докато редите.

Освен плика с частите имат и малка бележка, в случай, че загубите някое парченце.

Картината:

Красива! Приятна малка уличка със страхотен изглед към Айфеловата кула, свежи плодове се продават, кафене, където ви се иска да седнете и да изпиете чашка ободряваща или замайваща напитка и да се наслаждавате на залеза… Размечтахме се…

Качество на пъзела:

Качеството на частите е чудесно, без забележки. Дебелината е идеална, печата е качествен, може да се местят по-големи наредени парчета без проблем. Не открихме повредени части и за наша радост всички парченца бяха на лице.

Реденето:

“Първо рамката!” – викаха двете готини колежки, а аз си пиех уж френското кафе, взето от ъгъла до блока, което отдавна беше изстинало, но… Това е магията на пъзела – премества те във времето и пространството.

 

Та – аз се усмихвах, защото те бяха доволни – рамкираха нещо, което аз после щях да изпълня със съдържание… Е, с тяхна помощ.

След като рамката светна готова, двете редящи жени “захапаха” небето, все едно беше захарен памук – РОЗОВ!

И… го изядоха. Пред нас блесна страхотен залез – само липсва една французойка… Така – за атмосфера.

Сглобихме след това една синя кола, навес – това е, ако завали.

После изникна Айфеловата кула – далечна, но прекрасна. Последва я едно дърво и уличната лампа, която го освети.

Следваха ги художник с клиент, които ние набързо „нарисувахме“.

Лека-полека всичко започна да си идва на мястото. Ние не спирахме да мечтаем да бъдем там и да гледаме “живия” Париж, залеза над водите на Сена… Уникално!

За 3-4 часа просто се бяхме пренесли изцяло в сърцето на Европа.

Готови ли сте и вие да “прескочите” с чартъра на Анатолиан, който не ни транспортира, а ни телепортира на малката френска уличка…

 

Жо Десен ли чуваме отнякъде…? Пее “Шанз-Елизе”. Май все още не сме се прибрали.

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria.