Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Lactobacillus Bulgaricus

Плюшена играчка Кисело-млечна бактерия (Lactobacillus Bulgaricus)

Джаджи

Какво по-хубаво в топлото време от един студен таратор? Ммм.. чудесно. А знаеше ли, че киселото мляко е една от най-старите храни в света? Кой би предположил, че всъщност е и доста живо и активно - благодарение на добрите бактерии в него!

Към пълното описание и видео

16.90 BGN Цена:
16.90лв.
Заяви За да запазите този продукт, трябва да влезете в своя профил или да се регистрирате.
Добави в любими Любим продукт на: Пресияна , Desislava

Номер на продукт:

GD000000394

Наличност:

Изчерпано количество

Ценова защита

Плюшена играчка Кисело-млечна бактерия (Lactobacillus Bulgaricus)

Ключови характеристики

Какво по-хубаво в топлото време от един студен таратор? Ммм.. чудесно. А знаеше ли, че киселото мляко е една от най-старите храни в света? Кой би предположил, че всъщност е и доста живо и активно - благодарение на добрите бактерии в него! Зарадвай всички близки с тази сладка плюшена бактерия или вземи една за себе си и допълни своята колекция. Ако искаш да научиш повече, ето няколко интересни факта за това същество: 

Размери Материали Опаковка Безопасност
Гигантските микробите са базирани на истински микроби, клетки, организми и други същества. Размер на играчката – около 12 см.  Плюш от изцяло нови материали с пълнеж от полиестерни влакна. Възможност за почистване на повърхността – с вода и сапун. Всяка плюшена играчка идва с етикет,  съдържащ забавни и интересни факти за микроба, клетката или съществото.  Всеки продукт отговаря на изискванията за безопасност на САЩ и ЕС. Подходящи за деца над 3 години. 

Допълнителна информация:

 

Име 

Lactobacillus идва от латинските корени lacto- и baci-, означаващи мляко. Наименованието на вида - Bulgaricus идва от факта, че в началото, бактерията е съществувала само в България и се използва за направата на трационното българско кисело мляко.

Реален размер

Достига размер 0.8 x 9.0 микрометра, което е около една хилядна от размера на зрънце ориз!

Въздействие

Lactobacillus Bulgaricus произвежда водороден пероксид и ензими, които ни помагат да разграждаме храната, която приемаме. Киселинните остатъци от храносмилането създават неблагоприятна среда в човешкото тяло за вредни бактерии или патогени. Именно въздействието на тази бактерия спомага за превенцията на патогени и зловредното им влияние.

Местообитание

Lactobacillus Bulgaricus е от видовете бактерии, които можеш да откриеш естествено в човешкото тяло - това е познато още като биологична флора. Нормално бактерията се използва при направата на кисело мляко, йогурт, различни сирена и пробиотични хранителни добавки, които подобряват храносмилането.

История

Бактерията е била открита през 1905 година от видния български лекар и микробиолог - др. Стамен Григоров.

Любопитни факти

През 1908 година, руският учен - Ilya Metchnikoff - открива връзка между консумацията на кисело мляко и средната дължина на живота при българите.

 

Ревюта на наши потребители за Плюшена играчка Кисело-млечна бактерия (Lactobacillus Bulgaricus)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран