Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
ustoi-v-plam-ci-izdanie-v-dva-toma

Устои в пламъци (издание в два тома във футляр)

Артлайн  / 

Великолепното продължение на „Устоите на земята“ и „Свят без край“! Двадесет и осем години след книгата, която го превърна в световна величина, Кен Фолет се завръща в Кингсбридж с нов поглед към историята от Златния век.‌ „Устои в пламъци“ е една от най-вълнуващите и амбициозни книги на Фолет, която ще зарадва феновете на сагата за Кингсбридж и със сигурност ще се сдобие с нови книжни почитатели.

Към пълното описание и видео

35.00 BGN Цена:
35.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Марта Панкова , Галина Георгиева и 9 други

Номер на продукт:

BKBK0000492N

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 26.05

Ценова защита

Устои в пламъци (издание в два тома във футляр)

Ключови характеристики

 • Корица:Мека
 • Общи:Преводна литература
 • Препоръчано:Книголандия
 • Година:2017
 • Преводач:Валери Русинов
 • Вид:Роман
 • Баркод:9786191931064
 • ISBN:9786191931064
 • Жанрове:Исторически
 • Размер на продукта:155/230
 • Име:Устои в пламъци (издание в два тома във футляр)
 • Оригинално име:A Column of Fire
 

Великолепното продължение на „Устоите на земята“ и „Свят без край“!

Двадесет и осем години след книгата, която го превърна в световна величина, Кен Фолет се завръща в Кингсбридж с нов поглед към историята от Златния век.‌

Кен Фолет плени света с романите си „Устоите на Земята“ и „Свят без край“ – две истории, ситуирани във въображаемия град Кингсбридж. Сега, великолепната сага продължава в новата му книга – „Устои в пламъци“.

През 1558 г. катедралния град Кингсбридж е разкъсван от религиозен конфликт. Несигурното прехвърляне на власт между католици и протестанти предизвиква сблъсъци, които подлагат на изпитание приятелството, лоялността и любовта.

Единственото желание на Нед Уилард е да се ожени за Марджъри Фицджералд. Но когато любовниците се оказват на протиположните страни на разкъсващия страната религиозен конфликт, Нед отива на служба при принцеса Елизабет. Когато тя се качва на трона, Европа се обръща срещу Англия. Създадена е тайна организация, която навременно да предупреждава кралицата за заговори за убийства, бунтове и планове за нашествия. Любовта между Нед и Марджъри изглежда обречена на фона на крайното насилие, разпростиращо се от Единбург до Женева.

„Устои в пламъци“ е една от най-вълнуващите и амбициозни книги на Кен Фолет, която ще зарадва феновете на сагата за Кингсбридж и със сигурност ще се сдобие с нови книжни почитатели.

Ревю от Книголандия

Книголандия

Когато човек е сигурен, че знае каква е Божията воля, и е решен да я изпълни на всяка цена, той се превръща в най-опасното създание на този свят.

Малко е да се каже, че чаках с нетърпение да се завърна в средновековния свят на Кен Фолет - преди седем години “Устоите на земята” неимоверно ме впечатли, но продължението “Свят без край” не успя толкова - беше си на практика същата книга с по-различни герои.

Сега, когато съм затворил и последната от над 900-те страници на “Устои в пламъци”, си мисля колко хубаво нещо е дистанцията на времето. Защото си давам сметка, че и тази трета част не се отличава особено от първата и втората, изключая това, че разпростира действието в няколко държави и дори има морски битки, но героите са си същите абсолютни величини - “добрите” от първите страници си остават щедри, грижовни, умни и търпеливи до последните, а подобно на тях “лошите” са коварни, неуморни съзаклятници, кръвожадни и зли същества от началото до края.

И всеки си получава заслуженото. И все пак след толкова много години прочетох двата тома с голямо удоволствие, макар пътем да съзнавах как Фолет изкуствено разтяга действието, за да обхване най-знаковите събития на епохата - кървавото противопоставяне между католици и протестанти, изгарянето на хора, царуването на Елизабет Тюдор, Вартоломеевата нощ във Франция, опита на Великата испанска армада да покори Англия, заговора на Гай Фокс и много други...

“Устои в пламъци” обаче повече се родее с любовен и приключенски роман, а не с исторически. Една голяма любов, простряла се през десетилетията, започва от първата страница, минава през смайващи препятствия и изпитания, двама души, разделени от религията си (и двете фракции претендиращи да са “истинското християнство”), които понякога нарочно, понякога неволно се оказват от двете страни на мащабните верско-политически конфликти в западния свят.

Около тях се завъртат и още много други отношения, в които се отразява духът на времето - стремителният възход на Нидерландия, която цени просперитета повече от религиозните догми, испанската алчност, която граби Новия свят и излива всичките му богатства във войни из цяла Европа, неспирните конфликти между Англия и Франция, допълнително подклаждани от сложните родствени и религиозни връзки между хората със синя кръв.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Устои в пламъци (издание в два тома във футляр)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран