Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
waterbear_1

Плюшена играчка Бавноходка (Hypsibius Dujardini)

Плюшени и меки играчки

Очарователната плюшена играчка Бавноходка, която да подариш на приятел, близък или пък да запазиш за себе си. Подходяща за малки и големи любители на науката и медицината!

Към пълното описание и видео

16.90 BGN Цена:
16.90лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Владислав Тодоров , Йорданка

Номер на продукт:

GD000000392

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 19.01

Ценова защита

Плюшена играчка Бавноходка (Hypsibius Dujardini)

Ключови характеристики

Един от по-интересните организми в микросферата е Hypsibius Dujardini или така наречената Бавноходка. Скоростта, обаче, не е това, което често приковава вниманието, а по-скоро факта, че това създание се придвижва бавно на своите осем малки крачка, като има доста удивителна прилика с... мечка. Но не се бой, въпреки че някои други видове са доста агресивни и месоядни, като цяло Бавноходките са тихи тревопасни, които живеят кротко и спокойно докато хапват и водят дъъъълги, баавни разходки. Ако искаш да научиш повече, ето няколко интересни факта за това същество:

Размери Материали Опаковка Безопасност
Гигантските микробите са базирани на истински микроби, клетки, организми и други същества. Размер на играчката – около 12 см.  Плюш от изцяло нови материали с пълнеж от полиестерни влакна. Възможност за почистване на повърхността – с вода и сапун. Всяка плюшена играчка идва с етикет,  съдържащ забавни и интересни факти за микроба, клетката или съществото.  Всеки продукт отговаря на изискванията за безопасност на САЩ и ЕС. Подходящи за деца над 3 години. 

Допълнителна информация:

 

Описание

Бавноходките могат да се трансформират при тежки и екстремни условия, за да оцеляват без вода. В сухи условия, те заменят водата в тялото си със захар наричана още трехалоза.

Име

Научното име на бавноходките е Tardigrade (тардиграда), като то има латински корени и описва бавното движение на съществата. Бавноходките са наричани още и водни мечки, тъй като предпочитат мокри условия и места и приличат на малки, микроскопични мечета.

Реален размер

Размерите на водните мечки са от 0.5 до1.5 милиметра, което е около 6 хиляди пъти по-малко от реална кафява мечка!

Местообитание

Тардиградите са малки създания, които можеш съвсем спокойно да намериш в парка, но реално могат да живеят навсякъде - от океанските дълбини до върховете на Хималаите. Бавноходките могат да оцелеят в екстремни условия - от горещите температури на някой минерален извор до Арктически лед! Освен това, може би няма да повярваш, но тези създания съществуват от около 500 милиона години!

 

История

Бавноходките са открити през 1773 от немски пастор на име Johann Goeze. Техните суперсили са признат само три години по-късно от Италиански учен на име Lazzaro Spallanzani.

Любопитни факти

През 2007, Шведски изследователи и учени тествали издръжливостта на бавноходките като ги изстреляли в космоса. Повечето оцелели излагането на космическите лъчи и условия. Някои от тях дори издържали на смъртоносните нива от UV радиация! А ние през цялото време си мислехме, че само Супермен е способен на подобни неща!

 

 

Ревюта на наши потребители за Плюшена играчка Бавноходка (Hypsibius Dujardini)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран