Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

0 0.-лв. Поръчай
-36%
kolektsiya-detsata-i-internet

Колекция „Децата и Интернет“

Цена:

25.-лв.

15.99лв.

Наличност:

На склад Виж
Какво е кибертормоз? Къде свършва разумната употреба на интернет като средство да информация и забавление и къде започва злоупотребата? Кога социалните мрежи са инструмент за социализиране и кога стават капан и наркотик? Две книги, които ще ви помогнат да навигирате във безкрайния свят на онлайн пространството и ще ви дадат поне малко спокойствие за присъствието на вашето дете там.
greshkite-na-nashite-roditeli

Грешките на нашите родители. Как да не ги повтаряме при отглегдането на нашите деца

Цена:
-- 16.-лв. 5.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Даниел Дж. Сигъл и Мери Харцел изследват влиянието на собствените ни детски изживявания върху начина, по който отглеждаме децата си.
-10%
izkustvoto-i-nachin-t-da-b-desh-strahotno-momche

Изкуството и начинът да бъдеш страхотно момче! (твърди корици)

Цена:

17.-лв.

15.30лв.

Наличност:

На склад Виж
Добрите маниери не пречат да имаме чувство за хумор и въображение. Животът е по-лесен, ако всеки от нас се отнася с малко повече внимание към ближния си! С малки примери как да се чувствате добре в кожата си, как да я караме добре с другите и как да употребяваме предмети, които дразнят другите.
-10%
izkustvoto-i-nachin-t-da-b-desh-strahotno-momiche

Изкуството и начинът да бъдеш страхотно момиче! (твърди корици)

Цена:

17.-лв.

15.30лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Вкъщи или сред другите, на улицата, в училище или в колежа, за предпочитане е да се държим добре, ако не искаме да създадем за себе си плачевното впечатление на момиче, излязло направо от епохата на неандерталците! Затова, ето най-накрая един наръчник за добри маниери, предназначен за съвременните млади момичета, които искат да бъдат върхът във всички ситуации, включително и най-деликатните.
-10%
tjaloto-govori

Тялото говори

Цена:

9.99лв.

8.99лв.

Наличност:

На склад Виж
Книгата проследява живота на Мишо от бебе, в корема на своята майка, до пораснал ученик, през погледа на неговите незаменими приятели – Мозък, Сърце, Очи, Нос, Уши, Стомах, Черен дроб, безкрайно дългите Черва, Пикочен мехур, Мускули и много други.‌
-10%
pazel-s-emotsiite

Пъзел с емоциите

Цена:

12.90лв.

11.61лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Пъзел с емоциите дава възможност на детето да играе и да изучава различните емоции, както и да се запознае с различни етноси. Кутията съдържа 48 части, които представляват фигурки от 6 етноса, изразяващи 8 основни емоции.
-10%
Маслекют на горния етаж

Маслекют на горния етаж

Цена:

20.-лв.

18.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Ако търсите отговор на въпроса „Ще отгледам ли успешни и щастливи хора от моите деца?”, това е книгата за вас! Написана от Ваня Емилова, илюстрирана с прекрасните рисунки на Точка Илиева и консултирана от психолога Надежда Милева, романът за порастващи деца и техните родители помага на родителите да открият ключа към отглеждането на успешни и щастливи хора.ж
-10%
tablo-na-uspeha

Табло на успеха

Цена:

7.90лв.

7.11лв.

Наличност:

На склад Виж
ТАБЛО НА УСПЕХА е удобен и забавен начин да приучите детето към спазването на режим и изпълняването на задачи и домашни задължения. Има 8 цветни и 8 черно бели табла, стикери за отмятане на задълженията. Удобно е за закачане на стена.
-10%
otk-snati-deca

Откъснати деца

Цена:

20.-лв.

18.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Написана в достъпен стил, „Откъснати деца“ показва на родителите как да използват този немедикаментозен подход в домашни условия. Авторът предлага тестове, чрез които те сами да се опитат да установят в коя мозъчна половина е нарушението при тяхното дете, и предлага серия упражнения, чрез които децата да постигнат сериозни физически, сетивни и образователни резултати. Дадени са съвети за промяна на поведението, информация за храни, които следва да се избягват, и последваща програма за постигане на трайни резултати.
ljubopitni-umove

Любопитни умове. Как детето става учен

Цена:
12.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Книгата съдържа 27 есета от някои от най-изтъкнатите световни учени - интелектуалци, които с произведенията си хвърлят мост над някога страшната пропаст между естествените и хуманитарните науки.
-10%
tvoeto-kompetentno-dete

Твоето компетентно дете

Цена:

16.-лв.

14.40лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Второ издание на „Твоето компетентно дете“. В тази ценна книга Йеспер Юл твърди, че днешното семейство се намира на важен кръстопът. Разрушителните ценности, които управляват традиционното йерархично семейство – послушание, физическо и емоционално насилие, налагане на правила, – започват да губят позиции. 
Петър Дънов за възпитанието

Петър Дънов за възпитанието

Цена:
12.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Идеите на Учителя Петър Дънов за възпитанието стават все по-актуални през последните години. И докато държавното образование търси пътища, чрез които да отговори на нуждите на днешните деца, педагогическите идеи на Учителя Петър Дънов, известни като Слънчева педагогика, се радват на възроден интерес. Това вероятно се дължи на факта, че в основата й са залегнали непреходните принципи на Любовта, Мъдростта и Истината, на обичта към природата и силата на добрия пример.
momicheto-na-tatko

Момичето на татко

Цена:
15.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
‌‌„Момичето на татко“ е задълбочено изследване на отношенията баща–дъщеря. Вероник Моралди и Мишел Гобер се опитват да отговорят на въпроса съществува ли идеален баща и какви качества е необходимо да притежава той. Те разглеждат под лупа тази понякога трудна връзка между момичето и таткото, като тръгват още от зараждащото се желание у мъжа да стане баща и стигат чак до смъртта на родителя.
da-razbirame-decata-znachenieto-na-p-rvite-tri-godini-ot-zhivota

Да разбираме децата. Значението на първите три години от живота

Цена:
19.95лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
‌В тази книга д-р Монтанаро не само подробно разяснява основните теоретични аспекти на метода Монтесори за възрастта 0-3 г., но и дава на възрастните толкова важните практически знания и препоръки за това как правилно да организират ежедневието на детето, как да му помогнат да се развие оптимално и да реализира своя уникален природен потенциал. Книгата е написана с много любов. Тя е изключително приятна за четене и лесна за възприемане.
igraj

Играй със сърце

Цена:
14.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
В „Играй със сърце“ Фред Доналдсън не само посочва проблемите в отношенията между днешните възрастни и деца, но и дава отговори за разрешаването им. Откритостта, вниманието и отпускането на страха са първите стъпки към детето. Книгата е дълбоко философско и психологическо изследване на играта.
-10%
da-otkriesh-deteto

Да откриеш детето

Цена:

22.-лв.

19.80лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
‌„Да откриеш детето“ е книга, в която са обяснени методите, чрез които можем да помогнем на детето да изяви и развие своите способности. Освен теоретичните постановки на метода си, Мария Монтесори дава и подробно описание на използваните материали, като обяснява начините на презентация, приложението на материалите в зависимост от възрастта на децата и целите, които се постигат с тях. Обръща се внимание на развитието на логическото мислене, говора, писмения език, четенето, движението, рисуването и музиката, религиозното образование.
-10%
metodika-na-rannoto-razvitie-na-marija-montesori

Методика на ранното развитие на Мария Монтесори

Цена:

15.-лв.

13.50лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
‌Мария Монтесори разработва най-популярната методика за ранно развитие, която повече от век се прилага по цял свят. Доказали своята резултатност, методите на Монтесори може да се използват както от педагози, така и от самите родители, защото не изискват много време и специални познания. Съобразена с индивидуалните особености на всяко дете, тази методика прави живота им по-радостен и по-интересен.
tolkova-seksi-tolkova-rano

Толкова секси, толкова рано

Цена:
15.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Как да защитим децата си в днешния сексуализиран свят.  Д-р Даян Е. Левин и д-р Джийн Килбърн, международно признати експерти съответно по ранно детско развитие и влиянието на медиите върху децата и тийнейджърите, предлагат на родителите изпитани стратегии да се противопоставят на атаката. Пълна с хитри идеи, полезни примери и истински истории на семейства с подобни проблеми, книгата ще покаже на родителите как да обсъждат деликатните теми открито и ефективно. И най-важното: ще им помогне да предпазят децата си от преждевременно съзряване и да им осигурят възможността да си бъдат просто деца.
prevod-ot-detski-kak-da-spasim-decata-ot-v-zrastnite-i-obratno

Превод от детски: Как да спасим децата от възрастните и обратно

Цена:
19.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
В „Превод от детски” откриваме една щедра на психологически ресурси страна, пълна с рефлексии, полезно обяснени теории и изследвания, личен и клиничен опит, насоки, препоръки, прекрасен илюстративен материал, великолепна поезия и най-вече проследяваме историите на малките герои, техните борби, драми и епични победи и прозрения. В света сме на всичко, което вълнува прорастващия човек.
-10%
umno-bebe-p-tevoditel-za-rannoto-detsko-razvitie

Умно бебе. Пътеводител за ранното детско развитие

Цена:

14.-лв.

12.60лв.

Наличност:

На склад Виж
Това е книга, посветена на ранното детско развитие и насочена към родители и бъдещи родители. В нея авторът Ива Александрова дава полезни съвети за това какво трябва и какво не трябва да се прави, за да дадем на детето си възможно най-добър шанс в живота.
raj-na-zemjata

Рай на земята

Цена:
20.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
„Валдорф“ е работещ модел на самоуправляваща се училищна общност, в която учители и родители заедно всеки ден осъществяват в живота актуални отговори на фундаментални въпроси, свързани с образованието и живота. „Валдорф“ е културна практика, чрез която личните усилия и себеразвитието на всички участници в общността допринасят не само за повишаването на качеството на образованието в България, но и за приобщаването ни като граждани към семейството на европейските народи.
-10%
kak-da-ne-stanesh-vrag-na-sobstvenoto-si-dete

Как да не станеш враг на собственото си дете

Цена:

15.-лв.

13.50лв.

Наличност:

На склад Виж
„Как да не станеш враг на собственото си дете“ е уникална книга, чието заглавие звучи парадоксално – та кой родител би искал да е враг на детето си? Но понякога се получава точно така, уверява ни авторът, който откровено и мъдро ни повежда из сложния свят на възпитанието. Според него родителите грешат, когато не виждат в своето дете човека с неговите лични проблеми, характер, отношение към живота.
-10%
kauzata-na-decata

Каузата на децата

Цена:

24.-лв.

21.60лв.

Наличност:

На склад Виж
„Каузата на децата” е най-революционната от всички книги на голямата психоаналитичка, мечтателка и гениална визионерка, каквато е Франсоаз Долто. И може би в едно по-далечно, но не и недостижимо бъдеще идеите ѝ за „Детски генерални щати”, за ранно пълнолетие, за ново отношение към парите, за избираемост на учебните дисциплини и на посещаемите часове, за право на реален глас в управлението на обществото, може би един ден тези идеи ще бъдат осъществени и децата ще станат равноправни и уважавани човешки същества от най-висш порядък.‌
-10%
magijata-1-2-3

Магията 1-2-3

Цена:

16.-лв.

14.40лв.

Наличност:

На склад Виж
„Магията 1-2-3“ съдържа две деситилетия изследвания и опит в областта на детското възпитание. Предлага лесна за следване програма, която ще помогне на родителите да изградят близки и любящи отношения със своите деца, като едновременно с това установят здравословни граници и правила за поведение. Целта е да научим децата как да контролират емоциите си и така да предотвратим гневните изблици, хленченето и съперничеството помежду им. 
-10%
istoriite-na-kapitan-nemo-prikazki

Историите на капитан Немо. Приказки за справяне със страха и стреса

Цена:

12.-лв.

10.80лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Още в начална училищна възраст децата може да започнат да проявяват симптоми, издаващи страх или стрес, да имат проблеми с концентрацията или съня. „Историите на капитан Немо“ ще им помогнат да се отпуснат и така да се справят със страха и безпокойството. Техниките за релаксация са под формата на терапевтични истории, предназначени за деца на възраст от пет до дванайсет години. Подходящи са както да бъдат четени на детето, така и то да ги прочита само.
misli-kato-dete-dejstvaj-kato-v-zrasten

Мисли като дете, действай като възрастен

Цена:
14.95лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
„Мисли като дете, действай като възрастен“ ще ви помогне да намерите най-добрия подход към детето си, да се научите да четете мислите му и да предвиждате действията му, да разбирате желанията му и да говорите с него на един език. След като я прочетете, ще намерите обяснение на всяка негова постъпка и ще осъзнаете, че причината за поведението му в повечето случаи е една и съща – то се опитва да получи от вас любов и внимание.