Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
kolektsiya-globalizatsiya

Колекция „Глобализация“

Сиела  / 

Колекцията включва три заглавия, представящи различни гледни точки за развитието и бъдещето на глобализацията и ефекта ѝ върху световното развитие.

Към пълното описание и видео

38 BGN Цена:
38.-лв.
Заяви За да запазите този продукт, трябва да влезете в своя профил или да се регистрирате.
Добави в любими Любим продукт на: Ваня Василева , Dobromir и 1 друг

Наличност:

Изчерпано количество

Колекция „Глобализация“

Ключови характеристики

Възможно е някое от заглавията в колекцията да не е налично на склад, което може да удължи срока за доставка на поръчката.


Глобализацията - постижение или провал? Мненията по въпроса са много.
Трите книги, включени в колекцията ще ви представят част от тях. 

Ако се интересувате от света, в които живеем и възможното му развитие, този комплект ще ви даде някои отговори.


Промо комплектът включва: 


Страхът и надеждата. Европа: глобалната криза, която се задава и начина да я избегнем

Джулио Тремонти, министърът на икономиката и финансите на Италия, анализира глобализацията – гръмко отпразнувана, но и със своя тъмна страна, съставена от безработица и ниски заплати, от финансова криза и от риск за екологичния баланс на планетата, от опасни международни напрежения. 

Тази книга е наръчник за създаването на „крепостта Европа“ срещу атаката на Азия и срещу бурята, донесена от глобализацията, която става все по-застрашителна. Авторът предлага един възможен път за преодоляването на този момент, за да можем да победим страха и да си върнем надеждата. 


Слонът и драконът: Възходът на Индия и Китай и какво означава това за всички нас


Книгата разглежда появяването на Индия и Китай на световната сцена и настъпилите съдбоносни промени в глобален мащаб. Навлизаме в период, когато работната сила е неограничена от географски граници. Въпреки че плаши Запада, трансформацията вече е помогнала на стотици милиони индийци и китайци да се спасят от дълбока мизерия. 

Чрез убедителни анализи и директни репортажи журналистката Робин Мередит преминава през истерията около глобализацията, офшорната дейност и съкращенията на работници, разплитайки сложната мрежа от бизнес, политика и култура, свързваща Индия, Китай и Запада.

Бъдещето е на световната търговия, която независимо дали пренася стоките на товарни кораби или чрез фиброоптични кабели, обещава да промени света изцяло. Авторката разкрива нови пътища, по които американските мениджъри, работници, политици и родители могат да възприемат огромните настъпващи промени и да преуспяват в „епохата на слона и дракона“.


Съединени европейски щати

Премaхвaнетo нa търгoвcките oгрaничения, приемaнетo нa oбщ регулaтoрен aпaрaт и въвеждaнетo нa еврoтo нaй-cилнaтa вaлутa в cветa, превърнa EС във финaнcoвa и търгoвcкa cуперcилa. EС рaзпoлaгa c пoвече жители, пoвече бoгaтcтвa и пo-дoбрa търгoвия в cрaвнение cъc СAЩ - кaктo и c пoвече влияние в пoчти вcякa междунaрoднa oргaнизaция.

През нoвия век oбединенa Eврoпa е гoтoвa дa cъперничи нa Aмерикa зa cветoвнo гocпoдcтвo и дa cе нaлoжи кaтo дocтoен пaртньoр нa СAЩ нa cветoвнaтa cценa.

Ревюта на наши потребители за Колекция „Глобализация“

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран