Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Маминото детенце

Маминото детенце

Детска литература  / 

Томчето е част от поредицата „Училищна библиотека” на ИК „Дамян Яков”.
Изданието е включено в списъците с препоръчителна литература за 7. клас.

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

BKBKN00150

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 26.02

Ценова защита

ПРОМО

Този артикул е част от програмата ни за Плюс продукти. Програмата позволява на Ozone.bg да предлага стотици продукти с ниска цена, които биха били твърде скъпи, за да се изпратят самостоятелно. За да поръчате такъв артикул трябва да го комбинирате с нормален продукт или стойността на поръчката ви да е над 15 лв. с ДДС.

Маминото детенце

Ключови характеристики

Томчето е част от поредицата на „Училищна библиотека” на ИК „Дамян Яков”, в която са подбрани произведения от учебната програма по литература. Текстовете са съобразени с възрастта на читателите. Включени са критически анализи, биографични бележки и други допълнителни материали в полза на учениците.  

Настоящата книга включва повестта на Любен Каравелов „Маминото детенце”, описваща израстването на една чорбаджийска издънка Никола - сина на Нено чорбаджи и неговото пропадане, резултат от безмисления му живот. 

В духа на възрожденската традиция Каравелов утвърждава стремежа към трудолюбие и родолюбие и нравоучителната повест "Мамино детенце" е неговото възпитателно средство. Повече от век повестта изпълнява своите художествени функции на обществен коректив - доказателство за вечната актуалност на проблематиката и за нравственото послание на големия български белетрист.
Веселина Димитрова

Изданието е включено в списъците със задължителна и препоръчителна литература за:  

Ревюта на наши потребители за Маминото детенце

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран