Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

0 0.-лв. Поръчай
Филтрирате по: Мемоари и дневници
zhivopisni-belezhki

Животописни бележки

Цена:
14.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Владимир Вазов преминава през бурята на войните за национално обединение, а чудото, което 9-а пехотна Плевенска дивизия извършва под негово командване при Дойран, се превръща в еталон за воинска доблест и себеотрицание. Но блестящият триумф на бойното поле не изчерпва приноса му към България. След Първата световна война героят се посвещава в служба на обществото. Малко известен факт е, че героят от Дойран си води автобиографични бележки, обхващащи два периода от живота му от 1915 до 1918 г., и 1937 г. Днес те стават публично достояние едва за втори път чрез настоящото издание.
ekspedicija-rechen-p-t-da-prekosish-b-lgarija

Експедиция речен път. Да прекосиш България от юг на север за 25 дни

Цена:
26.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Това е една истинска история за вътрешно самоосъзнаване, преоткриване, смелост и проявена издръжливост, каквато малцина биха могли да покажат. История, как един човек може да направи нещо, което да вдъхнови мнозина други!‌
nad-manaslu

Над 8000 метра. Манаслу

Цена:
21.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Книгата съдържа първата част от дневниците на алпиниста Атанас Скатов, които документират осъществяването на неговия проект за скоростно изкачване на 14-те осемхилядника, или така наречената „Хималайска корона на планетата“, без консумация на храна от животински произход.
lichnijat-belezhnik-teftercheto-na-hristo-botjov

Личният бележник (тефтерчето) на Христо Ботйов

Цена:

14.99лв.

13.49лв.

Наличност:

Очаквана наличност - 27.03.2018 Виж
Каква е историята и какво е съдържанието на Ботйовото джобно тефтерче; как и къде се е съхранило; кой го е открил и направил достояние на обществеността; от кого е проучвано и публикувано? Отговорите на тези въпроси ще откриете в предговора към изданието на „Личният бележник (тефтерчето) на Христо Ботйов”. Подобно на това на Левски, то се състои от две тела – фототипно и разчетен текст.‌
Цена:

14.99лв.

13.49лв.

Купи Продуктът все още не е наличен. Натиснете „Pre-order”, за да го получите веднага при пристигането му!
Pre-order [?]
Тайните, които никой не ти разкри. Напътствия за живота

Тайните, които никой не ти разкри. Напътствия за живота

Цена:

24.99лв.

22.49лв.

Наличност:

Очаквана наличност - 27.03.2018 Виж
‌„Тайните, които никой не ти разкри“ е книга вдъхновение. Книга, която трябва да се усети, да се попие с всяко сетиво. Алберт Еспиноса споделя тайните си за живота с надеждата, че ако всеки ги допълни със своите собствени, щастието ще престане да бъде непостижима мечта.
Цена:

24.99лв.

22.49лв.

Купи Продуктът все още не е наличен. Натиснете „Pre-order”, за да го получите веднага при пристигането му!
Pre-order [?]
fakijsko-predanie-sbirki-ot-narodnija-zhivot

Факийско предание. Сбирки от народния живот (твърди корици)

Цена:
25.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Записките на Балчо Нейков са чисто български, домашен извор, показващ как ние, българите, сме видели, преживели и оценили историческите събития в онези времена – времена на трудности и тежки препятствия, но и на смелост и безкрайно упорство.‌ Балчо Нейков е от първото поколение българи, които във вече Свободна България започват да осмислят тогавашното близко минало – поколението на Иван Вазов и Захари Стоянов. Той има неподражаем исторически усет – проявява интерес към всичко, което заслужава внимание, което трябва да се чуе и проучи, да се запомни и предаде на поколенията.
nie-branihme-tebe-sofija

Ние бранихме тебе, София

Цена:
18.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Това е книгата изповед на прославения генерал-майор Стоян Стоянов (1913 – 1997) – безстрашен български летец, командир на ескадрила от елитния 3/6 орляк – най-боеспособната част от Въздушните войски на Царство България. В годините на Втората световна война, на плещите на Стоянов и неговите бойни другари пада най-тежкият товар – битка на живот и смърт със стотиците англо-американски бомбардировачи и изтребители, нанасящи ударите си над България.
Мемоари. Бенджамин Франклин

Мемоари. Бенджамин Франклин

Цена:
9.99лв.

Наличност:

На склад Виж
Мемоарите на Бенджамин Франклин, писани преди повече от два века, са отдавна признати за класика, за образец на мемоарна литература. Образът на големия държавник, печатар, физик, общественик, изобретател, философ, писател, борец за независимост и свобода не може да не привлече читателя със своята многостранност и скромност, с вечно свежия си ум и стремеж да върши добро, да бъде полезен за хората. Всичко около него, което е нередно – от калните улици на Филаделфия и Лондон до политическите опасности, – спира вниманието на Франклин и с необикновения си такт той се заема да го поправи.
sluhovidec-t-na-veka

Слуховидецът на века

Цена:
20.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
За мен е много важно, че в Русе мислят за мен. Споменът за града, в който съм прекарал първите шест години от живота си, след повече от осемдесет години не е загубил нищо от свежестта и пъстротата си. Виждам всичко пред себе си както беше тогава... Вместо да избледнее, този спомен с всяка година става по-богат.
bezpomoschnata-evropa

Безпомощната Европа

Цена:
16.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Пътят на историята не е като билярдна топка, която чукната веднъж, изминава определена траектория, а наподобява пътя на облаците, сходен е с пътя на някой бродещ из уличките човек, чието внимание скача от интересна сянка тук на група хора там, или на необичайното пресичане на фасадите на сградите, попадайки накрая на място, което не познава и където не е искал да попадне. В хода на всемирната история се съдържа известен момент на изгубване.
rodnata-evropa

Родната Европа

Цена:
16.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
В известен смисъл мога да се смятам за типичен източноевропеец. Сигурно е истина, че неговата differentia specifica (отличителна черта) може да се сведе до липса на форма – и външна, и вътрешна. Неговите предимства – жаден ум, страст в споровете, усет за ирония, свежест на чувствата, пространствено или географско въображение, произтичат от основния недостатък, той винаги оставаше юноша, ръководеше се от внезапния прилив или отлив на вътрешния хаос. Но форма се придобива в стабилни общества. Аз съм красноречив пример за това колко големи усилия изисква усвояването на противоположни традиции, норми и прекалено богати впечатления и привеждането им в някакъв порядък.
da-jahnem-kobilata-na-istorijata

Да яхнем кобилата на историята

Цена:
22.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
„Да яхнеш кобилата на историята“ (заглавието е цитат от Маяковски) е увлекателен автобиографичен разказ, през който преминава като на длан живият поток на полската история от годините на Втората световна война до края на век. Книгата представлява интерес за учени от различни области. Със своя приятен език, с необикновения живот и мисли на автора си, оцветени от чувството му за хумор, тя би била интригуващо четиво за всеки читател.
pomni-vojnata-s-veti-za-stroevi-oficeri

Помни войната. Съвети за строеви офицери

Цена:
12.-лв.

Наличност:

На склад Виж
„Помни войната. Съвети за строеви офицери“ е най-значимата част от писменото наследство на легендарния полковник Борис Дрангов – човек с чист възрожденски патриотизъм, военен педагог, oтличен организатор и блестящ оратор.
razgovori-s-palacha

Разговори с палача

Цена:
14.-лв.

Наличност:

На склад Виж
‌„Разговори с палача“ е уникално явление в литературата на фактите. Книгата е своеобразна протоколна фиксация на определен отрязък от съдбата на самия автор – арестуван по скалъпено обвинение като боец от Армия Крайова, той се оказва в обща затворническа килия с хитлеристки военнопрестъпник, негов доскорошен противник... Мочарски, първоначално осъден на смъртно наказание, десет години по-късно е реабилитиран и само на феноменалната му памет и способност да концентрира мислите си дължим появата на тази книга, написана от него през следващите години.
bebeto-mi-e-chudovische

Бебето ми е ЧУДОвище

Цена:
16.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Младата британка Сара Търнър пише за всичко от забременяването, през раждането, до отглеждането на малки деца. Прави го съвсем честно, без захаросване. И без да ни спести истината за трудностите, болките, нервите, повръщанията и пълните в най-неподходящия момент пелени, за които другите премълчават.
opasen

Опасен

Цена:

15.90лв.

14.31лв.

Наличност:

Очаквана наличност - 06.04.2018 Виж
Той е бляскав. Той е язвителен. Той е безцеремонен. Той е… Майло Янопулос! Eдно от най-смайващите проявления на интернет и социалните мрежи, професионален трол и смутител на статуквото. Говорител на алт-дясното, открит поддръжник на Доналд Тръмп, смел противник на съвременния фанатичен феминизъм, на заплахата от исляма, на либералното смирение пред агресията.‌
Цена:

15.90лв.

14.31лв.

Купи Продуктът все още не е наличен. Натиснете „Pre-order”, за да го получите веднага при пристигането му!
Pre-order [?]
devstvenata-prostitutka

Девствената проститутка

Цена:
18.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
‌В автобиографичната си книга "Девствената проститутка" с безжалостна към самия себе си откровеност Волев описва перипетиите в своя живот, първите и по-късните си любовни трепети. Сред приключенията в житейския му път са псевдосътрудничество с ДС, бягство във Великобритания, брак с англичанка, завръщане в България. Творческата му биография включва документални и игрални филми, привлекли милиони зрители у нас и в чужбина. Сред тях – „Двойникът“, „Господин за един ден“,  „Дом № 8”, „Да обичаш на инат“, „Маргарит и Маргарита“.
ljubomir-simeonov-razmisli-ot-kilijata

Любомир Симеонов: Размисли от килията

Цена:
12.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Документален разказ на бившия подполковник от град Благоевград Любомир Симеонов, който лежи в затвора заради убийството на банкерката Павлинка Йовчева от Бургас. Цялата истина за това кърваво убийство и причините са описани в книгата.
havana-za-edin-pokoen-infant

Хавана за един покоен инфант

Цена:

18.-лв.

16.20лв.

Наличност:

Очаквана наличност - до края на април 2018 Виж
В „Хавана за един покоен инфант“ Гилермо Кабрера Инфанте си поставя наглед невъзможната задача да изживее отново безвъзвратно отминалата младост. Паметта, изумително обширна и неуморима поради носталгията, е машината на времето. Езикът, безгранично освободен и закален в изгнанието, е нейният двигател. Любовта, обхождаща спомена в непрекъснатата прожекция на вездесъща кинокамера, е огледалото за обратно виждане, в което изгубеният град изглежда бляскав и новооткрит, неуязвим за раните, които ще му бъдат нанесени от революцията и селитрата.
Цена:

18.-лв.

16.20лв.

Купи Продуктът все още не е наличен. Натиснете „Pre-order”, за да го получите веднага при пристигането му!
Pre-order [?]
Слуги, банкрути, шарлатани и катерички (Съчинения в 7 тома, том 7) - твърди корици

Слуги, банкрути, шарлатани и катерички (Съчинения в 7 тома, том 7) - твърди корици

Цена:
30.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Способността на Захарий Стоянов да отразява живо и изразително процесите на формиране на историята, да записва нейното движение, да увековечава образа ѝ е следствие от неговата далновидност и мащабна визия за случващото се. След Христо Ботев българската литература не познава толкова трогателен и въздействащ полемист като Захарий Стоянов.
Властта е сладко коренче! (Съчинения в 7 тома, том 6) - твърди корици

Властта е сладко коренче! (Съчинения в 7 тома, том 6) - твърди корици

Цена:
30.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Ние тепърва ще откриваме мащабите на Захарий-Стояновата личност, едва сега ще започва нашето докосване до неговата светла и значима фигура. Историята ни налага нов прочит на художествената му проза и особено на огнедишащата му публицистика, ново тълкуване, което ще въздигне пред нас с всичките противоречия, но и с целия блясък образа на тоя народен апостол.
chetec-na-misli

Четецът на мисли

Цена:
15.-лв.

Наличност:

На склад Виж
В „Четецът на мисли“ Лиор ни отвежда на невиждано пътешествие сред чудесата на човешкия ум и споделя невероятната си лична история, като същевременно дава ценни съвети, илюстрирани с интерактивни елементи и главоблъсканици.
kiril-patriarh-b-lgarski-dnevnici

Кирил Патриарх Български. Дневници (твърди корици)

Цена:
29.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
‌‌Почти тридесет години след края на комунизма личността на патриарх Кирил сякаш остава обгърната в мълчание. На пръв поглед той е почитан повече от благодарните евреи, за чието спасение се бори, отколкото от собствената му православна християнска общност. Ако за евреите той е безспорна фигура, личността му сред православните българи продължава да бъде обект на слухове, на протоколни биографии, но много рядко - на същински научни изследвания.
p-teshestvija-prez-zhivota-vd-hnoveni-ot-jazh-moli-se-i-obichaj

Пътешествия през живота, вдъхновени от „Яж, моли се и обичай“

Цена:
15.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
„Яж, моли се и обичай“ не просто спечели сърцата на милиони хора по цял свят, но и промени много съдби. Десет години по-късно след появата на тази сияйна книга можем да говорим за превръщането на романа в световен феномен. Близо петдесет читатели, избрани лично от любимата им авторка, разказват за това как посланието ѝ слага отпечатък върху техните житейски пътища и избори.
dumata-s-r

Думата с „Р“

Цена:
15.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
„Думата с „Р“ е дързък, честен и пропит с много хумор разказ за битката на Лиса с Гадината, както тя нарича болестта си. От добрите дни, в които почти забравя за заплахата, надвиснала над щастливия ѝ живот на млада лондончанка, до лошите, когато едва понася терапиите и техните мъчителни последствия, историята на Лиса е емоционална, трогателна и не на последно място – забавна.
Изповед на шпионина

Изповед на шпионина

Цена:
18.90лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
След двутомника „Наръчник на шпионина“ ген. Тодор Бояджиев завършва тази своеобразна трилогия с най-мащабната си книга досега – „Изповед на шпионина“. В нея той разказва истории от своя живот и отправя послание от настоящето към бъдещето, стъпвайки върху трудно извоюваните поуки от миналото.
vivian-uestud

Вивиан Уестуд

Цена:
25.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Грандама на британската мода, една от най-влиятелните фигури в световните модни среди, кралица на пънк модата, жива легенда, икона на нашето време… В продължение на десетилетия медии и коментатори увенчават името на неподражаемата дизайнерка с хвалебствени определения. Ала може би онова, което толкова дълго я държи на върха, е нейната нестандартна, екстравагантна природа на вечна бунтарка, непобираща се в норми и рамки.
brus-dikins-n-avtobiografija-za-kakvo-sluzhi-tozi-buton

Брус Дикинсън: Автобиография. За какво служи този бутон! (твърди корици)

Цена:
25.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Автобиографията на Брус Дикинсън е много лична, откровена и с едно блестящо и типично британско чувство за хумор потапя читателя в света на хеви метъла.
Дневниците ни със Слава Севрюкова - книга 1

Дневниците ни със Слава Севрюкова - книга 1

Цена:
14.-лв.

Наличност:

На склад Виж
В първата книга от предстоящата поредица на Иво Лозенски, са разгледани събития от диагностичните и пророческите дарби на Севрюкова, а и обяснения на Библията, така както са й диктувани от Висшата сила.‌
tales-from-the-sea-of-thieves

Tales from the Sea of Thieves

Цена:
52.-лв.

Наличност:

Очаквана наличност - Април - Май 2018 Виж
Tales from the Sea of Thieves e богато илюстрирана и внимателно създаден дневник, който ще ви преведе през света на горещо очакваната пиратска игра Sea of Thieves. / Tales from the Sea of Thieves is a lavishly illustrated and thoughtfully created in-universe journal, chronicling the world of hotly anticipated new pirate gameSea of Thieves.
Цена:
52.-лв.
Купи Продуктът все още не е наличен. Натиснете „Pre-order”, за да го получите веднага при пристигането му!
Pre-order [?]
Няма невъзможна мисия

Няма невъзможна мисия

Цена:
18.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Нова книга от авторите на бестселъра „Мосад. Най-великите мисии на израелските тайни служби“ Михаел Бар-Зоар и Нисим Мишал! С „Няма невъзможна мисия“ авторите се завръщат с изключително интересни и динамични разкази за трийсет от най-смелите мисии на Израелските специални части.
osvoboditelnite-borbi-na-makedonija-tom-1

Освободителните борби на Македония – том 1 и 2 (твърди корици)

Цена:
30.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Първият том с подзаглавие „Илинденското въстание“ е издаден през 1933 година, а вторият „След Илинденското въстание“ през 1943 година след смъртта на автора. Христо Силянов събира материали за трети том, описващ събитията около и след Младотурската революция от 1908 година, но преждевременната му смърт осуетява написването на книгата.‌