Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Плюшена играчка Кръгъл червей (Caenorhabditis Elegans)

Плюшена играчка Кръгъл червей (Caenorhabditis Elegans)

Джаджи

Този кръгъл червей е нещо повече от обикновеното създание - това е най-идеалният модел на лабораторен организъм! Като такъв доста често се ползва в изследвания и научни експерименти. Благодарение на него, сме са научили доста за себе си като вид.

Към пълното описание и видео

16.90 BGN Цена:
16.90лв.
Заяви За да запазите този продукт, трябва да влезете в своя профил или да се регистрирате.

Номер на продукт:

GD000000336

Наличност:

Изчерпано количество

Ценова защита

Плюшена играчка Кръгъл червей (Caenorhabditis Elegans)

Ключови характеристики

Този кръгъл червей е нещо повече от обикновеното създание - това е най-идеалният модел на лабораторен организъм! Като такъв доста често се ползва в изследвания и научни експерименти. Благодарение на него, сме научили доста за себе си като вид. Тази играчка е подходяща за малки и големи любители на науката и медицината. Ако искаш да разбереш повече, ето няколко интересни факта за това същество: 

Размери Материали Опаковка Безопасност
Гигантските микробите са базирани на истински микроби, клетки, организми и други същества. Размер на играчката – около 12 см.  Плюш от изцяло нови материали с пълнеж от полиестерни влакна. Възможност за почистване на повърхността – с вода и сапун. Всяка плюшена играчка идва с етикет,  съдържащ забавни и интересни факти за микроба, клетката или съществото.  Всеки продукт отговаря на изискванията за безопасност на САЩ и ЕС. Подходящи за деца над 3 години. 

Допълнителна информация:

 

Име и описание

Гениалното име идва от корените на гръцките думи “caeno”, “rhabditis” и “elegant”, което в комбинация се превежда като издължен организъм, който се придвижва по елегантен начин. През 1963 година, Sydney Brenner въвежда идеята, че кръглия червей и идеален модел на организъм, подходящ за изучаване на биологията на развитието. От тогава, това създание е широко използвано в лабораториите като популярен избор за научни изследвания - предимно такива за проявите на гена и клетките.

Реален размер

Размерът му достига до 1 милиметър, или около 250 пъти по-малко от нормалната дължина на спагетите!

Местообитание

Caenorhabditis elegans представлява микроскопичен кръгъл червей, който може да бъде открит навсякъде по света. Тези създания живеят в почвата и развалящите се зеленчуци, като се хранят с бактерии и гъбки. Те са непатогенни, което означава, че не причиняват вреда на хората или животните.

 

История

За първи път са описани през 1900 от Emile Maupas - френски библиотекар и зоолог.

Любопитни факти

Интересното при Caenorhabditis elegans е, че са двуполови - хемафродити или мъжки.

Ревюта на наши потребители за Плюшена играчка Кръгъл червей (Caenorhabditis Elegans)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран