„Аз чета“ препоръчва: 5 книжни колекции, които да си вземете от Cyber Monday в Ozone.bg

Нашите приятели от „Аз чета“ са известни с това, че разбират от хубави книги. Затова ги поканихме да изберат 5 колекции от нашия списък в рамките на Cyber Monday 2016, с които да запълните личните си библиотеки.

Да видим как са се справили!

Колекция „Чудатите деца на мис Перигрин“ от Рансъм Ригс

Чудатите деца от дома на мис Перигрин са колкото любопитни, толкова и плашещи – такива са те за 16-годишния Джейкъб, израснал с фантастичните и страшни истории на дядо си Ейбрахам. Колекцията включва първите две части от поредицата на Рансъм Ригс „Домът на мис Перигрин за чудати деца“ и „Градът на гладните“, където ще се запознаете с ужасно силно момиче, което може да повдигне и скала, момче, в което живеят пчели, които то управлява, и дори с момиче с уста на тила. Разбира се, все още имате шанс да прочетете книгите преди да сте изгледали екранизацията с участието на Ева Грийн. Вземи колекцията с отстъпка от 25% тук.

Колекция „Библиотека Галактика“

Когато погледът ти е устремен нагоре към космоса, ти неизменно гледаш и напред към бъдещето. Затова и книгите от „Библиотека Галактика“ са винаги чудесен подарък за всеки мечтател.

Колекцията за Cyber Monday 2016 включва три книги от поредицата „Библиотека Галактика“ на ИК „Колибри“ „Всичко живо е трева“ на Клифърд Саймък, „Други песни“ на Яцек Дукай и „Ветеран“ от Гавин Смит и можете да я вземете с 50% намаление тук.

Колекция „Властелинът на пръстените“ от Дж. Р. Р. Толкин

Класиките са винаги със специално място в библиотеките. А тази поредица определено можем да сложим сред най-важните в историята на литературата.

И като си представим, че наближават празниците – което означава повечко време за четене – новата среща с Фродо, Билбо, Гандалф, Леголас, Арагорн и останалите герои от „Властелинът“ звъчи все по-привлекателно. Вземете книгите от поредицата „Властелинът на пръстените“ от Дж. Р. Р. Толкин като една обща колекция с 30% отстъпка тук.

Колекция „Напаст“ от Гийермо дел Торо и Чък Хоган

Когато говорим за вампири, „Заразата“, „Падението“ и „Вечната нощ“ на Гийермо дел Торо и Чък Хоган винаги излизат на преден план. Защото не става въпрос за лигави светещи създания, никак даже – в трилогията „Напаст“ вампирите са зловещи, хапят лошо (о, вярно ли?), маскират се добре, за да приличат на хора, и са достатъчно умни, за да завладеят света без излишни движения.

Всъщност книгите са толкова кинематографично написани, че сериалът на Fox изглежда като детска игра за създаване. Е, все пак препоръчваме първо книгите! Колекцията „Напаст“ е с 30% отстъпка до края на Cyber Monday 2016 и можете да я поръчате тук.

Колекция „Астерикс“ от Рьоне Госини

Оставихме най-сладкото за най-накрая – комиксите за Астерикс и Обеликс, с които някои от нас са израснали, отново са тук! Гвамата галски герои разбиват римски легиони за закуска, обяд и вечеря, а хуморът в книжките е все още актуален. Разбира се, на всеки от нас му се иска да прилича малко на Астерикс (е, може би не от гледна точка на ръста), така че – защо да не направите чудесен празничен подарък на накой от малчуганите в семейството. Колекцията комикси „Астерикс“ е с 25% отстъпка за Cyber Monday и можете да я вземете тук.