Deja Book

Deja Book

В началото на 2014-та година на книжния пазар у нас направи първите си крачки амбициозно ново издателство. Името му е „Deja Book“, а зад неговото създаване стоят двамата приятели Христо Блажев и Благой Иванов. Дебютното заглавие на издателството е романът „Булото“ на Мартин Маринов, последвано от стихосбирката „Дивата природа“ на Белослава Димитрова. Първият голям успех за издателството идва с иконичната жанрова класика „Кралят в жълто“ на Робърт Чеймбърс. През есента на същата 2014-та Deja Book става импринт на Сиела”, присъединявайки се към  едно от най-големите български издателства без да загуби своя облик и уникалност. 

Амбицията на издателството е да предлага на читателите си първи издания на знакови класически творби като „Дракула” на Брам Стокър, „Монахът” на Матю Грегъри Луис и „Мемоарите на една лека жена” на Джон Клилънд. Друга издателска посока са модерни провокативни романи като „Кутия за птици” на Джош Малерман, „Джунглата на скакалците” на Андрю Смит и „Жестокост в наш стил” на Араминта Хол. Сред най-успешните заглавия на издателството безспорно изпъкват сборниците Детски и домашни приказки” на Братя Грим и „Български народни приказки”.

За четиригодишното си съществуване Deja Book успя да се наложи като едно от най-успешните и разпознаваеми млади издателства на пазара, отличаващо се не само с подбора на интригуващи заглавия, но и с тяхното качествено представяне пред читателите – от професионалните преводи до оригиналните и завладяващи въображението корици. Очакваме да открием бъдещите си любими книги с тяхното лого.

Филтри
Сортирай по:
Покажи по:
Филтри
Сортирай по:
Покажи по: