Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Гласовете ви чувам (меки корици)

Гласовете ви чувам (меки корици)

Друга проза  / 

„Гласовете ви чувам“ е последният роман на Димитър Талев от тетралогията му за живота и революционните борби на българите в Македония през XIX и началото на XX век. Авторът проследява живота на Борис Глаушев след след потушаването на Илинденско-Преображенското въстание.

Към пълното описание и видео

10.00 BGN Цена:
10.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Десислава , Daniel и 1 друг

Номер на продукт:

BKBKN03395

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 20.03

Ценова защита

Гласовете ви чувам (меки корици)

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:634
  • Общи:От български автор
  • Баркод:9547394436
  • ISBN:9789547394438
  • Каталожен номер:12598
  • Жанрове:Класически
  • Тегло:1 kg

„Гласовете ви чувам“ е последният роман на Димитър Талев от тетралогията му за живота и революционните борби на българите в Македония през XIX и началото на XX век. В него авторът проследява живота на Борис - синът на Лазар и Ния Глаушеви след потушаването на Илинденско-Преображенското въстание.

Едва ли е възможно да се посочи друг пример в по-новата история на съвременната наша и европейска литература, където в поредица романи, осъществени в такъв мащаб и с такава художествена сила, три поколения герои да живеят в обществено, нравствено, лично единодействие и единодушие. И всичко това – парадоксално, но факт, - осъществявано у нас, където по думите на Хаджийски бащата върти чекръка, а в съседната стая синът чете Шопенхауер, където мъже и жени сядат отделно в читалищния салон, а на сцената играят Метерлинк, където синът на един от родоначалниците на Възраждането е вече ницшеанец, където първата работа на учениците е да презрат учителите си. Но може би тъкмо поради това художественият опит и духовните преживявания на Димитър Талев, свързани с постройката на цяла романова серия върху основата на приемствеността на поколенията, има за нас и нашата култура непреходен смисъл.

Книга от поредицата ""Българска класика"". Всеки том е придружен от статии, анализиращи от различни гледни точки творчеството на българските класици. Изданието е насочено към ученици и студенти, както и към широката българска общественост.

Ревюта на наши потребители за Гласовете ви чувам

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран