Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
-25%
uestlend-lynx-has-3-sglobyaem-model

Сглобяем модел на военен хеликоптер Revell Westland - LYNX HAS.3 (04837)

Модели за сглобяване

„Lynx“ е взел участие във всички военни конфликти на Обединеното кралство от 1982 година. Екипажът на хеликоптера обикновено се състои от двама или трима човека, като отделно може да превозва още 8 човека.

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

HBMD0000167

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 23.05

Ценова защита

Сглобяем модел на военен хеликоптер Revell Westland - LYNX HAS.3 (04837)

Ключови характеристики

  • Материал:Пластмаса
  • Каталожен номер:04837
  • Батерии в комплекта:Не

Умален модел на хеликоптер „Westland Lynx HAS.3”.

„Westland Lynx HAS.3” е британски многоцелеви военен хеликоптер, разработен и произведен от фирмата „Westland Helicopters” в нейната фабрика в гр. Йеовил. Първоначално замислен за цивилни нужди и за употреба в открито море, интересът на военните налага разработването на още два варианта – боен и за военноморските сили. Влиза в употреба през 1977 година, а съвсем скоро след това е приет на въоръжение и употреба и в много други държави. Основно се е ползвал и все още се ползва за бойни действия, за издирване и спасяване на бедстващи хора в открито море, както и за откриване и унищожаване на вражески подводници.


„Lynx“ е взел участие във всички военни конфликти на Обединеното кралство от 1982 година. Екипажът на хеликоптера обикновено се състои от двама или трима човека, като отделно може да превозва още 8 човека. Теглото на празен хеликоптер е 3291 kg, a полезният товар – 1480 kg; общата дължина е 15.24 m, височината 3.374 m, а роторът е снабден с 4 лопати с диаметър 12.8 m. Максималната скорост е 320 km/h, а радиусът на действие е 528 km със стандартни танкове (резервоари).


„Lynx HAS Mk.3“ е вторият многоцелеви хеликоптер, разработен за „Royal Navy“ („Кралски военноморски сили“) за борба с подводниците. Оборудван е с два подобрени двигателя „Rolls-Royce Gem 4-1“ с мощност 1120 hp всеки и един радар „Marconi Seaspray“. За да може да атакува и съдове на повърхността, хеликоптерът е оборудван и с две управляеми ракети "Sea Skua" – високоефективна система за въоръжение, доказала своята ефективност и надеждност по време на Войната в залива. Допълнително към цялото това въоръжение, още две торпеда „Sting Ray“ могат да бъдат прикачени за унищожаване на подводници.

„Lynx“ е първият в света напълно аеробатичен хеликоптер. През 1986 година специално модифициран „Lynx“ поставя настоящия официален рекорд на „Fédération Aéronautique Internationale“ („Международна федерация за аеронавтика“) за скорост във въздуха за хеликоптери.

 

Ревюта на наши потребители за Сглобяем модел на военен хеликоптер Revell Westland - LYNX HAS.3 (04837)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран