Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Amoeba-proteus-1

Плюшена играчка Амеба - синя (Amoeba proteus)

Плюшени и меки играчки

Плюшената играчка Амеба (Amoeba proteus) е забавен и сладък подарък за учени, любители на науката или всеки с променливи състояния - също като нея! 

Към пълното описание и видео

16.90 BGN Цена:
16.90лв.
Заяви За да запазите този продукт, трябва да влезете в своя профил или да се регистрирате.

Номер на продукт:

GD000000327

Наличност:

Изчерпано количество

Ценова защита

Плюшена играчка Амеба - синя (Amoeba proteus)

Ключови характеристики

Amoeba proteus е забавна играчка, направена по подобие на микроба амеба, като играчката е изработена от плюш с пълнеж от полиестерни влакна. Подходяща е за подарък както за малки, така и за големи. Ако искаш да научиш повече, ето няколко интересни факта за това същество:
 
 
Размери Материали Опаковка Безопасност
Гигантските микробите са базирани на истински микроби, клетки, организми и други същества. Размер на играчката – около 12 см.  Плюш от изцяло нови материали с пълнеж от полиестерни влакна. Възможност за почистване на повърхността – с вода и сапун. Всяка плюшена играчка идва с етикет,  съдържащ забавни и интересни факти за микроба, клетката или съществото.  Всеки продукт отговаря на изискванията за безопасност на САЩ и ЕС. Подходящи за деца над 3 години. 

Допълнителна информация:
 

 

Значение на името

Името идва от гръцката дума „amoeba”, което означава промяна и „proteus”, означаващо Бог на морето.  Протей има способността да се трансформира, което описва именно умението на този микроб да променя формата си.

 Реален размер

Тези микроби достигат размер до 0.5 милиметра, което е достатъчно, за да е видимо от човешко око!

 

 Местообитание

Amoeba proteus е едноклетъчен паразит, който живее в чисти, сладководни води като езерца, потоци и реки, където има достатъчно запас от кислород и хранителни вещества.Тези микроби се хранят с водорасли, бактерии, други протозои и мънички частици от мъртви растения или животински вещества. Тъй като amoeba proteus не харесват светлината, обикновено се крия на места, където има сянка и достатъчно тъмнина – например под водните лилии.

 
 

История

Открит през 1755 година от August Johann Rösel von Rosenhof, който кръстил откритието "Der Kleine Proteus" или “Малкият Протей”.

 

 Интересни факти 

Този прост, едноклетъчен организъм се отглежда лесно и е често използван за учебни и научни цели. Въпреки че Amoeba proteus е безвредна за хората, нейните братовчеди Naegleria fowleri и Entamoeba histolytica не са толкова приятни!

 

Ревюта на наши потребители за Плюшена играчка Амеба - синя (Amoeba proteus)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран