Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай

Обратно към всички
-20%
kolektsiya-smartta-na-parite-epoha-na-rastezha-postkapitalizmat

Колекция „Бъдещето на икономиката“

Изток-Запад  / 

Колекцията включва три книги, изследващи бъдещото развитие на световната икономика: „Смъртта на парите“, „Епоха на растежа“ и „Посткапитализмът

Към пълното описание и видео

54.40 BGN Цена:

68.-лв.

54.40лв.

Купи
Добави в любими Любим продукт на: Стела Димитрова , genige и 6 други

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 23.02

Ценова защита

Колекция „Бъдещето на икономиката“

Ключови характеристики

Възможно е някое от заглавията в колекцията да не е налично на склад, което може да удължи срока за доставка на поръчката.


Колекцията вкючва три книги, изследващи бъдещето на световната икономика. 

 

Епоха на растежа. Лекции по неокономика

Олег Григориев, един от най-добрите руски икономисти, разработва нова структура на икономическата теория в книгата си „Епоха на растежа. Лекции по неокономика“. Авторът анализира механизмите на глобалната икономическа система и решаващата роля на разделението на труда.

Защо едни страни са богати, а други остават бедни – въпреки всички усилия? Какви фактори определят икономическия растеж? Отговаряйки на тези въпроси, авторът достига до неочакван отговор: в основата на вълната на икономически растеж от последните малко повече от две столетия лежи уникалното стечение на обстоятелства в световната икономическа система през XVIII в. Първоначалният импулс за растежа обаче отдавна е изчерпан.

В състояние ли сме да вземем под контрол икономическото развитие или ще ни се наложи да се примирим с бавния упадък, заплашващ във всеки момент да се разрази в катастрофа? Днес няма отговор на този въпрос, но представеното в книгата разбиране за реалните механизми на икономическото развитие може да послужи за основа за изработване на необходимите решения.

Олег Григориев се опира на оригиналната концепция за решаващата роля на разделението на труда. Олег Григориев откроява два типа държави ‒ такива, които са имали щастието да се развият икономически благодарение на съчетание от исторически условия, и други, които са обречени да са догонващи. При догонващите страни икономистът вижда два основни модела на развитие - монокултурен и инвестиционен.

Книгата ще бъде интересна за специалистите, както и за широкия кръг от читатели, интересуващи се от икономика. 

 

 
 

 Смъртта на парите

Джеймс Рикардс е работил дълги години на Уолстрийт. В книгата му няма политиканстване и пропаганда, а реална икономика и трезви финансови преценки и анализи. Той е между от водещите американски финансови анализатори и прогнозира не само агонията на американската валута, но и на цялата парична система на Запада.

Според него световната финансова система изживява тежки времена. Основният стълб, на който се крепят глобалните финанси – щатският долар, – е на път да се компрометира заради политиката на американските финансови институции. Рикардс разкрива премълчаваните слабости на световното финансово устройство, неговите уязвими места и заплашващите го рискове, но предлага и идеи за предотвратяване на криза, която би имала опустошителен ефект. Това е книга, която не само изобличава, но и набелязва спасителните пътища на здравия разум, по които все още може да се поеме.

Проблемът е, че днес парите и богатството са напълно разграничени понятия; парите са станали нещо ефимерно и илюзорно и не е изключено да колабират. Отгоре на това големите играчи в света на финансите постоянно променят правилата, по които работят с нашите пари, в своя изгода – следователно на наш гръб.

Най-тежко засегнати от евентуална криза ще бъдат именно малките инвеститори; книгата е отличен пътеводител за всеки, който иска да осигури своето бъдеще.

Джеймс Рикардс прави блестящ анализ на потенциалните заплахи, които стоят пред световната валутна система. Той смята, че все още не е твърде късно да се подготвим за предстоящия крах. Рикардс достига до извода, че е „крайно време да се върнем към истинската стойност, която се основава на доверието“. 

Крахът на долара е все по-неизбежен, а отговорът кой ще бъде неговият гробокопач може да откриете в „Смъртта на парите“ от Джеймс Рикардс.

 Посткапитализмът. Пътеводител за нашето бъдеще (меки корици)

Пол Мейсън (1960) е английски журналист и водещ на телевизионни предавания, автор на 5 книги, последната от които е „Посткапитализмът“ (2015), привлякла десетки хиляди отзиви и коментари. Книгата е наситено с информация, вдъхновено, пророческо четиво, пътеводител за бъдещо общество отвъд капитализма. Тя е увлекателно изложение за най-горещите и свръхактуални проблеми на човечеството.

Тематиката е предимно икономическа, но авторът се задълбочава и в много други аспекти на обществения живот – история, социология, политика. Най-интересните тези на автора се отнасят до рухването на неолиберализма, ролята на държавата, въглеродните емисии, климатичните промени, застаряващото население, миграционните процеси. Те са добре аргументирани – Пол Мейсън се позовава на стотици изследвания на най-известни специалисти, умело поднася най-новите данни, формулирайки ясни изводи и силни послания. 

Лайтмотив на книгата са информационните технологии, водещи до създаването на информационен капитализъм, който според автора неизбежно прераства в посткапитализъм. В основата на промените, които се извършват и които ни очакват, са именно информационните технологии, формиращи нов агент на промяната в човешката история – не работническата класа, а образованата и свързана в мрежата личност, „човека от мрежата“. Дори информираният читател има какво да научи от книгата – и над какво да се замисли

 

Ревюта на наши потребители за Колекция „Бъдещето на икономиката“

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран