Ревю на пъзел “Лас Вегас”, 1000 части, Clementoni

Пустиня, пясък, жега и оскъдна растителност, кръжащ в безоблачното небе гладен лешояд… А, как ви се връзва в тази картина и елегантна дама с вечерна рокля и диамантена огърлица, господин в смокинг, чаши шампанско и романтична жива музика? Това си е напълно в реда на нещата, защото става дума не за сюжет от картина на Салвадор Дали, а за един от най-впечатляващите пустинни градове – Син Сити, Развлекателната столица на света или Лас Вегас. Той “се е излегнал” в пустинята Мухаве, щата Невада и приема годишно по около 40 милиона туристи, а всеки ден в него сключват брак около 300 двойки. Какво ли няма в него – и огромни хотели, казина, “пренесени” са едни от най-известните световни забележителности (от Айфеловата кула, през Статуята на Свободата, Египетските пирамиди и Сфинкса и др.), всякакви глезотии за забавление и релакс за възрастни.
За да ви доставим поне малко удоволствие, да “масажираме” любовта ви към реденето на пъзели, да ви пренесем в този оазис на удоволствията сред пустинята, се спряхме днес на пъзелна картина от Лас Вегас, създадена от Clementoni. Освен отличното му качество (смеем да го твърдим от опит с марката), тук има и още нещо, с което не сме ви срещали – 3D очила, с които ще се впуснем в триизмерния Вегас.

Издател: Clementoni
Име: Las Vegas
Брой части: 1000
Размер: 48.9 x 67.6 cm

Кутия:

Нормална големина на кутията, абсолютно стандартна, като изключим надписите за „виртуална реалност“.

В кутията откриваме много неща

Пликът с частите го оставяме настрана, защото има друго интересно – сглобяеми очила за виртуална реалност – даже лупичките им са оставили да ги сложим ние! Почти два пъзела в една кутия. Освен това има книжка с инструкции за сглобяването на очилата и бланка за липсващи парченца (по-скоро за възстановяването на такива).

На гърба на кутията са инструкциите как да преминем в тази така вълнуваща виртуална реалност – трябват ни: смарт телефон и съответното приложение и се пренасяме в Града на греха! Няма да казваме какво се вижда, за да останете изненадани и да усетите тръпката от „пътуването“.

Качеството:

Марката ни е позната с доброто си качество, така че не ни изненадва, че парченцата са перфектно изрязани, с добра дебелина и пасват чудесно.

Картината все пак е на Лас Вегас – няма как да е лоша! 🙂

Праха е минимално количество.

Картината:

За съжаление, вече сме наредили няколко пъти подобна картина на Вегас, така че, не ни впечатлява. Тайно ни се искаше производителите на пъзели да са направили по-близък план на този така удивителен град. Ние, например, бихме направили пъзел с тавана на лобито на хотел Беладжио – хиляди стъклени цветя, изработени ръчно и тежащи 18 тона! Забележително, нали!? Но, все пак да се завърнем в нашата картина! Страхотен изглед над Вегас и централната улица! Чудесен принт, вижда се и най-малката лампичка! Бихме казали, че освен всичко друго, Лас Вегас е и града на светлините!

Реденето:

Днес имаме особено повод за радост, който ще разберете само вие – редящите пъзели – по време на ремонт ни бяха потънали любимите тавички за сортиране на части. Е, днес, във вече ремонтираната къща и след като си поръчахме нови, това загубено съкровище се завърна при нас. Така че, както се вика – Double Win!

Та, с най-голям кеф, обръщаме частите и отделяме небето.

Сигурно се питате, къде е рамката? Ами, грижовно отделена и прибрана в кутията, която за момента се намира в стаята със спящото бебе, затова се отлага реденето ѝ до събуждането му. Никакво рискуване! (тук дори снимка не направихме, за да не стане гаф)

Започваме от небето – нашето любимо.

Междувременно отделяме и нещо различно, което не сме сигурни какво е – ще се разбере като се свърже някъде.

Небето е готово и е време да се появи нейно величество Рамката!

А неизвестното се оказва фрагмент от най-великолепните фонтани на света – пак ще споменем Беладжио – за съжаление само мно-о-ого малка част се виждат, но… Избор на фотографа, какво да се прави!

Следва хотел Планет и балона на хотел Париж Лас Вегас.

„Построяваме“ част от главния булевард и хотел Cosmopolitan.

След това, просто запълваме останалото пространство, защото са толкова много светлинки и прозорчета, че не си струва да се отделят едно по едно.

Малката помагачка слага последното парче (в устата си!) и Вегас рискува да не бъде завършен никога!

Но – взимаме мерки и сме реди. На един дъх! Като разходката из самия Вегас – поемаш въздух на влизане и имаш сили да издишаш чак като го напускаш!

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria!