Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
nischetata-na-slavata

Нищетата на славата

Друга проза  / 

Книгата на Ървинг Стоун хвърля светлина върху еднa от емблематичните фигури в историята на изкуството – потайния, скромен Камий Писаро. Мащабна творба за велики хора и епохи.

Към пълното описание и видео

18.00 BGN Цена:
18.-лв.
Заяви За да запазите този продукт, трябва да влезете в своя профил или да се регистрирате.
Добави в любими Любим продукт на: Aelys , Виолета и 2 други

Номер на продукт:

BKBKI01078

Наличност:

Изчерпано количество

Ценова защита

Нищетата на славата

Ключови характеристики

  • Име:Нищетата на славата
 

Нищетата на славата“ хвърля светлина върху еднa от емблематичните фигури в историята на изкуството – потайния, скромен Камий Писаро. Уникален творчески талант, той е член на бунтарския кръг художници, наречени по-късно Френските импресионисти. 

Романът на Ървинг Стоун е пъстро платно, върху което е изобразен духът на Европа от XIX век. След детството си на Антилските острови, Писаро заминава за Париж, за да учи изобразително изкуство и там попада под влиянието на Коро и Барбизонската школа. Той развива собствен уникален стил, който скандализира изкуствоведи и критици и му отрежда нерадостната съдба на вечно отхвърлян и неразбран творец. Детайлно и образно Ървинг Стоун ни води през изпитанията сполетели Писаро и съпругата му Жюли, бедността и нищетата, които така и не унищожават духа и силата на непризнатия новатор в изкуството.
 
Нищетата на славата“ ” е портрет не само на Камий Писаро, но и на набиращата популярност школа на импресионистите и тяхната борба за признание. Ървинг Стоун разплита съдбата на противоречиви и гениални личности като Мане, Моне, Сисле, Дега, Реноар, Сезан, Гоген, Мари Касат, Берта Моризо, Ван Гог.
 
Мащабна творба за велики хора и епохи. История за изстрадания жизнен път на вдъхновен творец, чиято четка е подчинена на ритъма на сърцето му, личност, създала и опазила една от най-ярките тенденции в изкуството.

 

 

♦  ♦  ♦

Ървинг Стоун е създател на жанра биографичен роман. С неуморното търпение на историк той години наред се рови в архиви, събира материали за живота на своя герой и така се раждат блестящо написаните романи „Жажда за живот“, „Страдание и възторг“, „Гръцкото съкровище“, „Страстите на разума“. Творбите му пресъздават не само съдбата на определена личност, но и детайлно обхващат социално-икономическите условия и духовните ценности на съответната епоха. Ървинг Стоун безпогрешно улавя пулса на времето, стремежите и страданията на новаторите, които бележат историята на човечеството.

Ревюта на наши потребители за Нищетата на славата

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран