Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Фигурка Schleich от серията Дивия живот - Азия и Австралия: Индийски слон - женски

Фигурка Schleich от серията Дивия живот - Азия и Австралия: Индийски слон - женски

Фигури

Една от най-забележителните и любопитни за децата серии с животни са тези, идващи от Азия и Австралия. “Schleich” предлага на своите почитатели множество животински видове – редки, уникални, забавни и – естествено – реалистично пресъздадени в умалени размери.

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

TYCN0001448

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 20.03

Ценова защита

Фигурка Schleich от серията Дивия живот - Азия и Австралия: Индийски слон - женски

Ключови характеристики

 • Предназначение:За забавление и възпитание
 • Тип:Фигурки
 • Материал:Полимер
 • Батерии в комплекта:Не
 • Размер на продукта:15.5 x 10 x 5.5 cm
 • Размер на опаковката:15.5 x 10 x 5.5 cm
 • Каталожен номер:14654
 • За възраст:4-7 години, 8-12 години, над 12 години
 • Баркод:4005086146549
 • Подходящ:Момчета, Момичета
 • Име:Фигурка Schleich от серията Дивия живот - Азия и Австралия: Индийски слон - женски
 

За серията "Дивия живот - Азия и Австралия": 

За животинския свят в Азия е характерно огромно разнообразие. В природната среда на континента има сериозни промени, което е довело до загиването на много видове в северните части на Азия. Една част от тях са унищожени от хората, а други просто са били прогонени. Най-богат е животинския свят в Южна Азия, а най-беден – в Средна. Поради разнообразието на растителни видове – палми, бамбук, тропически гори – животните също са много разнообразни. На север има полярни мечки, моржове, лосове, северни елени, а в пустинята Гоби има дори диви камили.. Сред влечугите се срещат крокодили, кралски кобри, комодски дракони. В Азия има видове, които са ендемити – орангутан, индийски носорог, гигантска панда, азиатски слон, сибирски тигър, бенгалски тигър и др. 

В Австралия, поради преобладаващите пустини, полупустини, степи и гои от евкалипти и акации, както и островния характер на континента, в него се срещат животни, които са ендемити. Спокойно можем да кажем, че в Австралия има много торбесто бозайници. Тук има торбеста къртица, торбеста летяща катерица, торбест вълк, кенгуру и др. Тук се срещат и много влечуги – трънливи дяволи, брадати дракони, гуани и др. От птиците особено емблематично е голямото ему, сивия сокол и др.Сред фигурките на Шлайх могат да се открият бели тигри, кенгура, индийски слон, гигантската панда, коала, брадата агама, гибони и др.

Колекционерски фигурки Schleich

Това е територия, в която се чувстват добре предимно онези, които харесват реализма, но са останали с романтизъм в душите си, искат поразителни детайли, но ако може те да са умалени, а не на последно място – тук са и любителите на съвършеното качество, граничещо с ръчната изработка на най-големите майстори. Е, след всичко това нека кажем – ще си говорим за немската компания Schleich.
Компанията е основана през 1935 г. от Фридрих Шлайх и в началото е била предимно доставчик на суровини за пластмасовата индустрия. Но това е до 1950-те, през които започват да се появяват техните забележителни комични фигурки – умалени модели на любими герои, които са популярни и до днес – Смърфовете, Снупи и много други.
От началото на 1980 година към асортимента с фигурки, чието производство носи девиза „Компетентност и опит“, се добавят фигурки на животни, с които децата получават реална представа за природата, с тази разлика, че е в умален мащаб. А линията на времето все повече се разширява, включвайки не само живи същества от днешния период, но и от „изгубения свят“ на динозаврите, както и такива, които са от невидимата за всеки, приказна земя, която е на приказките. Сред живите същества на “Schleich” има диви животни, животни от фермата, динозаври, дракони, еднорози и какво ли още не.
През 2003 г. се добавят сред представените от компанията фигури такива от сериите „Рицари“, „Дивия Запад“, „Елфи“ и др.
И всичко това, всяка една отделна фигурка, преминава през строг качествен контрол за безопасност, защото отговорността към децата и родителите, към това бъдещите лекари, инженери, биолози, естествоизпитатели, химици и всички членове на обществото да са с положително отношение към всичко живо, да го пазят и се грижат за неговото оцеляване.

Ревюта на наши потребители за Фигурка Schleich от серията Дивия живот - Азия и Австралия: Индийски слон - женски

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран