Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
rabies-6

Плюшена играчка Бяс (Rabies Virus)

Джаджи

Приятелите (а защо не и домашните ти любимци) направо ще полудеят при вида на тази плюшена играчка! Подходяща за подарък на малки и големи любители на науката и медицината.

Към пълното описание и видео

16.90 BGN Цена:
16.90лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Йоана Димитрова

Номер на продукт:

GD000000376

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 27.02

Ценова защита

Плюшена играчка Бяс (Rabies Virus)

Ключови характеристики

Приятелите (а защо не и домашните ти любимци) направо ще полудеят при вида на тази плюшена играчка!  Подходяща за подарък на малки и големи любители на науката и медицината. Ако искаш да научиш повече, ето няколко интересни факта за това същество:

 

Размери Материали Опаковка Безопасност
Гигантските микробите са базирани на истински микроби, клетки, организми и други същества. Размер на играчката – около 12 см Плюш от изцяло нови материали с пълнеж от полиестерни влакна. Възможност за почистване на повърхността – с вода и сапун. Всяка плюшена играчка идва с етикет,  съдържащ забавни и интересни факти за микроба, клетката или съществото.  Всеки продукт отговаря на изискванията за безопасност на САЩ и ЕС. Подходящи за деца над 3 години. 

 

Допълнителна информация:

 

Име и реален размер

Вируса Бяс (Rabies Virus) е познат още от 18-ти век. Размерите му са около 180 нанометра дължина и 75 нанометра широчина.

Местообитание

Вирусът живее в мозъка и гръбначния мозък. 

Система

Хората обикновенно се заразяват с бяс след ухапване от инфектирано животно. Вирусът може понякога да бъде разпространен чрез досег с инфектиран материал на животното (слюнка например), ако той попадне в очите, носа, устата или върху рана.

Лек и заразност

Ваксини против вируса съществуват, а освен това вече има и ваксина подходяща след излагане на заразата. Ако си ухапан, най-доброто решение е раната да се почисти веднага. Бясът може да бъде невероятно смъртоносен, ако не се третира на момента. Още повече, че инфектираните животни обикновено умират до 7 дни след началните симптоми. Всеки бозайник може да се зарази с бяс. 

 
 

 История

Вирусът бил известен дори и в древните времена. Аристотел, например, също разбирал, че вирусът бяс афектирал кучетата и можел да бъде предаден на всяко животно чрез ухапване. През 18-ти век, страни като Германия, Франция и Испания се опитали да премахнат вируса като въвели закон за елиминацията на бездомните кучета.

През 19-ти век, хората използвали карантината (изолацията от не-заразените хора или животни) като метод за прекъсване на заразата. През 20-ти век, заразените от вируса силно намаляли заради ваксината, която била произведена.

Любопитни факти

Половината от хората, които умират от бяс са под 15 годишна възраст. Английското наименование на думата "бяс" (rabies) има латински корени, означаващи "да бъдеш бесен", тъй като заразените животни сякаш губели контрол.

Ревюта на наши потребители за Плюшена играчка Бяс (Rabies Virus)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран