Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Пъзел Jumbo от 1000 части - Луд футбол, Ян ван Хаастерен

Пъзел Jumbo от 1000 части - Луд футбол, Ян ван Хаастерен

Пъзели за възрастни

Като всяка своя картина и тази – Луд футбол – има изобилие от детайли, множество смешни ситуации, бутаница от народ, който все едно е събран тук от някакви напълно противоречиви сили. Какво се случва на футболното игрище, както го е видял големият майстор на шаржа и карикатурата Ян ван Хаастерен, ще разберете, когато подредите пъзела на Jumbo, създаден по тази картина.

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

TYPZ0000694

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 23.02

Ценова защита

Пъзел Jumbo от 1000 части - Луд футбол, Ян ван Хаастерен

Ключови характеристики

  • Име:Пъзел Jumbo от 1000 части - Луд футбол, Ян ван Хаастерен
 

Като всяка своя картина и тази – Луд футбол – има изобилие от детайли, множество смешни ситуации, бутаница от народ, който все едно е събран тук от някакви напълно противоречиви сили. Какво се случва на футболното игрище, както го е видял големият майстор на шаржа и карикатурата Ян ван Хаастерен, ще разберете, когато подредите пъзела на Jumbo, създаден по тази картина. Броят на частите на пъзела са 1000, а размерите на пъзелната картина в готов вид са 68 х 49 сантиметра. 

Ян ван Хаастерен 

Роден в холандския град Schiedam, Ян ван Хаастерен учи в Академията за изящни изкуства в Ротердам. Започва кариерата си в рекламната агенция Nijgh & Van Ditmar, но когато започва да помага на Loek van Delden в създаването на комикс във вестник „Smidje Verholen“, нещата се променят. Именно тогава Ян разбира, че рисуването на истории, разказването им в картинки ще е негово призвание. Следва работа към анимационната студия „Marten Toonder“, но не след дълго се присъединява към производството на комикси. От 1963-1966 година той основно работи по създаването на лентата „Kappie“, както и илюстрира множество истории с героите на Disney (седмичен комикс с Доналд Дък, поредицата за голямата вълча банда, както и „Семейство Флистоун“). През 1966 година той напуска Toonder и се присъединява към ателието Joop Geesink, където е един от създателите на поредицата “Rick de Kikker”, който излиза отпечатан на хартия. След 1966 година Ян работи като фриленсър, а през 1975 стартира свое собствено сатирично списание – „De Vrije Balloen“. В него той работи под два псевдонима Бързия Харолд и Жан Пион. Успоредно с това той работи и в областта на рекламата, където създава редица запомнящи се плакати. Но една крачка, един ангажимент, който поема по покана на Jumbo се оказва особено печеливша, защото именно с великолепните си пъзели („претъпкани“) той става световноизвестен. През 2013 година от Jumbo отварят Studio Jan van Haasteren, което произвежда легендарните пъзели. Други двама художници също са свързани със студията и събират овациите на милионната публика – Роб Деркс и Дик Хейнс.

Пъзели Jumbo

Помните логото със слончето на червен фон на Jumbo – холандската компания, която изненадва приятно любителите на страхотни, качествени пъзели и игри, нали? Е, оказва се за пореден път, че на света нито един успех не е случаен. Историята на компанията започва през 1853 г., когато Енгелбърт Хаусман – потомствен търговец, заминава от Германия за Холандия и се установява в Амстердам. През 1860 г. при него пристига Уилям Хоте, с когото обединяват усилия, за да внесат в Холандия, където до момента няма нито един пъзел и игра, подбрана колекция. Следва експанзия в посока – метални конструктори Meccano, кукли и топки и то още през 1920 година.

През 1930 година компанията включва и дървено слонче, което се появява под името Джъмбо. Така се появява марката Jumbo и слончето, което е неин символ. След II световна война се развиват игрите с карти и настолните игри. Следват Лудо и Електро, а от 1958 г. Джъмбо започват собствено производство на пъзели. През 1964 година компанията купува правата за продажбата на кукла Barbie за Холандия. През 1980 г. се ражда серията пъзели на Ян ван Хаастерен, като след това идват игрите за път, след това приложенията за мобилни телефони и така – все повече изненади за децата и родителите!


За да бъдем максимално полезни на своите клиенти, ние от Ozone.bg сформирахме екип от компетентни и независими представители на българската общност от любители на пъзелите. Те имат за задача да тестват различни заглавия на този издател и съвместно да създаваме ревюта с мнение за качеството на съответната марка пъзели. Можете да ги прочетете в нашия блог.

Ревюта на наши потребители за Пъзел Jumbo от 1000 части - Луд футбол, Ян ван Хаастерен

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран