Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
tiranozavar-s-podv-chelyust

Фигурка Schleich от серията Динозаври: Тиранозавър с подв. челюст

Фигури

Динозаврите – тези ходещи влечуги, които се излюпвали от яйца и живеели през Мезозойската ера, която дори е кръстена на тях, били много и различни видове. Основно се делели на два вида, според таза си. Онези, които били с таз, като на птиците, били едри, тромави и растителноядни, а другите, с таз като на гущери, били и месоядни и растителноядни.

Към пълното описание и видео

42.90 BGN Цена:
42.90лв.
Заяви За да запазите този продукт, трябва да влезете в своя профил или да се регистрирате.

Номер на продукт:

TYCN0001859

Наличност:

Изчерпано количество

Ценова защита

Фигурка Schleich от серията Динозаври: Тиранозавър с подв. челюст

Ключови характеристики

  • Име:Фигурка Schleich от серията Динозаври: Тиранозавър с подв. челюст
 

За Серията „Динозаври“

Динозаврите – тези ходещи влечуги, които се излюпвали от яйца и живеели през Мезозойската ера, която дори е кръстена на тях, били много и различни видове. Основно се делели на два вида, според таза си. Онези, които били с таз, като на птиците, били едри, тромави и растителноядни, а другите, с таз като на гущери, били и месоядни и растителноядни.

Една част от тези страховити живи същества ходели на четири крака, а други – на два, като някои можели да се движат както на 2, така и на 4-те си крайника. Странно и озадачаващо е откритието на учени-палеонтолози, които след разкопки в провинция Ла Риоха в Испания намерили няколко… „обществени“ динозавърски тоалетни. В нея екскрементите били с диаметър около 40 сантиметра и тегло няколко килограма. От разнообразието на цветовете им очевидно били на различни подвидове динозаври. Но защо ли използвали една тоалетна? Може би онези, които се запалят по колекционирането на фигурките на динозаврите, някой ден ще разбулят тайната на изчезването на тези същества, които след като 165 милиона години на Земята мистериозно изчезват.

От “Schleich” – корифеите в създаването на реалистични мини фигури, са създали удивителна серия с много от видовете динозаври, която ще вдъхновява колекционери и бъдещи учени, артисти, занаятчии и хора с всякакви професии, които се интересуват от този биологичен вид, изчезнал преди 65 милиона години. Тук те ще открият фигури със средна височина 10-11 сантиметра) на алозаври, брахиозаври, гигантозаври, анкилозаври, трицератопси, спинозаври, стиракозаври, тиранозаври, карнозаври, велосираптори, птерозаври и др.

Колекционерски фигурки Schleich

Това е територия, в която се чувстват добре предимно онези, които харесват реализма, но са останали с романтизъм в душите си, искат поразителни детайли, но ако може те да са умалени, а не на последно място – тук са и любителите на съвършеното качество, граничещо с ръчната изработка на най-големите майстори. Е, след всичко това нека кажем – ще си говорим за немската компания Schleich.
Компанията е основана през 1935 г. от Фридрих Шлайх и в началото е била предимно доставчик на суровини за пластмасовата индустрия. Но това е до 1950-те, през които започват да се появяват техните забележителни комични фигурки – умалени модели на любими герои, които са популярни и до днес – Смърфовете, Снупи и много други.
От началото на 1980 година към асортимента с фигурки, чието производство носи девиза „Компетентност и опит“, се добавят фигурки на животни, с които децата получават реална представа за природата, с тази разлика, че е в умален мащаб. А линията на времето все повече се разширява, включвайки не само живи същества от днешния период, но и от „изгубения свят“ на динозаврите, както и такива, които са от невидимата за всеки, приказна земя, която е на приказките. Сред живите същества на “Schleich” има диви животни, животни от фермата, динозаври, дракони, еднорози и какво ли още не.
През 2003 г. се добавят сред представените от компанията фигури такива от сериите „Рицари“, „Дивия Запад“, „Елфи“ и др.
И всичко това, всяка една отделна фигурка, преминава през строг качествен контрол за безопасност, защото отговорността към децата и родителите, към това бъдещите лекари, инженери, биолози, естествоизпитатели, химици и всички членове на обществото да са с положително отношение към всичко живо, да го пазят и се грижат за неговото оцеляване.

Ревюта на наши потребители за Фигурка Schleich от серията Динозаври: Тиранозавър с подв. челюст

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран