Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

0 0.-лв. Поръчай
Филтрирате по: Антропология
Хуманизмът и изкуството на Ренесанса. Антология

Хуманизмът и изкуството на Ренесанса. Антология

Цена:
35.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Девет критически студии от по-обзорен и историографски характер, чиято цел е поне частично да покрие едно „голямо“ отсъствие на българския книжен пазар и в културния живот в България – на Ренесанса и на автори като Ервин Панофски, Чарлз Тринкаус, Джон Спенсър, Паул Оскар Кристелер, Ърл Розентал, Теодор Момзен и др. – цяло съзвездие от водещи учени в западната хуманитаристика на XX век.
Антропология. Наръчник за медици, стоматолози и биолози

Антропология. Наръчник за медици, стоматолози и биолози

Цена:
15.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Книгата „Антропология: наръчник за медици, стоматолози и биолози” - второто преработена и допълнено издание на проф. Йордан Йорданов - несъмнено ще отговори на необходимостта да запълни съществуващата празнина в този дял от науката. Тя ще подпомогне обучението на студентите и работата на медиците, стоматолозите и биолозите. 
s-n-i-ekzistencija-2

Сън и екзистенция 2

Цена:
18.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
От „Сън и екзистенция“ на Лудвиг Бинсвангер се ражда екзистенциалната психоанализа. Психиатър, близък до Фройд и Хайдегер, той основополага направление, което печели все повече привърженици. Мишел Фуко, в контакт с Бинсвангер, пише „Въведение“ към текста, което завихря около него мощни антропологични, психологически, философски, литературоведски идеи. Психиатърът Роланд Кун, близък с Бинсвангер и Фуко, тълкува „Сън и екзистенция“ с оглед на неговото значение за междуличностните отношения в психотерапията. Философът Анри Малдине, близък с Кун и Бинсвангер, разглежда последиците на „Сън и екзистенция“ за феноменологичната философия и психопатологията.
taraumara-revoljucionni-poslanija

Тараумара. Революционни послания

Цена:
8.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Писател, поет, драматург, философ, със своите идеи за „освободеното“ тяло, за тялото без органи, Антонен Арто (1896–1948) взривява философската мисъл. Отчаян от Европа през 1936 Арто успява, с цената на неимоверни усилия да достигне до индианците тараумара в Мексико. Чрез досега си с „Червената земя“ Арто се стреми да преоткрие тайните на древната култура на Слънцето.
-28%
kolekcija-kanibali-i-zombita

Колекция „Канибали и зомбита"

Цена:

34.95лв.

25.-лв.

Наличност:

На склад Виж
В книгата си "Дивашка жътва" Карл Хофман разказва за трагичната съдба на Майкъл Рокфелер, като следва стъпките на един от най-богатите и влиятелни наследници на Америка до джунглите на Нова Гвинея. Авторът рисува очарователен портрет на сблъсъка между две култури след задълбочено изследване на множество архиви и невиждани досега оригинални документи. "Змията и Дъгата" съчетава антропологичното изследване с едно забележително лично приключение, за да хвърли светлина и най-сетне да обясни едно явление, което от край време е запленило света.
politicheska-antropologija

Политическа антропология

Цена:
14.60лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Политическата антропология зарежда с нов смисъл и живот както класическата политическа философия, така и класическата социология. Дълго време считана за маргинална част от антропологията, тази дисциплина дава интересна перспектива за по-добро разбиране на човешката реалност, на официалните институции и на желанието за поддържане или промяна на установения ред.
nevidimata-obschnost-pravoslavnite

Невидимата общност: Православните българи в Истанбул

Цена:
25.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Книгата представя антропологическо изследване на православните българи, родени и живеещи вече няколко поколения в Истанбул. Теренната работа, чиито резултати са в основата на дискусията, е проведена в мегаполиса в периода 2010-2013 г. Целта на изследването е да се опишат и анализират в дълбочина процесите на формиране и организиране на общността на истанбулските българи, както и на изразяване на етническата им принадлежност. 
montaju-oksitansko-selo

Монтаю: окситанско село от 1294 до 1324 г. (твърди корици)

Цена:
36.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Еманюел Льо Роа Ладюри претворява протоколите от разпитите в научен труд – използвайки методите на историята, етнологията, антропологията, социологията, психологията, той създава истински роман за живота на народа в разкъсваната между католицизма и катарството Окситания в началото на ХІV в. Книгата ни среща с образи като свещеника Клерг – едновременно убеден катар и агент на Инквизицията, страстен почитател на нежния пол и любящ син, красивата благородничка Беатрис дьо Планисол, овчаря Пиер Мори и много други реални личности, които разкриват истинския лик на живота през Средновековието.
da-porasnesh-v-nova-gvineya

Да пораснеш в Нова Гвинея

Цена:
19.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Издателство „Ерове“ представя втората книга на Маргарет Мийд, в която тя описва културите от Южния Пасифик през 30-те години на миналия век. За разлика от „Да пораснеш в Самоа“, където Мийд се съсредоточава върху съзряването на момичетата, тук фокусът ù вече е насочен към израстванетo и възпитанието на децата в едно рибарско селище на малък остров до Нова Гвинея.  
bulgarian-protestants-and-the-czech-village-of-voyvodovo

Bulgarian Protestants and the Czech village of Voyvodovo

Цена:
12.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Книгата се занимава с историята на протестантските мисии в България и тяхната евангелистка, образователна и литературна дейност. Особено внимание е обърнато на протестантската мисия в село Войводово, област Враца. Изданието е изцяло на английски език.
Културата като дистанция. Единадесет есета по културна антропология

Културата като дистанция. Единадесет есета по културна антропология

Цена:
12.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Днес с култура си обясняваме обществени процеси, политически конфликти, потребителски емоции. Сред нарастващата сложност на ставащото тя като че ли започва да заема мястото на религията, измества идеологиите. Есетата в тази книга, разположени между социални науки, политически и културни изследванаия, търсят добрата дистанция, от която културната проблематика да ни помага в разбирането на света, без да се превръща в нова догматика.