Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Dust_mite_1

Плюшена играчка Домашен акар (Dermatophagoides pteronyssinus)

Плюшени и меки играчки

Освен ако не живееш в Антарктика, значи си имаш хиляди малки домашни любимци, за които може и да не знаеш (а даже не броим тези, които са се настанили в онзи ъгъл на стаята, които се каниш да изчистиш от няколко дни).

Към пълното описание и видео

16.90 BGN Цена:
16.90лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Христо

Номер на продукт:

GD000000345

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 24.01

Ценова защита

Плюшена играчка Домашен акар (Dermatophagoides pteronyssinus)

Ключови характеристики

Освен ако не живееш в Антарктика, значи си имаш хиляди малки домашни любимци, за които може и да не знаеш (а даже не броим тези, които са се настанили в онзи ъгъл на стаята, които се каниш да изчистиш от няколко дни). Плюшеният вариант на домашните акари е невероятно сладък и мек, а освен това не се налага да ги храниш. Подходяща за малки и големи любители на науката и медицината! Ако искаш да научиш повече, ето няколко интересни факта за това същество:

Размери Материали Опаковка Безопасност
Гигантските микробите са базирани на истински микроби, клетки, организми и други същества. Размер на играчката – около 12 см.  Плюш от изцяло нови материали с пълнеж от полиестерни влакна. Възможност за почистване на повърхността – с вода и сапун. Всяка плюшена играчка идва с етикет,  съдържащ забавни и интересни факти за микроба, клетката или съществото.  Всеки продукт отговаря на изискванията за безопасност на САЩ и ЕС. Подходящи за деца над 3 години. 

Допълнителна информация:

 

Име

Името - Dermatophagoides pteronyssinus - има латински корени и обяснява хранителните навици на това насекомо.“Dermato” означава кожа, а “phago” се превежда като "да ядеш". Името на това същество описва и вида му. “Ptero” описва пернатата му текстура, а “sinus” - превитата форма на тялото. Дами и господа.. представяме ви насекомото, което се храни с кожа и има пера и прегънато тяло... Може би от него са тръгнали научно-фантастичните легенди и истории.

Домашните акари са малки, микроскопични създания, които живеят в текстила и обзавеждането - като килима ти или пък леглото например. Принципно можеш да ги намериш навсякъде и е практически невъзможно да ги елиминираш. Те обичат топли и влажни места, както и да се хранят с мъртвата кожа, която хората оставят навсякъде всеки ден. Имайки предвид, че всеки човек се освобождават от около 7 кг. мъртва кожа всяка година, тези малки създания поддържат доста здравословна диета.

Реален размер

Достигат от 0.2 до 0.3 милиметра, или около 4,000 пъти по-малки от топка за голф!

Симптоми

Тези насекоми не са паразити, не хапят, не жилят и не се стремят да стигнат до човешкото тяло, за да се закачат за теб. За сметка на това обаче, следите от тях могат да предизвикат алергични или астматични симптоми като кихане, течащ нос, зачервени и сърбящи очи, кашлица или пък трудно дишане.

История

За първи път са открити в домашен прах през 1964г.

Любопитни факти

Домашните акари имат 8 крачета и са доста близки по вид до паяците.

Ревюта на наши потребители за Плюшена играчка Домашен акар (Dermatophagoides pteronyssinus)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран