Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Плюшена играчка Книжен червей (Anobium punctatum)

Плюшена играчка Книжен червей (Anobium punctatum)

Плюшени и меки играчки

Имате ли си близък книжен любител? Ние имаме! А нашия книжен червей със сигурност ще предизвика усмивката на всеки истински библиофил!

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

GD000000333

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 16.12

Ценова защита

Плюшена играчка Книжен червей (Anobium punctatum)

Ключови характеристики

Имате ли си близък книжен любител? Ние имаме.. А нашият книжен червей със сигурност ще предизвика усмивката на всеки истински библиофил! Този плюшко е забавен подарък за твоят учител, любим библиотекар, приятел, родител или просто запален книжен любител (подходящ е и за теб). Ако искаш да научиш повече, ето няколко интересни факта за това същество: 

Размери Материали Опаковка Безопасност
Гигантските микробите са базирани на истински микроби, клетки, организми и други същества. Размер на играчката – около 12 см.  Плюш от изцяло нови материали с пълнеж от полиестерни влакна. Възможност за почистване на повърхността – с вода и сапун. Всяка плюшена играчка идва с етикет,  съдържащ забавни и интересни факти за микроба, клетката или съществото.  Всеки продукт отговаря на изискванията за безопасност на САЩ и ЕС. Подходящи за деца над 3 години. 

Допълнителна информация:

 

Име

Името му - Anobium punctatum - е с латински корени и описва бръмбар, които пробива дървесина. Тези същества са добре известни с невероятно ясните и различими дупчици, които оставят след като преминават през дърво.

Реален размер

Истиските размери на Книжния червей, наричан още Woodworm (от англ. "дървесен червей") са от 2.7 – 4.5 милиметра или около три път по-малко от семката на диня!

Местообитание

Книжните червеи са група от ларвните бръмбари, които се хранят с дърво и хартия. Anobium puntatum е често срещан бръмбар, които може да бъде открит в дървесината - конкретно в най-външния и вкусен за него слой на дървото, след като е било отразяно и изсушено. Ларвите хапват от дървесината, а възрастните бръмбари снасят яйца в вече появилите се дупчици по повърхността. Понякога тези същества достигат дори и до книгите, поставени в библиотека, направена от дърво.

История 

За първи път са индетифицирани от Шведски ентомолог на име Charles De Geer през 1774 година.

Любопитни факти

Книжните червеи намерени в Лондоския Уестминстърски дворец през 1918 са били там (похапвали са от дървения покрив) от 400 години! Вероятно са дошли за храната, а са останали заради историята.

 

Ревюта на наши потребители за Плюшена играчка Книжен червей (Anobium punctatum)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран