Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
bird_flu_1

Плюшена играчка Птичи грип (Influenza A Virus H5N1)

Джаджи

Когато чуеш, че има опасност от Птичи грип (Influenza A Virus H5N1), ще ти се прииска да отлетиш надалеч! Тази плюшена играчка е подходяща за подарък за малки и големи любители на науката и медицината!

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

GD000000331

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 25.02

Ценова защита

Плюшена играчка Птичи грип (Influenza A Virus H5N1)

Ключови характеристики

Когато чуеш, че има опасност от  Птичи грип (Influenza A Virus H5N1), ще ти се прииска да отлетиш надалеч!  Тази плюшена играчка е подходяща за подарък за малки и големи любители на науката и медицината! Ако искаш да научиш повече, ето няколко интересни факта за това същество:

Размери Материали Опаковка Безопасност
Гигантските микробите са базирани на истински микроби, клетки, организми и други същества. Размер на играчката – около 12 см.  Плюш от изцяло нови материали с пълнеж от полиестерни влакна. Възможност за почистване на повърхността – с вода и сапун. Всяка плюшена играчка идва с етикет,  съдържащ забавни и интересни факти за микроба, клетката или съществото.  Всеки продукт отговаря на изискванията за безопасност на САЩ и ЕС. Подходящи за деца над 3 години. 

Допълнителна информация:

 

Име и реален размер

Вирусът - Influenza A Virus H5N1, е с размер от 80 до 120 нанометра дължина.

Местообитание

Птичия грип се среща при дивите морски птици, но може да инфектира и други видове птици или животни. В някои по-особени случаи, вирусът е заразявал дори хора!

Система

Инфектираните птици разпространяват вируса чрез слюнка, секрет или изпражнения.

Лек и заразност

Има различни лекарства, чрез чиято употреба вируса успешно се лекува у хората. Въпреки че дивите морски птици обикновено не се заразяват с този вирус, той може да бъде смъртоносен за някои домашни птици, като например кокошки, патици и пуйки. Птичият грип е силно заразен сред птиците, когато става въпрос за директен контакт. 

 
 

История 

Вируса бил първо установен през 1996 година в Китай, когато е открит при заразени гъски. На 8-ми януари, 2014 година, първият случай на човек, заразен с вируса в Северна и Южна Америка беше установен у пътник, пътуващ от Китай до Канада. От 1959 година насам е имало едва 10 случая на заразени хора.

Любопитни факти

През критичните години, при устоновени случаи, птичият грип покросява Американската индустрия с птичи продукти и почти удвоява  цената на кокошите яйца. В даден момент, нещата стават толкова сериозни, че хората се притеснявали дали вируса няма да погуби човечеството!

Ревюта на наши потребители за Плюшена играчка Птичи грип (Influenza A Virus H5N1)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран