Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Признанията на Катерина Медичи

Признанията на Катерина Медичи

Друга проза  / 

Завладяващ поглед към живота и света на Катерина Медичи, написан в най-добрите традиции на историческото повествование.

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

BKBKN02138

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 19.03

Ценова защита

Признанията на Катерина Медичи

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:512
  • Баркод:9786191640072
  • ISBN:9786191640072
  • Каталожен номер:1029196
  • Жанрове:Исторически
  • Тегло:1 kg

Завладяващо... драматичен, епичен роман за една изцяло човешка личност – жена, чиято сила и страст я тласкат към центъра на големите събития.” 
Сандра Гъланд, автор на трилогията за Жозефин БонапартИстината е, че никой от нас не е невинен. Всички имаме грехове за изповядване.“ Това разкрива Катерина Медичи, последната законна издънка на бляскавото си родословие.

Прогонена от родната си Флоренция, Катерина е сгодена за Анри, син на френския крал Франсоа І. Попаднала в непознато кралство, Катерина се бори да си създаде място чрез покровителството, което оказва на прочутия ясновидец Нострадамус, както и чрез собствената си вродена ясновидска дарба. Но на четирийсет години остава вдовица, сама с шест малки деца в кралство, разкъсвано от амбициите на коварни благородници. Разчитайки на своята решителност, ум и свръхестествена способност за компромис, Катерина сграбчва властта, решена да опази трона за синовете си, без да знае, че за да спаси Франция, може да ѝ се наложи да пожертва идеалите си, репутацията си и тайната на окованото си във войнственост сърце. 

Преводът е дело на Мариана Христова.Препоръчваме го горещо... завладяващ и запленяващ поглед към живота и света на Катерина.
Хисторикъл Новелс Ривю

Забележително дълбок и проницателен поглед към една безжалостна, лишена от разкаяние кралица.
Пъблишърс Уийкли

Свеж, основан на сериозни проучвания и въздействащ портрет.” 
Ар Ти Букс Ривю

Кристъфър Гортнър

Кристъфър Гортнър е автор на изключително добре посрещнатите исторически романи у нас и по света Признанията на Катерина Медичи, Тайната на Тюдорите, Обетът на кралицата. Роман за Исабел Кастилска и Последната кралица. Историята на Хуана Лудата. Притежава магистърска степен по литература със специалност „Ренесансови науки“ от Ню Колидж ъф Калифорния. След 11-годишна кариера в модния бизнес, Гортнър посвещава следващите 12 години на държавния здравен сектор. През 2012 г. Кристъфър Гортнър се отдава изцяло на писателска кариера, радвайки се на международния успех на романите си. По време на дългите си пътувания, посветени на проучването на историческите факти за книгите си, писателят е танцувал галиард в бална зала от времето на Тюдорите и е живял в испански замък. Книгите на Гортнър получават световно признание и до момента са преведени на 21 езика. Продадени са над 400 000 екземпляра. Кристъфър Гортнър участва в редицата писателски конференции в САЩ и по света. Освен това е пламенен защитник на правата на животните и въпросите, свързани с проблемите на околната среда.  Наполовина испанец по произход, той живее в Северна Калифорния. 

Ревюта на наши потребители за Признанията на Катерина Медичи

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран