Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

0 0.-лв. Поръчай
Филтрирате по: История
s-juz-t-na-b-lgarskite-nacionalni-legioni

Съюзът на българските национални легиони и неговата борба. Един легионер разказва

Цена:
15.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Съюзът на българските национални легиони е бил най-многобройната и дейна националистическа организация в България преди 9 септември 1944 г. Според някои източници е наброявал до 250 000 членове. Неговото влияние върху младежта от времето между двете световни войни е толкова силно, че дори 45 години комунистически терор не успяват да го заличат и след 10 ноември 1989 г., вече основно белобради старци, продължават делото му, под една или друга форма.
nikola-mushanov-dnevnik-spomeni-avtobiografija

Никола Мушанов. Дневник. Спомени. Автобиография

Цена:
39.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Изданието, подготвено от Държавна агенция „Архиви“ и издателство „Изток-Запад“, съдържа в цялост дневника и спомените на големия български политик и държавник Никола Мушанов.
sistemni-cikli-i-b-descheto-na-istorijata-nak-de-v-rvi-svet-t

Системни цикли и бъдещето на историята: Накъде върви светът?

Цена:
19.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
В новата си книга, Васил Проданов, опирайки се на големите закономерност на философията на историята и огромен емпиричен материал, анализира основните посоки, в които върви съвременния свят и какво можем да очакваме, че ще е бъдещето на човечеството.‌
gerojat-s-hiljadi-lica-tv-rdi-korici

Героят с хиляди лица (твърди корици)

Цена:
29.95лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Думите на Кембъл имат необикновена тежест не само сред учените, но и сред широк кръг от хора, които откриват, че неговото изучаване на митологичните пътеки съответства на техния живот днес. Книгата, с която е най-известен, „Героят с хиляди лица“, е проникновено изследване чрез древните героични митове на вечната борба на човека за идентичност.
letopis-na-edno-dramatichno-desetiletie

Летопис на едно драматично десетилетие

Цена:
22.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Тази забележителна хроника на най-драматичното десетилетие (1956-1966) в художествения живот на България, изпълнена с напрежение, изненадващи обрати и морални изпитания, е ново потвърждение на старата хуманитарна аксиома: истинската духовна култура е възможна само там, където са осигурени благоприятни условия за свободно индивидуално творчество, където конюнктурната съобразителност и прагматичната изгода не са убили искреността и волята да се служи честно на една благородна кауза.‌
stranica-ot-politicheskoto-ni-v-zrazhdane

Страница от политическото ни Възраждане

Цена:
14.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Понякога в забравените книги има повече истини от тези, които ни се предлагат в учебниците, христоматиите и злободневната преса. "Страница от политическото ни възраждане" е една от тях. Тя е изумителен документ за времето непосредствено след Априлското въстание и в навечерието на руско-турската война от 1877 г. Двама българи, двама пратеници, обикалят цяла Европа с молба за помощ, за пощада, за спасение на многострадалния ни народ. Те посещават Австро-Унгария, Великобритания, Франция, Италия, Германия и Русия; срещат се със знаменитости като лорд Дерби, Гладстон, Тиер, Леон Гамбета, Феликс Каниц, Горчаков и като венец - с руския цар Александър втори. Без преувеличение може да се каже, че до времето на тази мисия, пък и до ден днешен, никой български политик, дипломат, общественик не е бил приеман и изслушван от толкова велики личности, за толкова кратко време и с такова внимание.‌
В Първата световна война

В Първата световна война

Цена:
15.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Първоначално Отокар Чернин заема позицията на посланик в Букурещ, а впоследствие е назначен за външен министър на Австро-Унгария. Той е противоречив образ в очите на историците. Макар да остава известен като „мирния министър", той е непредсказуем и непостоянен в политически аспект. В качеството си на външен министър, Отокар Чернин се бори да предпази империята от неизбежните последствия от войната, но въпреки многобройните му опити, не съумява да постигне спогодба за прекратяване на конфликтите и да предотврати разпадането на Австро-Унгария.
Разкъсана земя. Как се разедини арабският свят

Разкъсана земя. Как се разедини арабският свят

Цена:

14.99лв.

13.49лв.

Наличност:

Очаквана наличност - 30.01.2018 Виж
В бестселъра „Разкъсана земя” американският топ журналист Скот Андерсън дава своя отговор на въпроса как се разедини арабския свят, като го илюстрира с историите на шестима жители от Либия, Тунис, Афганистан, Египет, Ирак, Иран.
Цена:

14.99лв.

13.49лв.

Купи Продуктът все още не е наличен. Натиснете „Pre-order”, за да го получите веднага при пристигането му!
Pre-order [?]
ruskoto-kontrarazuznavane-zhivot-t-i-s-dbata-na-glavnite-razuznavachi

Руското контраразузнаване. Животът и съдбата на главните разузнавачи

Цена:
17.99лв.

Наличност:

На склад Виж
В новата книга на Леонид Млечин се разказва за главните сражения на "студената война", събрани са портретите на онези, които са я водили - ръководителите на руското и съветското политическо разузнаване от времето на първия началник на чуждестранния отдел на ВЧК до днешния му директор.
v-zhod-i-padenie-na-tretija-rajh-tom-2-tv-rdi-korici

Възход и падение на Третия райх - том 2 (твърди корици)

Цена:
49.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Резултат на работа Уилям Л. Шайрър, който като международен кореспондент в Германия става пряк свидетел на създаването на Райха, е това монументално изследване, което получава широко признание като изчерпателен летопис на една от най-ужасяващите глави в историята на човечеството. Повече от петдесет години след първото издание „Възход и падение на Третия райх“ е световен бестселър с милиони продадени екземпляри. Книгата се смята за една от най-важните документални книги на XX век.  Авторът е удостоен с Националната награда за нехудожествена литература на САЩ.‌
s-trudnik-t-na-b-lgarskoto-nauchno-tehnichesko-razuznavane-memoari

Сътрудникът на българското научно-техническо разузнаване. Мемоари

Цена:
12.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Иван Хиновски е роден на 3 септември 1947 г. в Луковит. Заемал е редица отговорни държавни постове: член на държавната пускова комисия на АЕЦ “Козлодуй”, директор на ядрена дирекция в „Енергопроект” (1998-2001) изпълнителен директор на НЕК (1997-1998), зам.-председател на Борда на АЕЦ “Козлодуй”(1999-2001).
neizvestnata-vojna-tom-2-moite-tajni-operacii

Неизвестната война – том 2: Моите тайни операции

Цена:
19.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
"Белязания", както е известен в армейските среди на нацистка Германия, или Ото Скорцени, щандартенфюрер от СС, кавалер на ордена "Рицарски кръст с дъбови листа", е митична личност в историята на ХХ век.
kratka-teorija-na-razuznavaneto

Кратка теория на разузнаването

Цена:
12.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Доц. д-р Иво Великов е ректор на Академията на МВР (АМВР) от 2013-та година. Научната степен и научното му звание са в област на висше образование „Сигурност и отбрана”, професионално направление „Национална сигурност”. Роден е в Плевен и е на 46 години.
vlado-todorov-general-t-razuznavach

Владо Тодоров – генералът разузнавач

Цена:
10.-лв.

Наличност:

Изчерпано количество Виж
О.з. генерал-лейтенант Владимир (Владо) Тодоров Николов е роден на 30 август 1925 г. в село Мокрен, община Котел, Сливенска област. Основното си образование завършва в родното си село, а гимназия в Котел. Активен член на Работническия младежки съюз (РМС), изключен по политически причини от гимназията.
Цена:
10.-лв.
Заяви За да запазите този продукт, трябва да влезете в своя профил или да се регистрирате.
istorijata-na-izkustvoto-kato-arheologija

Историята на изкуството като археология

Цена:
14.95лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Непознат за широката публика и за специалистите по Възраждане ръкописен учебник по история на изкуството и културата е разчетен и подложен на задълбочен коментар. Той е създаден през 1861 г. от Йоаким Груев, а по-важното - по него се е преподавало години наред в Пловдивското епархийско училище.
b-lgarskata-d-rzhavna-tradicija

Българската държавна традиция във Влашката низина, Молдова и Бесарабия от края на XII до края на XV в

Цена:
14.-лв.

Наличност:

На склад Виж
‌В изследването детайлно е проучена историята на отвъддунавските български земи от края на XII до края на XIV в. Въз основа на писмени и археологически данни е изследвана българската власт във Влашката низина, Молдова и Бесарабия при възобновеното Българско царство, като е представено и българското политическо присъствие на север от Дунав по времето на ранносредновековна България, за да се покаже дълбочината на българската държавна традиция в тамошните земи. Проучени са редица титли и длъжности във Влахия и Молдова през XIV-XV в. (воевода,болярин, велик логотет, комис, вистиар, мечоносец, столник, наместник,съдия и др.),идентични или сходни с титлите и длъжностите в България и Византия.
vizantijskoto-hiljadoletie

Византийското хилядолетие

Цена:
25.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Ханс-Георг Бек (1910 - 1999) ръководи Института по византология, история на византийското изкуство и неоелинистика към университета "Лудвиг Максимилиан" в Мюнхен от 1960 до 1975 г. Публикува многобройни трудове по въпросите на византийското богословие, литература и държавно устройство.
b-lgarski-v-stanija-i-opiti-za-osvobozhdenie-ot-tursko-igo-1393-1878

Български въстания и опити за освобождение от турско иго 1393-1878

Цена:
8.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
"Обикновено се говори и то не само от по-непросветени, но и от образовани среди, че след падането на България под турско робство българите прекарали 400 години дълбок сън и едва когато се родил Отец Паисий, той като по чудо с историята си събужда народа от сън, който се възражда, вдига три-четири въстания и добива отново свободата си."
rusija-na-iztok

Русия на изток

Цена:
15.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Историческо изследване на руската политика на Изток и частно - в България по официални, официозни руски и други чужди източници. Издадена е за първи път във Варна от книжарницата на К. Евстатиев през 1898 г. Преписана на съвременен български от Николай Иванов Колев.
konclagerat-belene

Концлагерът „Белене“ 1949-1987

Цена:
29.90лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Борислав Скочев вади на бял свят цялата потресаваща истина за острова, който уби свободния човек. В книгата са проследени периодите на съществуване на лагера, законовите основания за въдворяване, организацията на концлагерната система, стопанската дейност и принудителния труд, агентурно-оперативната работа, охраната, режима, храната, облеклото, наказанията, медицинската помощ, опитите за бягства... разстрелите. А също проявите на съпротива срещу смазването на човешкия дух.
decata-na-diktatorite

Децата на диктаторите

Цена:
15.90лв.

Наличност:

На склад Виж
Голяма част от историята на XX век може да бъде разказана през делата на диктаторите. Обожавани и ненавиждани, те слагат своя отпечатък върху съдбите на цели народи. Но какви са били в дома си, как са отглеждали децата си – това е тема, която рядко се повдига. Вижте истинските, често звучащи като измислени, истории за децата на Йосиф Сталин, Бенито Мусолини, Франсиско Франко, Мао Дзъдун, Николае Чаушеску, Аугусто Пиночет, Фидел Кастро, Саддам Хюсеин, Муамар Кадафи, Башар Асад, Александър Лукашенко и други.
naj-velikite-gradove-na-sveta

Най-великите градове на света (твърди корици)

Цена:
23.90лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Почувствайте пулса на най-живите и вълнуващи градове на земното кълбо. Тази книга ще ви отведе на пътешествие през 30 такива градове на земята. Триизмерните илюстрации и макети, придружени с обяснения, ще ви позволят да докоснете душата на всеки от тях и да усетите пулса на някои от най-динамичните и вълнуващи световни метрополиси.
b-lgarite-zabravenite-postizhenija

Българите! Забравените постижения

Цена:
19.90лв.

Наличност:

На склад Виж
„Българите! Забравените постижения“ съдържа 50 вълнуващи истории за бележити българи. Прочетете за големите, но забравени български постижения в науката, изкуството, просветата, предприемачеството и пътешествията.
dnes-vsichki-sche-umrem

Днес всички ще умрем по малко. Необикновената история на Емил Затопек

Цена:
20.-лв.

Наличност:

На склад Виж
‌Забележителен разказ за живота на Емил Затопек, в който славата и трагизмът се състезават рамо до рамо. За пръв път истинската му история е разказана от Ричард Аскуит и е базирана на задълбочените проучвания на автора и срещите му със съпругата на Емил – Дана, и негови приятели и роднини.
50-nescha-koito-trjabva-da-znaem-za-otkritijata

50 неща, които трябва да знаем за откритията (твърди корици)

Цена:
14.90лв.

Наличност:

На склад Виж
Научете как изобретателите са стигнали до своите новаторски идеи и къде можем да очакваме да ни отведат в бъдеще. Богата на факти, илюстрации, диаграми и снимки, това е идеалната книга за първа среща с историята на изобретенията.‌
zapomnete-plovdiv-4

Запомнете Пловдив 4

Цена:
14.95лв.

Наличност:

Изчерпано количество Виж
Този четвърти том, или поне първата му част, е естествено продължение на първите три тома „Запомнете Пловдив“. Става дума за обобщение на събирани повече от 20 години спомени за хора, улици, махали. 
Цена:
14.95лв.
Заяви За да запазите този продукт, трябва да влезете в своя профил или да се регистрирате.
ako-moga-da-dam-samo-edin-s-vet

Ако мога да дам само един съвет

Цена:
17.95лв.

Наличност:

На склад Виж
Представените в книгата личности споделят най-важния житейски урок, който са усвоили. Кратките истории покриват богат спектър от човешкия опит и душевност, обобщени в ценни съвети: от препоръката на президента Бил Клинтън да забелязваме и уважаваме всеки човек, когото срещаме, до вярата в християнските ценности на приключенеца Беър Грилс, от британския хумор на актьора Джъд Лоу до забележителния характер на оцелялата от Холокоста Лили Ебърт.
Левиатан (твърди корици)

Левиатан (твърди корици)

Цена:
20.-лв.

Наличност:

На склад Виж
360 години след създаването на „Левиатан”, книгата все още е в списъка със задължителна литература в най-престижните университети в света. Защото тя вероятно най-успешно показва прехода от средновековното към модерното мислене във Великобритания. И може дори днес да подготви младия човек за сблъсъка с реалния свят. Изгражда устойчиви фундаментални знания за хората, обществото и държавата. Дори след толкова години някои от тях са необорими, а други са решаващи за възпитаването на критична мисъл.
Турските зверства в България (твърди корици)

Турските зверства в България (твърди корици)

Цена:
24.90лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Макгахан започва своите разследвания на турските зверства в България през юли 1876 г. Още първата от десетте му кореспонденции, предвидени като безпристрастно изложение на фактите, се превръща в репортаж за непредизвиканите жестокости срещу невинни хора, изпълнен със съпричастност към техните страдания.
mlada-viena-v-mlada-b-lgarija-dramaturgijata-na-mlada-viena-i-nejnite-teatralni-literaturni-proekcii-v-b-lgarija-do-1944-g

„Млада Виена“ в млада България. Драматургията на „Млада Виена“ и нейните театрални литературни проекции в България до 1944 г.

Цена:
14.95лв.

Наличност:

На склад Виж
Тази книга връща на българската колективна памет изгубени културни фигури и събития от покрит със забрава културен пласт.