Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
-20%
kolektsiya-smartta-na-parite-epoha-na-rastezha-postkapitalizmat

Колекция „Бъдещето на икономиката“

Изток-Запад  / 

Колекцията включва три книги, изследващи бъдещото развитие на световната икономика: "Смъртта на парите", "Епоха на растежа" и "Посткапитализмът".

Към пълното описание и видео

54.40 BGN Цена:

68.-лв.

54.40лв.

Купи
Добави в любими Любим продукт на: cassio , Стойчо Бозуков и 9 други

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 23.04

Ценова защита

Колекция „Бъдещето на икономиката“

Ключови характеристики

  • Име:Колекция „Бъдещето на икономиката“
 

Възможно е някое от заглавията в колекцията да не е налично на склад, което може да удължи срока за доставка на поръчката.

Колекцията включва три книги, изследващи бъдещето на световната икономика

Епоха на растежа. Лекции по неокономика

Защо едни страни са богати, а други остават бедни - въпреки всички усилия? Какви фактори определят икономическия растеж?


Отговаряйки на тези въпроси, Олег Григоров достига до неочакван отговор: в основата на вълната на икономически растеж от последните малко повече от две столетия лежи уникалното стечение на обстоятелства в световната икономическа система през XVIII в. Първоначалният импулс за растежа обаче отдавна е изчерпан.

В състояние ли сме да вземем под контрол икономическото развитие или ще ни се наложи да се примирим с бавния упадък, заплашващ във всеки момент да се разрази в катастрофа? Днес няма отговор на този въпрос, но представеното в книгата разбиране за реалните механизми на икономическото развитие може да послужи за основа за изработване на необходимите решения.

Олег Григориев се опира на оригиналната концепция за решаващата роля на разделението на труда. Олег Григориев откроява два типа държави - такива, които са имали щастието да се развият икономически благодарение на съчетание от исторически условия, и други, които са обречени да са догонващи.

При догонващите страни икономистът вижда два основни модела на развитие - монокултурен и инвестиционен. Книгата ще бъде интересна за специалистите, както и за широкия кръг от читатели, интересуващи се от икономика.

♦  ♦  ♦


Олег Вадимович Григориев (роден на 16 юли 1960 г.) e ръководител и учредител на научно изследователски център "Неоикономика". Завършил е икономическия факултет в Московския държавен университет, бил е сътрудник в Централния икономико-математически институт при академията на науките на СССР. Работил е във Върховния съвет, в Държавната дума, в Икономическото управление при президента на Руската федерация. От 2012 г. е учредител и научен ръководител на Научноизследователския център "Неокономика". Държавен съветник първи клас.

  • 1994-1997: Държавна Дума, Заместник ръководител на апарата при Комитета по икономическа политика.
  • 1997-1998: Началник отдел "Икономическо управление" при Президента на РФ.
  • 1998-1999: Началник на Управление по данъчна политика и и.д. зам. Председател на Държавния Комитет по развитие на предприемачеството в Русия.
  • 2000-2001: Директор на НИЦ "Екобезопасност" при Държавен комитет за природата на Русия.
  • 2003-2004: Заместник директор на Руския институт по радионавигация и време.
  • 2004-2008: Независим специалист по системи за държавно и общинско управление.
  • 2008-2011: Старши икономист в Компания за експертно консултиране "Неокон".

Смъртта на парите

Джеймс Рикардс прогнозира предстоящия крах на долара и срива на световната финансова система


Джеймс Рикардс е работил дълги години на Уолстрийт. В книгата му няма политиканстване и пропаганда, а реална икономика и трезви финансови преценки и анализи. Той е между от водещите американски финансови анализатори и прогнозира не само агонията на американската валута, но и на цялата парична система на Запада.

Според него световната финансова система изживява тежки времена. Основният стълб, на който се крепят глобалните финанси - щатският долар, - е на път да се компрометира заради политиката на американските финансови институции. Рикардс разкрива премълчаваните слабости на световното финансово устройство, неговите уязвими места и заплашващите го рискове, но предлага и идеи за предотвратяване на криза, която би имала опустошителен ефект.

Това е книга, която не само изобличава, но и набелязва спасителните пътища на здравия разум, по които все още може да се поеме. Проблемът е, че днес парите и богатството са напълно разграничени понятия; парите са станали нещо ефимерно и илюзорно и не е изключено да колабират. Отгоре на това големите играчи в света на финансите постоянно променят правилата, по които работят с нашите пари, в своя изгода - следователно на наш гръб.

Най-тежко засегнати от евентуална криза ще бъдат именно малките инвеститори; книгата е отличен пътеводител за всеки, който иска да осигури своето бъдеще. Джеймс Рикардс прави блестящ анализ на потенциалните заплахи, които стоят пред световната валутна система. Той смята, че все още не е твърде късно да се подготвим за предстоящия крах.

Рикардс достига до извода, че е "крайно време да се върнем към истинската стойност, която се основава на доверието". Крахът на долара е все по-неизбежен, а отговорът кой ще бъде неговият гробокопач може да откриете в "Смъртта на парите" от Джеймс Рикардс.

"Смъртта на парите" допринася изключителна стойност към днешния икономически климат."

Форбс

"Макар и черногледи, прогнозите на Рикардс са правилни - системата не се справя, а алчността и немарливостта на банковата и корпоративната система заплашват да сринат долара напълно!"

Файнаншъл Таймс

♦  ♦  ♦


Джеймс Рикардс
е редактор на финансовия бюлетин Стратегическото разузнаване и директор на проекта "Джеймс Рикардс", изследване на сложната динамика на геополитиката и глобалния капитал. Той е автор две от най-продаваните книги според Ню Йорк Таймс, "Смъртта на парите" (2014) и "Валутни войни" (2011).

Той е портфолио мениджър, адвокат и икономист и е заемал ръководни длъжности в големи американски компании. През 1998 г. е главният преговарящ за спасяването на LTCM, спонсориран от Федералния резерв. Неговите клиенти включват институционални инвеститори и правителствени дирекции.

Сътрудник е на "Файнаншъл таймс", "Вечерен Стандарт", "Ню Йорк Таймс", "Уошингтън пост" и др. Г-н Рикардс е гостуващ преподавател по глобализация и финанси в Университета "Джон Хопкинс", в институт за напреднали международни изследвания.

Съветник е по капиталовите пазари на американската разузнавателна общност и на службата на министъра на отбраната и е в Консултативния съвет на Центъра за санкции и незаконни финанси във Вашингтон.

Г-н Рикардс има магистърска степен по право от Нюйоркския университет и докторска степен от университета в Пенсилвания. По настоящем живее в Кънектикът.

Посткапитализмът. Пътеводител за нашето бъдеще


Книгата е наситено с информация, вдъхновено, пророческо четиво, пътеводител за бъдещо общество отвъд капитализма. Тя е увлекателно изложение за най-горещите и свръхактуални проблеми на човечеството.

Тематиката е предимно икономическа, но авторът се задълбочава и в много други аспекти на обществения живот - история, социология, политика. Най-интересните тези на автора се отнасят до рухването на неолиберализма, ролята на държавата, въглеродните емисии, климатичните промени, застаряващото население, миграционните процеси.

Те са добре аргументирани - Пол Мейсън се позовава на стотици изследвания на най-известни специалисти, умело поднася най-новите данни, формулирайки ясни изводи и силни послания. Лайтмотив на книгата са информационните технологии, водещи до създаването на информационен капитализъм, който според автора неизбежно прераства в посткапитализъм.

В основата на промените, които се извършват и които ни очакват, са именно информационните технологии, формиращи нов агент на промяната в човешката история - не работническата класа, а образованата и свързана в мрежата личност, "човека от мрежата". Дори информираният читател има какво да научи от книгата - и над какво да се замисли.

♦  ♦  ♦


Пол Мейсън (роден на 23 януари 1960 г.) е ляв британски журналсит, коментатор и радиоводещ. Той е бил културен и дигитален редактор на Channel 4 News, след което става редактор на програма "Икономика" от 1 юни 2014 г. Това е пост, който преди това заема във вечрните новини на Би Би Си (BBC - Two Newsnight). Автор е на 5 книги, последната от които е "Посткапитализмът" (2015), привлякла десетки хиляди отзиви и коментари.

Мейсън е съшо гостуващ професор в университета в Уулвърхемптън. Роден е в Лий, Ланкашир, Великобритания. Баща му Джон Мейсън (1927-86) е шофьор на камион. Майка му Джулия е директор на основното училище "Св. Маргарет Мери" - Хиндли Грийн. Единият му дядо е миньор, а другият е литовско-еврейски цигулар.

Мейсън е учел в основното училище "Св. Йосиф" в Леги и в Тролнийския университет в Болтън. Завършва университета в Шефилд със степен по музика и политика през 1981 г. и се обучава да бъде учител по музика в Лондонския университетски институт за образование, след което придобива следдипломна квалификация по музика от Втората виенска школа в университета в Шефилд през 1984 година.

Мейсън живее в Лестър в периода 1982-1988 г., като учител по музика и преподавател по музика в университета в Лоубороу.

Ревюта на наши потребители за Колекция „Бъдещето на икономиката“

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран