Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
povesti-na-belkin-dama-pika-kapitanskata-d-scherja-tv-rdi-korici

Повести на Белкин. Дама пика. Капитанската дъщеря (твърди корици)

Колибри  / 

Книгата включва най-популярните белетристични произведения на A. С. Пушкин, създадени през зрелия и преломен творчески период на писателя: първата му завършена прозаична творба „Повести на покойния Иван Петрович Белкин“, мистериозната и новаторска за времето си повест „Дама пика“ и последната – романа „Капитанската дъщеря“.

Към пълното описание и видео

18.00 BGN Цена:
18.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Галина Георгиева , Светослав Станчев и 2 други

Номер на продукт:

BKBK0000005N

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 20.06

Ценова защита

Повести на Белкин. Дама пика. Капитанската дъщеря (твърди корици)

Ключови характеристики

  • Име:Повести на Белкин. Дама пика. Капитанската дъщеря (твърди корици)
 

Книгата включва най-популярните белетристични произведения на A. С. Пушкин (1799–1837), създадени през зрелия и преломен творчески период на писателя: първата му завършена прозаична творба „Повести на покойния Иван Петрович Белкин“, мистериозната и новаторска за времето си повест „Дама пика“ и последната – романа „Капитанската дъщеря“.

Обръщането на Пушкин към прозата е дълбоко обмислено решение, предшествано от сериозни размисли за природата на словесното изкуство и от осъзнаването на изключително сериозната задача, стояща пред руската литература – обновяване на белетристичния жанр и на литературния език. 

„Точност и краткост – ето първите достойнства на прозата. Тя се нуждае от идеи и смисъл – без тях блестящият изказ не е нужен на никого.“

А. С. Пушкин 

„Прозата на Пушкин е ясна, светла, съвършена и загадъчна. Затова, за да прочетеш и разбереш Пушкин, да разгадаеш неговата загадка – трябва да имаш талант.”

С. А. Есенин‌

 

 

♦  ♦  ♦

Александър Сергеевич Пушкин е руски поет, драматург, литературен критик, историк, публицист и белетрист, основоположник на руския реализъм в литературата и една от най-влиятелните литературни фигури от началото на XX век. Той не само подкрепя някои от идеите на декабристите, но и засяга основните социални проблеми на своето време. Още приживе Пушкин си създава репутацията на най-значимия руски национален поет, а по-късните изследователи го определят като основоположник на съвременния руски литературен език.

Ревюта на наши потребители за Повести на Белкин. Дама пика. Капитанската дъщеря (твърди корици)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран